EUR: 324,94 Ft
CHF: 281,79 Ft
2018. június 23., szombat
Zoltán

Egyéb Hódmezővásárhely

Egy évre bezár a Táltos!

A közelmúltban több híresztelés is szárnyra kapott a hódmezővásárhelyi Táltos Iskolával kapcsolatban. Az összes óvónőnek felmondtak, és napokon keresztül bizonytalanságban tartották a szülőket, hogy gyermekeiknek szeptembertől nem lesz hová óvodába járniuk. Végül a fenntartó írásban közölte, hogy felújítás miatt egy évre bezár a Táltos Tehetséggondozó Általános Iskola, Gimnázium, Szakképző Iskola, Óvoda és Alapfokú Művészeti Iskola hódmezővásárhelyi tagintézménye, ezt azonban hivatalosan sem a szülőkkel, sem a hódmezővásárhelyi önkormányzattal nem közölték.

A fenntartó írásban így nyilatkozott: „Az épület rendbetétele sajnos nem kivitelezhető egyes részek lezárásával, így kénytelenek voltunk az egyéves szüneteltetés mellett dönteni. A pedagógusok közül lesznek, akiket átvesznek más iskolák, hiszen a Táltos pedagógusai városszerte elismert szakemberek, és többen átjárnak majd a szegedi székhelyen működő intézménybe. Lesz olyan vásárhelyi pedagógus, aki az országos hálózat munkájába fog bekapcsolódni igazgatóhelyettesként” – tudatta Mártonné Ritter Mária.


A szülők nem tufják mi lesz szeptemberben az intézménybe járó gyermekeikkel

A hódmezővásárhelyi városvezetés is a sajtóból értesült arról, hogy a Táltos Iskola hódmezővásárhelyi tagintézménye egy évre bezár. Levélben kérték a fenntartót, hogy azonnal tájékoztassa az önkormányzatot a kialakult helyzetről, de ez lapzártánkig nem történt meg.

“Álljon nyilvánosság elé a Táltos fenntartója!” – mondta Hegedűs Zoltán alpolgármester.

– Felszólítjuk a fenntartót, hogy álljon ki a nyilvánosság elé, és mondja el az igazságot, hogy miért akarja bezárni az iskolát, ugyanis az nincs olyan rossz állapotban, hogy felújítás miatt be kelljen zárni. Mi úgy gondoljuk, ennek más oka van – tájékoztatott Hegedűs Zoltán alpolgármester, aki hozzátette: az önkormányzatnak olyan értesülései vannak, miszerint a Táltos Iskola fenntartójának nincs forrása a felújítás kivitelezésére.


A tankerületnél éltek panasszal azok, akiknek felmondtak az intézményben. Folyamatosan érkeznek a szülők is, akik az iránt érdeklődnek, hogy mi lesz szeptemberben az oda járó gyermekeikkel, de a város és a tankerület lapzártánkig nem kapott hivatalos információt, a fenntartó csak telefonon állt rendelkezésre. Úgy tudjuk, tárgyalások kezdődtek az ügyben.

Kapcsolódó Cikkek

 • 650 perc zene

  650 perc zene

  650 perc zenével tisztelegtek a 650 éves Kecskemét város előtt a kecskeméti szólisták és együttesek, akik a Máltai Szeretetszolgálat szervezésében a Nagytemplom ódon falait töltötték meg zenével a múlt szombaton reggeltől egészen estig.

 • Megújul a színház, uszoda épül

  Megújul a színház, uszoda épül

  A Petőfi Színház rekonstrukciója, az uszoda kivitelezése és a kerékpárutak fejlesztése várhatóan még ebben az évben startol, de jó ütemben halad a csomag többi eleme is.

 • Ne dobj mindent a kukába!

  Ne dobj mindent a kukába!

  Észre sem vesszük, de hétköznapi tevékenységeink során számtalanszor esünk abba a hibába, hogy egy-egy tárgyat, már feleslegessé váló használati eszközt a kukába dobunk, anélkül, hogy arra gondolnánk, mások számára az még hasznos lehet, vagy újragondolva adott esetben még saját magunk is újra tudnánk hasznosítani.