EUR: 325,02 Ft
CHF: 295,05 Ft
2019. július 21., vasárnap
Dániel, Daniella

Egyéb Miskolc

Disco Express – szeptembertől újra fellépések!

Tavaly húszéves jubileuma kapcsán három koncertet adott az Express. Kettőt Miskolcon, egyet pedig Budapesten. Idén szeptembertől újra koncertezik a zenekar és némileg át is alakul a formáció, így a dobos – művésznevén Steven Stardust/Indián – mesélt az utóbbi időszakukról.

– Volt ez a tavalyi három koncertünk, amikor is öt év után újra felléptünk – ha az évi egy pesti fellépésünket nem számoljuk, amikor saját magunk örömére bulizgattunk a Wigwamban –, ami után ismét következett némi szünet, ugyanis konkrét tervekkel nem igazán rendelkeztünk.


Steven Stardust/Indián a Disco Express dobosa – fotó: Lokál

Székelyhidi Balázs lett a zenekar új énekese – fotó: Lokál

Leonard Sunshine gitárossal mi szerettük volna tovább működtetni a csapatot, így idén megkérdeztük a többieket is, Betty Monroe énekest és Vincenzo Martini basszusgitárost a további elképzeléseikről, akik közölték, hogy jelenleg nem fér bele az elfoglaltságaikba ez a zenekarosdi. Az egész onnan indult egyébként, hogy szeptember 3-ra meghívást kaptunk egy szegedi fesztiválkoncertre, illetve szeptember 30-ra lekötöttünk egy helynekemes bulit is Miskolcon. Szóval el kellett dönteni, hogy mit kezdünk magunkkal. A szegedi meghíváson nagyon meglepődtünk, mivel azt hittük, senki sem emlékszik már ránk! Ezek szerint mégis… Ezt mi egy jelnek vettük, és elvállaltuk, most ez a két „megmérettetős” bulink lesz egyelőre. Aztán megyünk tovább, ha jól, ha rosszul sikerül is ez a két koncert – tette hozzá nevetve a zenekar dobosa.

A zenekari felállásban bekövetkezett változásokról Indián így nyilatkozott a Lokálnak: – Székelyhidi Balázs lett az énekesünk, aki a Roxx 69 zenekarból, illetve a Megasztár korábbi szériájából lehet ismerős, ahol az élő adásokban is szerepelt a középdöntőben. Angliából jött haza egyébként pár év után, és úgy gondolta, velünk nem kell a nulláról kezdenie, hiszen a zenekarnak van már közönsége és ismertsége. Vele mi is jól jártunk, hiszen nem egy teljesen ismeretlen arccal kell színpadra állnunk. Fix basszusgitárosunk egyelőre nincs, egy miskolci barátunk segít ki minket, a Rotor zenekar bőgőse, Wágner Gábor. Egyébként még nem is próbáltunk együtt sem Balázzsal, sem Gabival, de mivel közelednek a koncertek, mindenki otthon tanulja a számokat és hamarosan összeülünk Pesten néhány próbára. Elég szétszórt társaságról van szó, mindenki máshol lakik, Győr, Tiszaújváros, Eger, Miskolc.


A lemezmegjelenés is szóba került a tervek kapcsán.

– Reneszánsz címen csinálunk egy lemezt, ez egy válogatás lesz, amin egy-két dal mindenképpen rádió vagy tv-képes darab lesz, ezen ősszel kezdünk majd dolgozni, az emlegetett két koncertünk után – árulta el Indián.

Kapcsolódó Cikkek

  • A Vodafone felvásárolja a UPC-t

    A Vodafone felvásárolja a UPC-t

    Az Európai Bizottság jóváhagyta, hogy a Vodafone csoport 18,4 milliárd euróért megvásárolja a Liberty Global német, cseh, román és magyar leányvállalatát, így a UPC Magyarországot is.

  • Pintér Gábor: Ezzel a fejlesztéssel kerületünk betegellátása is javul

    Pintér Gábor: Ezzel a fejlesztéssel kerületünk betegellátása is javul

    Pintér Gábor, a Fidesz–KDNP XV. kerületi frakcióvezetője, kerületünk polgármesterjelöltje és Kásler Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztériumának minisztere adta át a Nyírő Gyula Országos Pszichiátriai és Addiktológiai Intézetben azt az két digitális diagnosztikai eszközt, illetve a hozzájuk tartozó informatikai fejlesztést, amely az Egészséges Budapest Programból nyújtott 280 millió forintos támogatásnak köszönhetően valósult meg.