2018. július 21., szombat
Dániel, Daniella

Egyéb Szolnok

Elhunyt a szolnoki sportélet kiemelkedő alakja

Augusztus elsején kora este váratlanul elhunyt a Shinkyokushin Harcművész Szövetség elnöke, Shinan dr. Karmazin György. Az 51 éves sportember nem hivatalos információk szerint edzés közben vesztette életét.

Dr. Karmazin György Fotó: a BI-KA Logisztika Kft. hivatalos honlapja

Dr. Karmazin György haláláig a szolnoki sportélet kiemelkedő alakjaként és a gazdasági élet meghatározó szereplőjeként tevékenykedett szülővárosában. A hazai küzdősportvilág egyik legfontosabb szakembere, egykori versenyzője és edzője is volt. Az 5 danos kjókusin karatemester magyar bajnoki címmel és Európa-bajnoki ezüstéremmel is büszkélkedhetett. 1987-ben és 1991-ben a magyar csapat tagjaként indult a tokiói karate-világbajnokságon, 1995-ben, majd 1997-ben pedig mint versenybíró. Az eredményes sportolói pályafutás után sportvezetőként is jeleskedett a Shinkyokushin Harcművész Szövetség elnökeként.


Sportolói karrierje mellett a gazdasági életben is sikert sikerre halmozott. Közlekedésmérnökként alapította meg cégét, a BI-KA Logisztika Kft. szállítmányozási nagyvállalatot, amely több mint negyed évszázada van a piacon és annak meghatározó szereplője lett. 2006-ban megválasztották az év vállalkozásának, 2011-ben pedig Magyar Gazdaságért Díjat kapott. Karmazin György a doktori címét is gazdaságtudományból szerezte. Több egyetemi publikációja jelent meg cégvezetéssel, vállalatirányítással, gazdálkodással kapcsolatban, és mint logisztikai szakember a Szolnoki Főiskolán is tanított.

Kapcsolódó Cikkek

 • Megtanultunk újraéleszteni

  Megtanultunk újraéleszteni

  Kollégánk, Fehér György nem csupán remek sportújságíró, de évekig mentősként is dolgozott. Újraélesztő tanfolyamán megtanultuk, mit kell tenni, ha netán olyan helyzetbe kerülnénk, hogy újra kellene éleszteni valakit, és megismertünk a félautomata újraélesztő készülék használatát is.

 • A lángos mellé bajnoki címet is kaptak

  A lángos mellé bajnoki címet is kaptak

  A vártnál sokkal több nevezővel, remek hangulatban zajlott le szombaton a Balaton-átevezés, amelyet első alkalommal rendezett meg a Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ) és Fonyód közösen.

 • Példátlan magyar siker!

  Példátlan magyar siker!

  Óriási fieszta volt Debrecenben, hiszen a junior női válogatott világbajnok lett, nyolcadik meccsén is megőrizte veretlenségét az U20-as csapat, így a Norvégia elleni győzelem vébéelsőséget jelentett.

 • Kiállítások Izraelről

  Kiállítások Izraelről

  Július 10-én a Művészetek Házában két kiállítást nyitottak meg, amely a Babits Mihály Kulturális Központ és a Szekszárdi Magyar-Izraeli Baráti Társaság szervezésében Izrael állam függetlenségének 70. évfordulója alkalmából rendeznek.