2018. január 17., szerda
Antal, Antónia

Belföld

Érdekes liberális kötődések a Momentumnál

Újabb érdekes balliberális kötődés derült ki a Momentumról. Szauer Péternek, a HVG Kiadó tulajdonos-vezérigazgatójának fia, Szauer Tamás a párt pénzügyi igazgatója. A magát sem bal-, sem jobboldalinak, azaz centristának beállító Momentum újabb tagjáról derült ki, hogy bizony szorosan kötődik a balliberális elithez – értesült a Magyar Idők.

Szauer Tamás édesapja, Szauer Péter közismerten jó kapcsolatot ápol Bajnai Gordonnal, ahogyan az sem titok, hogy a Bajnai-féle Haza és Haladás Alapítvány egyik alapítója az MSZP egykori választmányi alelnöke.


Számos párttagról kiderült már, hogy erősen kötődik liberális nézeteket valló párthoz vagy szervezethez, főként az MSZP–SZDSZ duóhoz. Ilyen Donáth Anna szociológus, Donáth László evangélikus lelkész, volt MSZP-s politikus lánya vagy éppenséggel Mécs János, a Menedék – Migránsokat Segítő Egyesület munkatársa, Mécs Imre volt SZDSZ-es és MSZP-s politikus fia.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

  • Mintegy kétmilliárd forinttal támogatják a felsőoktatást

    Mintegy kétmilliárd forinttal támogatják a felsőoktatást

    Bevezetik az országos felsőoktatási kompetenciamérést és bővül a digitális tankönyvtár is az Oktatási Hivatal (OH) kiemelt programjának köszönhetően, amely mintegy kétmilliárd forintos uniós támogatásból 2019 szeptemberéig valósulhat meg – közölte a hivatal szerdán az MTI-vel.

  • Hatalmasat nőtt a házasságkötések száma

    Hatalmasat nőtt a házasságkötések száma

    Hét év alatt csaknem a másfélszeresére, 35 500-ról 51 800-ra nőtt a házasságkötések évenkénti száma Magyarországon. Ennyi idő alatt ilyen mértékű emelkedés utoljára a második világháború utáni években, 1945 és 1950 között történt, amikor a világégés alatt elmaradó esküvőket pótolták be a párok – írta a Magyar Nemzet szerdán a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) friss tanulmánya alapján.