EUR: 309,50 Ft
CHF: 267,35 Ft
2017. szeptember 23., szombat
Tekla, Líviusz

Sport

Erdei: Nincs sportértéke a Mayweather-cirkusznak

Hamarosan szemtanúi lehetünk az egyik legjobban várt „ökölvívó-mérkőzésnek”. Floyd Mayweather és a ketrecharcos Conor McGregor vasárnap hajnalban lép szorítóba. Erdei Zsolt korábbi világbajnok öklöző szerint nincs sportértéke az eseménynek.


MTI Fotó: Szigetváry Zsolt

– Ha éjjel közvetítik az összecsapást, biztos nem fogok felkelni érte – nyilatkozta a Lokálnak Erdei Zsolt, a Magyar Ökölvívó Szövetség elnöke, korábbi világbajnok bokszoló, aki éppen tegnap búcsúztatta a hamburgi vb-re utazó öklözőket. – Ennek a meccsnek nincs sportértéke, a pénzért csinálják az egészet. Hónapok óta folyamatosan szidják egymást, nekem ettől feláll a hátamon a szőr. A Joshua–Klicsko összecsapásnak sokkal nagyobb sportértéke volt, mégse kapott akkora visszhangot. McGregornak nem szabadna kiállnia Mayweather ellen. Szerintem el se fogja találni. Ketrecharcban nyilván kettétörné, de a boksz más tészta. Nem rúghat, nem viheti a földre.

Nem csupán Erdei vélekedik így az összecsapásról. Kellie Maloney, a korábbi nehézsúlyú világbajnok Lennox Lewis menedzsere az ökölvívás megcsúfolásának nevezte a meccset.

– Nem fogom nézni a az ökölvívás megalázását. Szégyellheti magát, aki engedélyezte ezt a cirkuszt, hiszen csak a pénz miatt csinálják. McGregor nagyon jó ketrecharcos, de a ringben más szabályok érvényesülnek, amelyekhez nem szokott hozzá, ráadásul minden idők egyik legjobb ökölvívója az ellenfele – mondta Maloney.

A Las Vegas-i összecsapásra 43o ezer és 4,4 millió forint között mozognak a jegyárak. Mayweather korábbi, Manny Pacquiao elleni csatájára 750 ezer és 10,4 millió forint között árulták a jegyeket. Mindkét fél körülbelül 100 millió dollárt (25,8 milliárd forint) keres majd. Az összecsapást a Sport 1 élőben közvetíti 27-én, vasárnap hajnali 2 órától.

Kapcsolódó Cikkek

 • Ünnepeltek az érdi röplabdázók

  Ünnepeltek az érdi röplabdázók

  Fennállása tizedik születésnapját ünnepli idén a Delta Röplabda Sportegyesület Érd. A szeptember 17-én alapított klub hétfőn tartott jubileumi eseményt a Vörösmarty gimnázium új sportcsarnokában.

 • Amerikába viszik kezelésre Schumit

  Amerikába viszik kezelésre Schumit

  Hosszú idő után friss hír jelent meg Michael Schumacherről. A Forma–1-es pilóta 2013-ban szenvedett súlyos síbalesetet, és kórházi kezelése óta a Genfi-tó partján lévő otthonában ápolják, de hamarosan Amerikába költöztetik.

 • A stadionba zárták a dühös szurkolókat

  A stadionba zárták a dühös szurkolókat

  A brazil rendőrök húsz percre a stadionba zárták a feldühödött Santos-szurkolók egy részét, miután a csapat meglepetésre kiesett a labdarúgó Libertadores Kupa negyeddöntőjében.