2017. november 16., csütörtök
Ödön

Egyéb Szolnok

Európa legjobbjai között a szolnoki ugrókötelesek!

Portugáliában zajlott július végén az ugrálóköteles korosztályos európai verseny, amelyen a szolnoki Újvárosi DSE sportolói és edzői is részt vettek.

A Braga városában rendezett viadal első versenynapját remekül zárta a szolnoki csapat. A 15 év feletti korcsoportban induló lánycsapat a 4×30 másodperces formációs gyorsasági versenyszámban a dobogó legfelső fokára állhatott, 352 lépéssel lettek Európa legjobbjai. Az „aranyos” csapatban Csajka Brigitta, Kovács Réka, László Roberta, Nagy Krisztina és Porkoláb Kira szerepelt.


A 12–14 éves lányegyüttes is fantasztikusan versenyzett. A 4×45 másodperces dupla köteles gyorsasági versenyszámban a gyerekek a dobogó harmadik fokára állhattak fel, ráadásul új csapatrekorddal, 395 lépéssel! Ennek az egységnek Boronkai Csenge, Bozsik Hanna, Fábián Fanni, Sokvári Melitta és Vékony Dorka volt a tagja.

Jól teljesített a szolnoki csapat (Beküldött fotó)

A szolnokiak nemcsak csapateredményekkel hívták fel magukra a figyelmet, hanem egy szép egyéni siker is született: az egy bronzérmet már a tarsolyában tudó 13 esztendős Boronkai Csenge a 180 másodperces egyéni gyorsasági versenyszámban 458 lépéssel utasított maga mögé mindenkit.

Boronkai Csenge egyéniben is a csúcsra jutott (Beküldött fotó)

A lányok remek teljesítményéhez nemcsak nekik, hanem edzőiknek, Diszterhöft Orsolyának és Kovács Mariannak is gratulálunk!

Kapcsolódó Cikkek

 • Nem mindennapi mindennapok

  Nem mindennapi mindennapok

  A Dunaújvárosi Szakképzési Centrum mindennapjaiba nyertek bepillantást az érdeklődők a Szakmák Napja rendezvényen.

 • Évi, a kiválasztott

  Évi, a kiválasztott

  Ünnepélyes keretek között hirdették ki a K&H mozdulj! paralimpiai kártyaprogram idei nyerteseit múlt szerdán, köztük a Törekvés Rákosmentén élő paralimpiai ezüstérmes vívóját, Hajmási Évát.

 • Harmincéves a Gömöri Múzeum

  Harmincéves a Gömöri Múzeum

  Harminc éve nyitotta meg kapuit a nagyközönség előtt Putnokon a Gömöri Múzeum. A jeles jubileumról a Múzeumok Őszi Fesztiválja rendezvénysorozat keretében emlékeztek meg a Gömörség kapujában.