EUR: 313,08 Ft
CHF: 267,32 Ft
2018. március 24., szombat
Gábor, Karina

Egyéb Szolnok

Európa legjobbjai között a szolnoki ugrókötelesek!

Portugáliában zajlott július végén az ugrálóköteles korosztályos európai verseny, amelyen a szolnoki Újvárosi DSE sportolói és edzői is részt vettek.

A Braga városában rendezett viadal első versenynapját remekül zárta a szolnoki csapat. A 15 év feletti korcsoportban induló lánycsapat a 4×30 másodperces formációs gyorsasági versenyszámban a dobogó legfelső fokára állhatott, 352 lépéssel lettek Európa legjobbjai. Az „aranyos” csapatban Csajka Brigitta, Kovács Réka, László Roberta, Nagy Krisztina és Porkoláb Kira szerepelt.


A 12–14 éves lányegyüttes is fantasztikusan versenyzett. A 4×45 másodperces dupla köteles gyorsasági versenyszámban a gyerekek a dobogó harmadik fokára állhattak fel, ráadásul új csapatrekorddal, 395 lépéssel! Ennek az egységnek Boronkai Csenge, Bozsik Hanna, Fábián Fanni, Sokvári Melitta és Vékony Dorka volt a tagja.

Jól teljesített a szolnoki csapat (Beküldött fotó)

A szolnokiak nemcsak csapateredményekkel hívták fel magukra a figyelmet, hanem egy szép egyéni siker is született: az egy bronzérmet már a tarsolyában tudó 13 esztendős Boronkai Csenge a 180 másodperces egyéni gyorsasági versenyszámban 458 lépéssel utasított maga mögé mindenkit.

Boronkai Csenge egyéniben is a csúcsra jutott (Beküldött fotó)

A lányok remek teljesítményéhez nemcsak nekik, hanem edzőiknek, Diszterhöft Orsolyának és Kovács Mariannak is gratulálunk!

Kapcsolódó Cikkek

 • Világrekordért emeltek

  Világrekordért emeltek

  Debrecenben már advent idején elkezdődött a családok éve. Ebben az időszakban a programok elsősorban a családokat szólították meg, de a rendezőelv továbbra is ez maradt – hangsúlyozta Széles Diána alpolgármester.

 • Szakmák sztárjai versenyeznek

  Szakmák sztárjai versenyeznek

  A Dunaferr középiskola hat diákja, valamint a Lorántffy egy tanulója jutott be a Szakma Sztár Fesztivál verseny idei döntőjébe. Az előválogatók után a Dunaferrből az épület- és szerkezetlakatos, hegesztő, ipari gépész és karosszérialakatos szakok képviselői, a Lorántffyból pedig egy leendő fodrász jutott a fináléba.

 • Kőbánya hajóra szállt

  Kőbánya hajóra szállt

  Az eredetileg kőszállítóként is funkcionáló A38 hajó régóta az igényes zenét preferálók kedvelt helye.