2017. november 21., kedd
Olivér

Belföld

Ellentétet szült a Jobbikban a nyugdíjasügy

Nem ez a jó megfogalmazás – reagált párttársai nyugdíjasokat becsmérlő szavaira Sneider Tamás, a Jobbik alelnöke. Korábban Vona Gábor, a párt elnöke és Staudt Gábor frakcióvezető-helyettes is sértegette az időseket. Sneider mostani kijelentése arra utal, hogy mindez belső feszültségeket okozhatott Simicska Lajos csicskapártjában.

Sneider Tamást a hirado.hu stábja a minap párttársainak a nyugdíjasok radikalizálódásáról tett kijelentéseiről is kérdezte. A Jobbik alelnöke elmondta, nem ez a jó megfogalmazás. Tehát Sneider burkoltan kifejezte: nem ért egyet Vona Gábor elnök és Staudt Gábor frakcióvezető-helyettesek nyugdíjasokat becsmérlő kifejezéseivel.


Sneider Tamás, a Jobbik vezérszónoka
MTI Fotó: Soós Lajos

Az egész ügy néhány hete kezdődött: Vona Gábor saját közösségi oldalán közölt félre nem érthető sorokat az idősekről.

– Kedves bácsikák és nénikék magukból kivetkőzve ugranak egymásnak, vért akarnak ontani remegő kezeikkel, ordibálnak trágárul és hörgik fel a XX. század minden traumáját – írta a pártelnök július 22-én. – Húzták maguk mögött a kis bevásárlókosarukat, és ne szépítsük, a szemeikben gyűlölet lobogott, a szájukból pedig a szennyvíz folyt – folytatta a politikus, aki szerint az idősek „egymást eszik keserű lélekkel”. Szavai hatalmas felháborodást keltettek, és nyugdíjasszervezetek mellett a kormánypártok is többször bocsánatkérésre szólították fel Vona Gábort.


Fotó: Lokál

– Míg a Fidesz–KDNP és a kormány a nyugdíjasok erkölcsi és anyagi megbecsülésével fejezi ki tiszteletét az idősek iránt, addig a Jobbiktól és annak elnökétől, Vona Gábortól csak tiszteletlenséget, sértegetést kapnak az érintettek – jelentette ki például a fideszes Nyitrai Zsolt, aki emlékeztetett: 2010 óta 23 százalékos nyugdíjemelés valósult meg. Emellett az áfa- és rezsicsökkentés is kedvezően érintette az időseket, akik jövőre – a gazdasági növekedés mértékétől függően – nyugdíjprémiumra is számíthatnak.

Vona szavait később Staudt Gábor überelte. Szerinte a nyugdíjasok Magyarországon „radikalizálódtak”. Egyre sűrűbben fordul elő, hogy baloldali és fideszes nyugdíjasok „véresre verik egymást”. – Ott még nem tartunk, hogy fegyvert fognak, (…) de ne is jussunk el idáig – fogalmazott.

Kapcsolódó Cikkek

 • Nehéz helyzetbe került Merkel

  Nehéz helyzetbe került Merkel

  Vasárnap késő este Berlinben kudarcba fulladtak az egyeztetések a CDU/CSU jobbközép pártszövetség, a liberális FDP és a Zöldek első közös kormányának megalakításáról, mert az FDP kivonult a tárgyalásokról – írja a Magyar Idők.

 • Soros újra nekiment Magyarországnak

  Soros újra nekiment Magyarországnak

  Hiába bizonyítják fotók, dokumentumok Soros György migráns betelepítési terveit, a milliárdos pénzügyi spekuláns a Financial Times nevű brit lapnak adott interjújában egyszerűen letagadja hajmeresztő elképzeléseit és nyíltan támadja a nemzeti konzultációt.

 • Megint zsidózott a Jobbik

  Megint zsidózott a Jobbik

  Újabb rasszista hangfelvételt közölt a Jobbik háza tájáról a Mandiner. A Szent Korona rádió felvételén a párt V. kerületi képviselője, Balasi András és a szarvasi alapszervezet alapítója, Papp Sándor Zoltán viccelődnek azon, hogy milyen „fajtabeli” emberek kerülhetnek vagonokba.

 • Dömötör Csaba: Méltatlan az LMP viselkedése

  Dömötör Csaba: Méltatlan az LMP viselkedése

  A Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára szerint méltatlan az LMP magatartása, mert miközben idehaza sorozatosan letagadják a betelepítést gyorsító terveket, Brüsszelben rendszeresen kiállnak a kvóták mellett.