EUR: 307,97 Ft
CHF: 266,62 Ft
2017. szeptember 20., szerda
Friderika

Egyéb Szolnok

Európa legjobbjai között a szolnoki ugrókötelesek!

Portugáliában zajlott július végén az ugrálóköteles korosztályos európai verseny, amelyen a szolnoki Újvárosi DSE sportolói és edzői is részt vettek.

A Braga városában rendezett viadal első versenynapját remekül zárta a szolnoki csapat. A 15 év feletti korcsoportban induló lánycsapat a 4×30 másodperces formációs gyorsasági versenyszámban a dobogó legfelső fokára állhatott, 352 lépéssel lettek Európa legjobbjai. Az „aranyos” csapatban Csajka Brigitta, Kovács Réka, László Roberta, Nagy Krisztina és Porkoláb Kira szerepelt.

A 12–14 éves lányegyüttes is fantasztikusan versenyzett. A 4×45 másodperces dupla köteles gyorsasági versenyszámban a gyerekek a dobogó harmadik fokára állhattak fel, ráadásul új csapatrekorddal, 395 lépéssel! Ennek az egységnek Boronkai Csenge, Bozsik Hanna, Fábián Fanni, Sokvári Melitta és Vékony Dorka volt a tagja.

Jól teljesített a szolnoki csapat (Beküldött fotó)

A szolnokiak nemcsak csapateredményekkel hívták fel magukra a figyelmet, hanem egy szép egyéni siker is született: az egy bronzérmet már a tarsolyában tudó 13 esztendős Boronkai Csenge a 180 másodperces egyéni gyorsasági versenyszámban 458 lépéssel utasított maga mögé mindenkit.

Boronkai Csenge egyéniben is a csúcsra jutott (Beküldött fotó)

A lányok remek teljesítményéhez nemcsak nekik, hanem edzőiknek, Diszterhöft Orsolyának és Kovács Mariannak is gratulálunk!

Kapcsolódó Cikkek