EUR: 325,02 Ft
CHF: 295,05 Ft
2019. július 20., szombat
Illés

Egyéb Nagykanizsa

Egyéni és váltócsúcs!

Négy számban lépett rajtkőre a budapesti vizes világbajnokságon a nagykanizsai Molnár Flóra, aki egyéni és a 4 x 100 méteres vegyesváltóval országos csúcsot is úszott a világeseményen. A helyszínen, az impozáns Duna Arénában nagyon sok kanizsai szurkolt neki.

Kezdésként szenzációs egyéni rekordot úszott Molnár Flóra a 4 x 100-as női gyorsváltó tagjaként. A Délzalai Vízmű SE olimpikonja elsőként állt rajtkőre, és 100 méteres időeredménye (54,93) élete legjobbja volt ezen a távon. A Molnár Flóra, Gyurinovics Fanni, Verrasztó Evelyn, Jakabos Zsuzsanna összetételű egység 3:38,90-es idővel éppen csak lemaradt a döntőről, és a kilencedik helyen végzett.


Flóra számára azonban nem volt megállás, 50 pillangón és gyorson is összemérte erejét a világ legjobb sprintereivel. Pillangóban 26,15-ös nevezési idejével – ami országos csúcs és tavasszal, Rómában úszta meg – a világranglista 20. helyét birtokolta, s azzal az előfutamokból bekerült volna a legjobb 16 közé, ám a mostani 26,51-es ideje a 19. helyre rangsorolta, így hajszál híján lemaradt a középdöntőről.

– Nagyon korán volt ez az úszás, sajnos nem éreztem a vizet annyira – mondta a futama után a kanizsai versenyző. – A legjobb időmmel továbbjutottam volna, de sprinterként kifejezetten nehéz jó időt úszni reggel. A 19. helynek örülök, ám ennél mindenképpen kicsit jobbat vártam magamtól. A hazai közönség előtt versenyezni mindenesetre fantasztikus érzés volt.


Másik egyéni számában, 50 méter gyorson Molnár Flóra a 28. helyen végzett, így nem jutott a középdöntőbe, de, rá jellemző módon, a verseny után optimistán nyilatkozott, utalva arra, hogy ősztől az Egyesült Államokban tanul és úszik, a világ egyik legjobb „sprinterképzőjében”.

– Nem úgy sikerült, ahogyan elképzeltem, nagyon korán volt nekem, de persze a többieknek is – fogalmazott Flóra. – Azt gondolom, sok van még bennem, és ez ki is fog majd jönni. Időben fejlődni kell, hogyha délelőtt lassabban úszom, akkor is bekerüljek.

A helyszínen szurkolói különítmény buzdította Kanizsa büszkeségét (Fotó: Facebook/Molnár Flóra)

Elvileg a múlt szombati szerepléssel Molnár Flóra számára véget ért volna a budapesti vizes világbajnokság, ám a kapitány úgy döntött: a kanizsaiak kiválósága ússzon még a vb zárónapján, a 4 x 100 méteres női vegyesváltó tagjaként is. Nos, Sós Csaba remek érzékkel állította össze a csapatot, ugyanis a Burián Kata, Sztankovics Anna, Szilágyi Liliána, Molnár Flóra összetételű egység 4.03,08 perces országos csúcsot teljesített, a fiatal együttes több mint fél másodpercet faragott a Dara Eszter, Pecz Réka, Hosszú Katinka és Verrasztó Evelyn által még 2009-ben Rómában úszott 4:03,63 perces időből. A lányok szenzációsan versenyeztek, mindent kiadtak magukból, s egymást támogatva hagyták el a medenceteret, Flóra például láthatóan falfehéren, a rosszulléttel küzdött. Később elmondták, a 10. hely, az új csúcs és maga a csapat nagyon sokat jelent nekik.

Flórának a helyszínen nagyon sok kanizsai drukkolt, s itthon, az Erzsébet téri vb-pikniken, az óriáskivetítő előtt is százak szorítottak a város büszkeségének, akinek a váltókban nyújtott teljesítményét a szakma nagyra értékelte.

Kapcsolódó Cikkek

  • A Vodafone felvásárolja a UPC-t

    A Vodafone felvásárolja a UPC-t

    Az Európai Bizottság jóváhagyta, hogy a Vodafone csoport 18,4 milliárd euróért megvásárolja a Liberty Global német, cseh, román és magyar leányvállalatát, így a UPC Magyarországot is.

  • Pintér Gábor: Ezzel a fejlesztéssel kerületünk betegellátása is javul

    Pintér Gábor: Ezzel a fejlesztéssel kerületünk betegellátása is javul

    Pintér Gábor, a Fidesz–KDNP XV. kerületi frakcióvezetője, kerületünk polgármesterjelöltje és Kásler Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztériumának minisztere adta át a Nyírő Gyula Országos Pszichiátriai és Addiktológiai Intézetben azt az két digitális diagnosztikai eszközt, illetve a hozzájuk tartozó informatikai fejlesztést, amely az Egészséges Budapest Programból nyújtott 280 millió forintos támogatásnak köszönhetően valósult meg.