2019. július 22., hétfő
Magdolna

Egyéb Hódmezővásárhely

Egy évre bezár a Táltos!

A közelmúltban több híresztelés is szárnyra kapott a hódmezővásárhelyi Táltos Iskolával kapcsolatban. Az összes óvónőnek felmondtak, és napokon keresztül bizonytalanságban tartották a szülőket, hogy gyermekeiknek szeptembertől nem lesz hová óvodába járniuk. Végül a fenntartó írásban közölte, hogy felújítás miatt egy évre bezár a Táltos Tehetséggondozó Általános Iskola, Gimnázium, Szakképző Iskola, Óvoda és Alapfokú Művészeti Iskola hódmezővásárhelyi tagintézménye, ezt azonban hivatalosan sem a szülőkkel, sem a hódmezővásárhelyi önkormányzattal nem közölték.

A fenntartó írásban így nyilatkozott: „Az épület rendbetétele sajnos nem kivitelezhető egyes részek lezárásával, így kénytelenek voltunk az egyéves szüneteltetés mellett dönteni. A pedagógusok közül lesznek, akiket átvesznek más iskolák, hiszen a Táltos pedagógusai városszerte elismert szakemberek, és többen átjárnak majd a szegedi székhelyen működő intézménybe. Lesz olyan vásárhelyi pedagógus, aki az országos hálózat munkájába fog bekapcsolódni igazgatóhelyettesként” – tudatta Mártonné Ritter Mária.


A szülők nem tufják mi lesz szeptemberben az intézménybe járó gyermekeikkel

A hódmezővásárhelyi városvezetés is a sajtóból értesült arról, hogy a Táltos Iskola hódmezővásárhelyi tagintézménye egy évre bezár. Levélben kérték a fenntartót, hogy azonnal tájékoztassa az önkormányzatot a kialakult helyzetről, de ez lapzártánkig nem történt meg.

“Álljon nyilvánosság elé a Táltos fenntartója!” – mondta Hegedűs Zoltán alpolgármester.

– Felszólítjuk a fenntartót, hogy álljon ki a nyilvánosság elé, és mondja el az igazságot, hogy miért akarja bezárni az iskolát, ugyanis az nincs olyan rossz állapotban, hogy felújítás miatt be kelljen zárni. Mi úgy gondoljuk, ennek más oka van – tájékoztatott Hegedűs Zoltán alpolgármester, aki hozzátette: az önkormányzatnak olyan értesülései vannak, miszerint a Táltos Iskola fenntartójának nincs forrása a felújítás kivitelezésére.


A tankerületnél éltek panasszal azok, akiknek felmondtak az intézményben. Folyamatosan érkeznek a szülők is, akik az iránt érdeklődnek, hogy mi lesz szeptemberben az oda járó gyermekeikkel, de a város és a tankerület lapzártánkig nem kapott hivatalos információt, a fenntartó csak telefonon állt rendelkezésre. Úgy tudjuk, tárgyalások kezdődtek az ügyben.

Kapcsolódó Cikkek

  • A Vodafone felvásárolja a UPC-t

    A Vodafone felvásárolja a UPC-t

    Az Európai Bizottság jóváhagyta, hogy a Vodafone csoport 18,4 milliárd euróért megvásárolja a Liberty Global német, cseh, román és magyar leányvállalatát, így a UPC Magyarországot is.

  • Pintér Gábor: Ezzel a fejlesztéssel kerületünk betegellátása is javul

    Pintér Gábor: Ezzel a fejlesztéssel kerületünk betegellátása is javul

    Pintér Gábor, a Fidesz–KDNP XV. kerületi frakcióvezetője, kerületünk polgármesterjelöltje és Kásler Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztériumának minisztere adta át a Nyírő Gyula Országos Pszichiátriai és Addiktológiai Intézetben azt az két digitális diagnosztikai eszközt, illetve a hozzájuk tartozó informatikai fejlesztést, amely az Egészséges Budapest Programból nyújtott 280 millió forintos támogatásnak köszönhetően valósult meg.