2019. július 23., kedd
Lenke

Egyéb Hódmezővásárhely

Defibrillátorral gazdagodott a stadion

Közös összefogás eredményeképpen egy defibrillátort kapott a Hódmezővásárhelyi Stadion. A cél az, hogy a manapság egyre gyakoribb hirtelen szívhalál elhárítása érdekében gyorsan tudjanak intézkedni azok, akiket egy oktatás keretében meg is tanítanak a készülék alkalmazására.

Azért nélkülözhetetlen, hogy megtalálható legyen ez a műszer, mert ahol emberek mozognak, sportolnak, ott manapság egyre gyakrabban fordul elő hirtelen szívleállás vagy infarktus, és a defribrillátorral kézben tartható a helyzet a mentők kiérkezéséig.


Horváth Zoltán sportreferens (jobb szélen) megrendelésére került a stadionba a készülék, amelyet Varga Erikától, a Defibrillátor Plusz Kft. kereskedelmi igazgatójától és vezető oktatójától vehettek át

Az oktatást is biztosítja a Defibrillátor Plusz Kft., melyen leginkább edzők és sportolók vesznek majd részt, hiszen ők vannak ilyen helyzetekben legközelebb egymáshoz.

A készülék fény – és hangjelzéssel is segíti a használóját.

A Hódmezővásárhely Sportjáért Alapítvány tao-támogatásból és önkormányzati önrészből, bruttó 508 ezer forintért vásárolta defibrillátort, a Defibrillátor Plusz Kft. kedvezményével.

Kapcsolódó Cikkek