2018. július 21., szombat
Dániel, Daniella

Egyéb Szolnok

Európa legjobbjai között a szolnoki ugrókötelesek!

Portugáliában zajlott július végén az ugrálóköteles korosztályos európai verseny, amelyen a szolnoki Újvárosi DSE sportolói és edzői is részt vettek.

A Braga városában rendezett viadal első versenynapját remekül zárta a szolnoki csapat. A 15 év feletti korcsoportban induló lánycsapat a 4×30 másodperces formációs gyorsasági versenyszámban a dobogó legfelső fokára állhatott, 352 lépéssel lettek Európa legjobbjai. Az „aranyos” csapatban Csajka Brigitta, Kovács Réka, László Roberta, Nagy Krisztina és Porkoláb Kira szerepelt.


A 12–14 éves lányegyüttes is fantasztikusan versenyzett. A 4×45 másodperces dupla köteles gyorsasági versenyszámban a gyerekek a dobogó harmadik fokára állhattak fel, ráadásul új csapatrekorddal, 395 lépéssel! Ennek az egységnek Boronkai Csenge, Bozsik Hanna, Fábián Fanni, Sokvári Melitta és Vékony Dorka volt a tagja.

Jól teljesített a szolnoki csapat (Beküldött fotó)

A szolnokiak nemcsak csapateredményekkel hívták fel magukra a figyelmet, hanem egy szép egyéni siker is született: az egy bronzérmet már a tarsolyában tudó 13 esztendős Boronkai Csenge a 180 másodperces egyéni gyorsasági versenyszámban 458 lépéssel utasított maga mögé mindenkit.

Boronkai Csenge egyéniben is a csúcsra jutott (Beküldött fotó)

A lányok remek teljesítményéhez nemcsak nekik, hanem edzőiknek, Diszterhöft Orsolyának és Kovács Mariannak is gratulálunk!

Kapcsolódó Cikkek

 • Megtanultunk újraéleszteni

  Megtanultunk újraéleszteni

  Kollégánk, Fehér György nem csupán remek sportújságíró, de évekig mentősként is dolgozott. Újraélesztő tanfolyamán megtanultuk, mit kell tenni, ha netán olyan helyzetbe kerülnénk, hogy újra kellene éleszteni valakit, és megismertünk a félautomata újraélesztő készülék használatát is.

 • A lángos mellé bajnoki címet is kaptak

  A lángos mellé bajnoki címet is kaptak

  A vártnál sokkal több nevezővel, remek hangulatban zajlott le szombaton a Balaton-átevezés, amelyet első alkalommal rendezett meg a Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ) és Fonyód közösen.

 • Példátlan magyar siker!

  Példátlan magyar siker!

  Óriási fieszta volt Debrecenben, hiszen a junior női válogatott világbajnok lett, nyolcadik meccsén is megőrizte veretlenségét az U20-as csapat, így a Norvégia elleni győzelem vébéelsőséget jelentett.

 • Kiállítások Izraelről

  Kiállítások Izraelről

  Július 10-én a Művészetek Házában két kiállítást nyitottak meg, amely a Babits Mihály Kulturális Központ és a Szekszárdi Magyar-Izraeli Baráti Társaság szervezésében Izrael állam függetlenségének 70. évfordulója alkalmából rendeznek.