EUR: 324,12 Ft
CHF: 280,91 Ft
2018. június 21., csütörtök
Alajos, Leila

Egyéb Veszprém

Elbúcsúztatták Szendi Józsefet

A Veszprémi Egyházmegye 100. püspöke, a Veszprémi Érsekség első érseke lelki üdvéért engesztelő szentmiseáldozatot mutattak be július 31-én a Szent Mihály-főszékesegyházban. 

A szertartás főcelebránsa Erdő Péter bíboros volt. Szentbeszédében Márfi Gyula érsek kiemelte, hogy Szendi József minden elnyert címének valóságos funkciója is volt: többek között megalapította a Szent Ferenc Papi Otthont, a Daganatos Betegek Rehabilitációs Lelki Otthonát Bakonyszücsön, a Padányi Bíró Márton Katolikus Iskolát és a Szilágyi Erzsébet Keresztény Iskolát. Földi maradványait a szentmise után a bazilika altemplomában helyezték örök nyugalomra.

A szertartás főcelebránsa dr. Erdő Péter bíboros volt. Fotó: Domján Attila

A szertartás főcelebránsa dr. Erdő Péter bíboros volt. Fotó: Domján Attila

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • 650 perc zene

  650 perc zene

  650 perc zenével tisztelegtek a 650 éves Kecskemét város előtt a kecskeméti szólisták és együttesek, akik a Máltai Szeretetszolgálat szervezésében a Nagytemplom ódon falait töltötték meg zenével a múlt szombaton reggeltől egészen estig.

 • Megújul a színház, uszoda épül

  Megújul a színház, uszoda épül

  A Petőfi Színház rekonstrukciója, az uszoda kivitelezése és a kerékpárutak fejlesztése várhatóan még ebben az évben startol, de jó ütemben halad a csomag többi eleme is.

 • Ne dobj mindent a kukába!

  Ne dobj mindent a kukába!

  Észre sem vesszük, de hétköznapi tevékenységeink során számtalanszor esünk abba a hibába, hogy egy-egy tárgyat, már feleslegessé váló használati eszközt a kukába dobunk, anélkül, hogy arra gondolnánk, mások számára az még hasznos lehet, vagy újragondolva adott esetben még saját magunk is újra tudnánk hasznosítani.