EUR: 326,21 Ft
CHF: 289,10 Ft
2019. május 19., vasárnap
Ivó, Milán

Belföld

Egy ország követeli: Vona Gábor kérjen bocsánatot a nyugdíjasoktól!

A magyarok több mint kétharmada szerint Vona Gábornak, a Jobbik elnökének bocsánatot kellene kérnie a nyugdíjasoktól a Facebook-oldalán nemrégiben közzétett mondatai miatt – derül ki a Századvég Alapítvány közvélemény-kutatásából.

Mint a Lokál is beszámolt róla, Orbán Viktor tusványosi beszéde után fakadt ki a nyugdíjasokra Vona Gábor. A Jobbik elnökének Facebookon közölt írásából kiderül, hogy szinte már veszélyesnek tartja a nyugdíjasokat, különösen a „viktoriánusokat” – ahogy Vona az Orbán Viktort támogató időseket gúnyolja. Ebből idézünk:

Fotó: Csudai Sándor

„Hétköznapokon kedves bácsikák és nénikék magukból kivetkőzve ugranak egymásnak, vért akarnak ontani remegő kezeikkel, ordibálnak trágárul és hörgik fel a XX. század minden traumáját. (…) Húzták maguk mögött a kis bevásárlókosarukat, és ne szépítsük, a szemeikben gyűlölet lobogott, a szájukból pedig a szennyvíz folyt.”


Bár azóta többen is felszólították a Jobbik elnökét, hogy kérjen bocsánatot, ez a mai napig nem történt meg. Sőt Staudt Gábor frakcióvezető-helyettes még rá is tett egy lapáttal.

– Nem bocsánatot kell kérni, hanem beszélni kell arról, hogyan alakulhatott ki Magyarországon, hogy a nyugdíjasok radikalizálódnak – idézte a hirado.hu a jobbikost, aki szerint egyre sűrűbben fordul elő, hogy baloldali és fideszes nyugdíjasok „véresre verik egymást”. – Ott még nem tartunk, hogy fegyvert fognak, (…) de ne is jussunk el odáig – fogalmazott.


A Századvég friss felmérése szerint a lakosság 56 százaléka értesült Vona Gábor véleménynyilvánításáról. A bejegyzés szövegének ismeretében a válaszadók közel háromnegyede (74 százaléka) sértőnek tartja Vona Gábor mondatait a nyugdíjasokra nézve és csak 16 százaléka nem érzi sértőnek a bejegyzést. A lakosság több mint kétharmada (69 százaléka) szükségesnek tartja, hogy Vona Gábor bocsánatot kérjen a magyar nyugdíjasoktól, míg ezt 21 százalék nem tartja indokoltnak.

Szilágyi György jobbikos képviselő múlt heti  sajtótájékoztatóján kérdésre válaszolva azt mondta: nem sértették meg a nyugdíjasok egészét, ezért Vona Gábornak nem kell bocsánatot kérnie tőlük.

Grafikon:
Sértőnek tarja Vona Gábor mondatait?
Igen: 74% Nem: 16%
Szükségesnek tartja, hogy bocsánatot kérjen ezért?
Igen: 69% Nem: 21%

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek