2018. március 24., szombat
Gábor, Karina

Egyéb Szolnok

Elhunyt a szolnoki sportélet kiemelkedő alakja

Augusztus elsején kora este váratlanul elhunyt a Shinkyokushin Harcművész Szövetség elnöke, Shinan dr. Karmazin György. Az 51 éves sportember nem hivatalos információk szerint edzés közben vesztette életét.

Dr. Karmazin György Fotó: a BI-KA Logisztika Kft. hivatalos honlapja

Dr. Karmazin György haláláig a szolnoki sportélet kiemelkedő alakjaként és a gazdasági élet meghatározó szereplőjeként tevékenykedett szülővárosában. A hazai küzdősportvilág egyik legfontosabb szakembere, egykori versenyzője és edzője is volt. Az 5 danos kjókusin karatemester magyar bajnoki címmel és Európa-bajnoki ezüstéremmel is büszkélkedhetett. 1987-ben és 1991-ben a magyar csapat tagjaként indult a tokiói karate-világbajnokságon, 1995-ben, majd 1997-ben pedig mint versenybíró. Az eredményes sportolói pályafutás után sportvezetőként is jeleskedett a Shinkyokushin Harcművész Szövetség elnökeként.


Sportolói karrierje mellett a gazdasági életben is sikert sikerre halmozott. Közlekedésmérnökként alapította meg cégét, a BI-KA Logisztika Kft. szállítmányozási nagyvállalatot, amely több mint negyed évszázada van a piacon és annak meghatározó szereplője lett. 2006-ban megválasztották az év vállalkozásának, 2011-ben pedig Magyar Gazdaságért Díjat kapott. Karmazin György a doktori címét is gazdaságtudományból szerezte. Több egyetemi publikációja jelent meg cégvezetéssel, vállalatirányítással, gazdálkodással kapcsolatban, és mint logisztikai szakember a Szolnoki Főiskolán is tanított.

Kapcsolódó Cikkek

 • Világrekordért emeltek

  Világrekordért emeltek

  Debrecenben már advent idején elkezdődött a családok éve. Ebben az időszakban a programok elsősorban a családokat szólították meg, de a rendezőelv továbbra is ez maradt – hangsúlyozta Széles Diána alpolgármester.

 • Szakmák sztárjai versenyeznek

  Szakmák sztárjai versenyeznek

  A Dunaferr középiskola hat diákja, valamint a Lorántffy egy tanulója jutott be a Szakma Sztár Fesztivál verseny idei döntőjébe. Az előválogatók után a Dunaferrből az épület- és szerkezetlakatos, hegesztő, ipari gépész és karosszérialakatos szakok képviselői, a Lorántffyból pedig egy leendő fodrász jutott a fináléba.

 • Kőbánya hajóra szállt

  Kőbánya hajóra szállt

  Az eredetileg kőszállítóként is funkcionáló A38 hajó régóta az igényes zenét preferálók kedvelt helye.