2018. június 18., hétfő
Arnold, Levente

Sport

Erdei: Nincs sportértéke a Mayweather-cirkusznak

Hamarosan szemtanúi lehetünk az egyik legjobban várt „ökölvívó-mérkőzésnek”. Floyd Mayweather és a ketrecharcos Conor McGregor vasárnap hajnalban lép szorítóba. Erdei Zsolt korábbi világbajnok öklöző szerint nincs sportértéke az eseménynek.


MTI Fotó: Szigetváry Zsolt

– Ha éjjel közvetítik az összecsapást, biztos nem fogok felkelni érte – nyilatkozta a Lokálnak Erdei Zsolt, a Magyar Ökölvívó Szövetség elnöke, korábbi világbajnok bokszoló, aki éppen tegnap búcsúztatta a hamburgi vb-re utazó öklözőket. – Ennek a meccsnek nincs sportértéke, a pénzért csinálják az egészet. Hónapok óta folyamatosan szidják egymást, nekem ettől feláll a hátamon a szőr. A Joshua–Klicsko összecsapásnak sokkal nagyobb sportértéke volt, mégse kapott akkora visszhangot. McGregornak nem szabadna kiállnia Mayweather ellen. Szerintem el se fogja találni. Ketrecharcban nyilván kettétörné, de a boksz más tészta. Nem rúghat, nem viheti a földre.


Nem csupán Erdei vélekedik így az összecsapásról. Kellie Maloney, a korábbi nehézsúlyú világbajnok Lennox Lewis menedzsere az ökölvívás megcsúfolásának nevezte a meccset.

– Nem fogom nézni a az ökölvívás megalázását. Szégyellheti magát, aki engedélyezte ezt a cirkuszt, hiszen csak a pénz miatt csinálják. McGregor nagyon jó ketrecharcos, de a ringben más szabályok érvényesülnek, amelyekhez nem szokott hozzá, ráadásul minden idők egyik legjobb ökölvívója az ellenfele – mondta Maloney.


A Las Vegas-i összecsapásra 43o ezer és 4,4 millió forint között mozognak a jegyárak. Mayweather korábbi, Manny Pacquiao elleni csatájára 750 ezer és 10,4 millió forint között árulták a jegyeket. Mindkét fél körülbelül 100 millió dollárt (25,8 milliárd forint) keres majd. Az összecsapást a Sport 1 élőben közvetíti 27-én, vasárnap hajnali 2 órától.

Kapcsolódó Cikkek