2018. január 19., péntek
Sára, Márió

Egyéb Szolnok

Európa legjobbjai között a szolnoki ugrókötelesek!

Portugáliában zajlott július végén az ugrálóköteles korosztályos európai verseny, amelyen a szolnoki Újvárosi DSE sportolói és edzői is részt vettek.

A Braga városában rendezett viadal első versenynapját remekül zárta a szolnoki csapat. A 15 év feletti korcsoportban induló lánycsapat a 4×30 másodperces formációs gyorsasági versenyszámban a dobogó legfelső fokára állhatott, 352 lépéssel lettek Európa legjobbjai. Az „aranyos” csapatban Csajka Brigitta, Kovács Réka, László Roberta, Nagy Krisztina és Porkoláb Kira szerepelt.


A 12–14 éves lányegyüttes is fantasztikusan versenyzett. A 4×45 másodperces dupla köteles gyorsasági versenyszámban a gyerekek a dobogó harmadik fokára állhattak fel, ráadásul új csapatrekorddal, 395 lépéssel! Ennek az egységnek Boronkai Csenge, Bozsik Hanna, Fábián Fanni, Sokvári Melitta és Vékony Dorka volt a tagja.

Jól teljesített a szolnoki csapat (Beküldött fotó)

A szolnokiak nemcsak csapateredményekkel hívták fel magukra a figyelmet, hanem egy szép egyéni siker is született: az egy bronzérmet már a tarsolyában tudó 13 esztendős Boronkai Csenge a 180 másodperces egyéni gyorsasági versenyszámban 458 lépéssel utasított maga mögé mindenkit.

Boronkai Csenge egyéniben is a csúcsra jutott (Beküldött fotó)

A lányok remek teljesítményéhez nemcsak nekik, hanem edzőiknek, Diszterhöft Orsolyának és Kovács Mariannak is gratulálunk!

Kapcsolódó Cikkek

 • Czippán Anett: A szoptatás őrületesen fáj

  Czippán Anett: A szoptatás őrületesen fáj

  Meglepő fotót osztott meg követőivel Czippán Anett. A műsorvezető tavaly novemberben adott életet második gyermekének, Somának és szerette volna megmutatni, hogy a szoptatás mennyire fájdalmas tud lenni.

 • A közösség ünnepe

  A közösség ünnepe

  Hetedik alkalommal rendezték meg a város bálját, amelynek bevételét ezúttal a kanizsai gyermekotthon javára fordítják: az intézményben sószobát és sportpályát akarnak kialakítani.

 • Rotary-bál a jótékonykodás jegyében

  Rotary-bál a jótékonykodás jegyében

  A korábbi hagyományokhoz híven idén is megrendezik a Jótékonysági Rotary-bált. Mivel a célok közösek, a Sopronban működő két Rotary klub együtt szervezi a rangos eseményt a Liszt Központban január 20-án.

 • A zöld SZTK felújítása miatt lezárták a parkolót

  A zöld SZTK felújítása miatt lezárták a parkolót

  Megkezdődtek  a korábbi II. számú rendelőintézet (“Zöld SZTK”) átalakítási- felújítási munkálatai. Ahogy arról már beszámoltunk, a Fejér Megyei Kormányhivatal költözik majd a jelenleg használaton kívüli épületbe.