2017. december 14., csütörtök
Szilárda

Egyéb Veszprém

Elbúcsúztatták Szendi Józsefet

A Veszprémi Egyházmegye 100. püspöke, a Veszprémi Érsekség első érseke lelki üdvéért engesztelő szentmiseáldozatot mutattak be július 31-én a Szent Mihály-főszékesegyházban. 

A szertartás főcelebránsa Erdő Péter bíboros volt. Szentbeszédében Márfi Gyula érsek kiemelte, hogy Szendi József minden elnyert címének valóságos funkciója is volt: többek között megalapította a Szent Ferenc Papi Otthont, a Daganatos Betegek Rehabilitációs Lelki Otthonát Bakonyszücsön, a Padányi Bíró Márton Katolikus Iskolát és a Szilágyi Erzsébet Keresztény Iskolát. Földi maradványait a szentmise után a bazilika altemplomában helyezték örök nyugalomra.

A szertartás főcelebránsa dr. Erdő Péter bíboros volt. Fotó: Domján Attila

A szertartás főcelebránsa dr. Erdő Péter bíboros volt. Fotó: Domján Attila

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Csapadékos, hűvös lesz a hétvége időjárása

  Csapadékos, hűvös lesz a hétvége időjárása

  A hétvégén ismét csapadékosra fordul az idő: ónos eső, eső, de havazás is lehet. Emellett lehűlés várható, a kezdetben még 10 Celsius-fok körüli maximumok után a hét végén néhol már csak 1 fokig melegszik a levegő – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtökön az MTI-hez eljuttatott országos, középtávú előrejelzéséből.

 • Klímatudatossággal az élhetőbb környezetért

  Klímatudatossággal az élhetőbb környezetért

  November 30-án a Vármegyeházán tartották azt a zárókonferenciát, amelynek keretében bemutatták a Tolna megyei klímastratégiát. E stratégiában meghatározták a klímastratégiát érintő azon döntéseket, amelyek Tolna megye elkövetkező éveit, évtizedeit definiálják a klímatudatosság jegyében.

 • Szeretetakcióval a rászorulókért

  Szeretetakcióval a rászorulókért

  Debrecen a béke szigete – a Debreceni Karitatív Testület III. Karácsonyi Szeretetakcióján foglalta így össze a karácsonyi segítségnyújtás, adományozás és szeretet lényegét Széles Diána alpolgármester.