2017. november 10., péntek
Réka

Belföld

Egy ország követeli: Vona Gábor kérjen bocsánatot a nyugdíjasoktól!

A magyarok több mint kétharmada szerint Vona Gábornak, a Jobbik elnökének bocsánatot kellene kérnie a nyugdíjasoktól a Facebook-oldalán nemrégiben közzétett mondatai miatt – derül ki a Századvég Alapítvány közvélemény-kutatásából.

Mint a Lokál is beszámolt róla, Orbán Viktor tusványosi beszéde után fakadt ki a nyugdíjasokra Vona Gábor. A Jobbik elnökének Facebookon közölt írásából kiderül, hogy szinte már veszélyesnek tartja a nyugdíjasokat, különösen a „viktoriánusokat” – ahogy Vona az Orbán Viktort támogató időseket gúnyolja. Ebből idézünk:

Fotó: Csudai Sándor

„Hétköznapokon kedves bácsikák és nénikék magukból kivetkőzve ugranak egymásnak, vért akarnak ontani remegő kezeikkel, ordibálnak trágárul és hörgik fel a XX. század minden traumáját. (…) Húzták maguk mögött a kis bevásárlókosarukat, és ne szépítsük, a szemeikben gyűlölet lobogott, a szájukból pedig a szennyvíz folyt.”


Bár azóta többen is felszólították a Jobbik elnökét, hogy kérjen bocsánatot, ez a mai napig nem történt meg. Sőt Staudt Gábor frakcióvezető-helyettes még rá is tett egy lapáttal.

– Nem bocsánatot kell kérni, hanem beszélni kell arról, hogyan alakulhatott ki Magyarországon, hogy a nyugdíjasok radikalizálódnak – idézte a hirado.hu a jobbikost, aki szerint egyre sűrűbben fordul elő, hogy baloldali és fideszes nyugdíjasok „véresre verik egymást”. – Ott még nem tartunk, hogy fegyvert fognak, (…) de ne is jussunk el odáig – fogalmazott.


A Századvég friss felmérése szerint a lakosság 56 százaléka értesült Vona Gábor véleménynyilvánításáról. A bejegyzés szövegének ismeretében a válaszadók közel háromnegyede (74 százaléka) sértőnek tartja Vona Gábor mondatait a nyugdíjasokra nézve és csak 16 százaléka nem érzi sértőnek a bejegyzést. A lakosság több mint kétharmada (69 százaléka) szükségesnek tartja, hogy Vona Gábor bocsánatot kérjen a magyar nyugdíjasoktól, míg ezt 21 százalék nem tartja indokoltnak.

Szilágyi György jobbikos képviselő múlt heti  sajtótájékoztatóján kérdésre válaszolva azt mondta: nem sértették meg a nyugdíjasok egészét, ezért Vona Gábornak nem kell bocsánatot kérnie tőlük.

Grafikon:
Sértőnek tarja Vona Gábor mondatait?
Igen: 74% Nem: 16%
Szükségesnek tartja, hogy bocsánatot kérjen ezért?
Igen: 69% Nem: 21%

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

  • A HVG megint vádaskodott, csúnyán belebukott

    A HVG megint vádaskodott, csúnyán belebukott

    Egyre kínosabb dolgok történnek a HVG szerkesztőségének háza táján, ugyanis most egy olyan vádaskodó cikket hozott le a lap az egyik legnagyobb fapados légitársaságról, amelyben érintett saját tulajdonosuk, Szauer Péter is, azonban ezt elfelejtették megemlíteni.

  • Brüsszel meg akarja törni Magyarországot

    Brüsszel meg akarja törni Magyarországot

    Brüsszel nagy nyomás alá helyezi azokat az országokat, amelyek nem akarnak bevándorlókat befogadni, “Magyarországot is meg akarják törni, politikai nyomásgyakorlással, pénzügyi zsarolással és jogi manőverekkel” rávenni a kvótarendszer elfogadására – jelentette ki a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára pénteken sajtótájékoztatón, Budapesten.