2019. július 23., kedd
Lenke

Egyéb Szekszárd

Elismerés a határon szolgáló rendőröknek

Ács Rezső polgármester a Garay Élménypincében köszöntötte a határon szolgálatot teljesített szekszárdi rendőröket.

Az idén tizennégy alkalommal teljesítettek szolgálatot a Szekszárdi Rendőrkapitányság rendőrei a határ mentén, összefüggésben az illegális migrációval – mondta az ünnepélyes alkalom kapcsán dr. Pilisi Gábor rendőrkapitány a mintegy hatvan rendőr részvételével megtartott köszöntőn. Elmondta, hogy az országos rendőrfőkapitány július közepén visszavonta azt a parancsot, ami alapján az egyenruhásoknak július közepéig szolgálatot kellett teljesíteniük a határon.


Ács Rezső szerint fontos, hogy a város elismerje azokat a szekszárdiakat, akik rendkívüli teljesítményt nyújtanak. A határon töltött, heti váltásban teljesített szolgálat sok lemondással járt a rendőrök és családjaik számára, de köszönet jár azoknak a rendőröknek is, akik a kollégák távolléte miatt többletmunkát vállaltak a városban. A polgármester elmondta, hogy első alkalommal tavaly ősszel köszöntötte a határra vezényelt szekszárdi rendőröket, és tudomása szerint más városban még nem volt ilyenre példa.

A Szekszárdi Rendőrkapitányság és az önkormányzat között igazán jó a kapcsolat és az együttműködés, ezt erősítette ez az alkalom is, amelynek során Ács Rezső a megjelent mintegy hatvan rendőrnek személyesen adta át a város ajándékát. A rendőrök egy-egy több főre szóló vacsorautalványt és a Szekszárdi Családbarát Strand- és Élményfürdőbe szóló belépőjegyet kaptak.

Kapcsolódó Cikkek