EUR: 323,57 Ft
CHF: 289,94 Ft
2019. június 20., csütörtök
Rafael

Egyéb Tatabánya

Energiahatékonyságra törekednek a Turul oviban

Rá sem fognak ismerni szeretett óvodájukra a Turul ovisok szeptembertől. Ahogyan a város több más intézménye, ez is energetikai korszerűsítésen esik át a hetekben, ami már indokolt is volt, hiszen az1982-ben épült óvodában eddig ilyen volumenű fejlesztés nem történt.

– Mint a város minden óvodájában, a szakmai felkészültség, az óvodapedagógusok, a gondozók hozzáállása példaértékű, azt szeretnénk, ha ehhez a környezettel tudnánk hozzájárulni az energetikai felújítással. Kicseréljük a villamos rendszert és a nyílászárókat, valamint a tetőszigetelést is és új homlokzati szigetelést is kap az épület – fejtette ki Bencsik János, a térség országgyűlési képviselője


A több mint hatvanmillió forintból megvalósuló beruházás nemcsak a gyerekek, a dolgozók és a szülők számára öröm, talán még a környéken élők is érezhetik majd a pozitív hatását.

Először esik át átfogó korszerűsítésen az 1982-ben felhúzott épület

Bencsik János országgyűlési képviselő, Juhász Katalin intézményvezető és Schmidt Csaba polgármester

– Ez egy energiatakarékos beruházás, ami takarékos gazdálkodást tud biztosítani, másrészt kevesebb energiafelhasználással kevésbé fogjuk terhelni a külső környezetünket. Minden egyes ilyen megtakarítás csökkenti, ha nem is a globális éghajlatváltozás mértékét, hanem a közvetlen mikrokörnyezetünkbe kibocsátott hőnek a mennyiségét, ami a lakóterületeken valamivel elviselhetőbbé tudja tenni a mindennapi életet is  – hangsúlyozta Bencsik János.
A beruházás persze kétségtelenül a Turul Óvodába járó gyerekek és az ott dolgozók számára jelenti majd a legnagyobb változást, amit már nagyon várnak, árulta el az intézmény vezetője. Juhász Katalin azt mondta, ha van ideális időpont egy ilyen felújításra, akkor ez éppen az, hiszen a nyári ügyelet miatt könnyebb volt kiüríteni a házat, a Dózsakerti Óvodában várják a gyerekek, hogy ősz elején visszatérhessenek a szép, felújított csoportszobáikba.
A Turullal párhuzamosan a Kodály Óvoda felújítása is zajlik, és várhatóan még az idén sorra kerül a Sárberki Óvoda is, ahol egy új tornaszobát is kialakítanak. A tatabányai gyerekek tehát járjanak a város bármelyik óvodájába is, mindenhol otthon érezhetik magukat a felkészült óvónőknek és a korszerű infrastruktúrának köszönhetően.


Kapcsolódó Cikkek