2018. január 19., péntek
Sára, Márió

Egyéb Hódmezővásárhely

Egy évre bezár a Táltos!

A közelmúltban több híresztelés is szárnyra kapott a hódmezővásárhelyi Táltos Iskolával kapcsolatban. Az összes óvónőnek felmondtak, és napokon keresztül bizonytalanságban tartották a szülőket, hogy gyermekeiknek szeptembertől nem lesz hová óvodába járniuk. Végül a fenntartó írásban közölte, hogy felújítás miatt egy évre bezár a Táltos Tehetséggondozó Általános Iskola, Gimnázium, Szakképző Iskola, Óvoda és Alapfokú Művészeti Iskola hódmezővásárhelyi tagintézménye, ezt azonban hivatalosan sem a szülőkkel, sem a hódmezővásárhelyi önkormányzattal nem közölték.

A fenntartó írásban így nyilatkozott: „Az épület rendbetétele sajnos nem kivitelezhető egyes részek lezárásával, így kénytelenek voltunk az egyéves szüneteltetés mellett dönteni. A pedagógusok közül lesznek, akiket átvesznek más iskolák, hiszen a Táltos pedagógusai városszerte elismert szakemberek, és többen átjárnak majd a szegedi székhelyen működő intézménybe. Lesz olyan vásárhelyi pedagógus, aki az országos hálózat munkájába fog bekapcsolódni igazgatóhelyettesként” – tudatta Mártonné Ritter Mária.


A szülők nem tufják mi lesz szeptemberben az intézménybe járó gyermekeikkel

A hódmezővásárhelyi városvezetés is a sajtóból értesült arról, hogy a Táltos Iskola hódmezővásárhelyi tagintézménye egy évre bezár. Levélben kérték a fenntartót, hogy azonnal tájékoztassa az önkormányzatot a kialakult helyzetről, de ez lapzártánkig nem történt meg.

“Álljon nyilvánosság elé a Táltos fenntartója!” – mondta Hegedűs Zoltán alpolgármester.

– Felszólítjuk a fenntartót, hogy álljon ki a nyilvánosság elé, és mondja el az igazságot, hogy miért akarja bezárni az iskolát, ugyanis az nincs olyan rossz állapotban, hogy felújítás miatt be kelljen zárni. Mi úgy gondoljuk, ennek más oka van – tájékoztatott Hegedűs Zoltán alpolgármester, aki hozzátette: az önkormányzatnak olyan értesülései vannak, miszerint a Táltos Iskola fenntartójának nincs forrása a felújítás kivitelezésére.


A tankerületnél éltek panasszal azok, akiknek felmondtak az intézményben. Folyamatosan érkeznek a szülők is, akik az iránt érdeklődnek, hogy mi lesz szeptemberben az oda járó gyermekeikkel, de a város és a tankerület lapzártánkig nem kapott hivatalos információt, a fenntartó csak telefonon állt rendelkezésre. Úgy tudjuk, tárgyalások kezdődtek az ügyben.

Kapcsolódó Cikkek

 • Czippán Anett: A szoptatás őrületesen fáj

  Czippán Anett: A szoptatás őrületesen fáj

  Meglepő fotót osztott meg követőivel Czippán Anett. A műsorvezető tavaly novemberben adott életet második gyermekének, Somának és szerette volna megmutatni, hogy a szoptatás mennyire fájdalmas tud lenni.

 • A közösség ünnepe

  A közösség ünnepe

  Hetedik alkalommal rendezték meg a város bálját, amelynek bevételét ezúttal a kanizsai gyermekotthon javára fordítják: az intézményben sószobát és sportpályát akarnak kialakítani.

 • Rotary-bál a jótékonykodás jegyében

  Rotary-bál a jótékonykodás jegyében

  A korábbi hagyományokhoz híven idén is megrendezik a Jótékonysági Rotary-bált. Mivel a célok közösek, a Sopronban működő két Rotary klub együtt szervezi a rangos eseményt a Liszt Központban január 20-án.

 • A zöld SZTK felújítása miatt lezárták a parkolót

  A zöld SZTK felújítása miatt lezárták a parkolót

  Megkezdődtek  a korábbi II. számú rendelőintézet (“Zöld SZTK”) átalakítási- felújítási munkálatai. Ahogy arról már beszámoltunk, a Fejér Megyei Kormányhivatal költözik majd a jelenleg használaton kívüli épületbe.