2017. november 25., szombat
Katalin

Egyéb Szolnok

Elhunyt a szolnoki sportélet kiemelkedő alakja

Augusztus elsején kora este váratlanul elhunyt a Shinkyokushin Harcművész Szövetség elnöke, Shinan dr. Karmazin György. Az 51 éves sportember nem hivatalos információk szerint edzés közben vesztette életét.

Dr. Karmazin György Fotó: a BI-KA Logisztika Kft. hivatalos honlapja

Dr. Karmazin György haláláig a szolnoki sportélet kiemelkedő alakjaként és a gazdasági élet meghatározó szereplőjeként tevékenykedett szülővárosában. A hazai küzdősportvilág egyik legfontosabb szakembere, egykori versenyzője és edzője is volt. Az 5 danos kjókusin karatemester magyar bajnoki címmel és Európa-bajnoki ezüstéremmel is büszkélkedhetett. 1987-ben és 1991-ben a magyar csapat tagjaként indult a tokiói karate-világbajnokságon, 1995-ben, majd 1997-ben pedig mint versenybíró. Az eredményes sportolói pályafutás után sportvezetőként is jeleskedett a Shinkyokushin Harcművész Szövetség elnökeként.


Sportolói karrierje mellett a gazdasági életben is sikert sikerre halmozott. Közlekedésmérnökként alapította meg cégét, a BI-KA Logisztika Kft. szállítmányozási nagyvállalatot, amely több mint negyed évszázada van a piacon és annak meghatározó szereplője lett. 2006-ban megválasztották az év vállalkozásának, 2011-ben pedig Magyar Gazdaságért Díjat kapott. Karmazin György a doktori címét is gazdaságtudományból szerezte. Több egyetemi publikációja jelent meg cégvezetéssel, vállalatirányítással, gazdálkodással kapcsolatban, és mint logisztikai szakember a Szolnoki Főiskolán is tanított.

Kapcsolódó Cikkek

 • Szijjártó: Kijevnek eleget kell tennie nemzetközi kötelezettségeinek

  Szijjártó: Kijevnek eleget kell tennie nemzetközi kötelezettségeinek

  Magyarország nem áldozza fel a világpolitika oltárán a kárpátaljai magyarokat, és ellenáll mindenfajta olyan törekvésnek, amely téves geopolitikai kontextusba kívánja helyezni a magyar kormány álláspontját Ukrajna európai inspirációval kapcsolatban – jelentette ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter Brüsszelben pénteken, az EU-tagországok és keleti partnerországaik állam- és kormányfői találkozóját követően.

 • Vigyázat! Ezért veszélyes sokat ülni!

  Vigyázat! Ezért veszélyes sokat ülni!

  Komoly veszélye van annak, hogy túl sokat ülünk, keveset mozgunk, ráadásul táplálkozásunk is gyakran egysíkú. Ezt az életmódot azonban egyre kevésbé bírja a testünk, állatja a szakértő, aki szerint ez is lehet az oka, hogy egyre több a mozgásszervi megbetegedés, a szív- és keringési rendellenesség, az anyagcserezavar.

 • Tudta? A légszennyezés károsítja a sperma minőségét

  Tudta? A légszennyezés károsítja a sperma minőségét

  A légszennyezés, különösen a levegőben lévő szállópor rosszabb minőségű férfi ivarsejteket eredményez az Occupational and Environmental Medicine tudományos folyóirat szerdán megjelent számában közzétett tanulmány szerint.