EUR: 325,02 Ft
CHF: 295,05 Ft
2019. július 20., szombat
Illés

Egyéb Győr

EYOF: életre szóló élmények

A hétvégén elköszönt Győrtől az Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál, amelyről mindenki csak pozitívan nyilatkozik. Rengeteg elismerést kaptak eddig a szervezőbizottság tagjai. Kijelenthető: az eddigi legjobb EYOF-ot rendezték meg itt nálunk, Győrben.

– Az Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál a múlt vasárnap egy nagyszabású megnyitóval vette kezdetét. Nagyon vártuk az azt követő napokat, amelyek szinte egy szempillantás alatt elrepültek, mégis rengeteg felejthetetlen élményt adtak mindannyiunknak.


Hugoo, a kabalakakas megmutatta hogy kell kenuzni
Fotó: EYOF Győr 2017 – Raczenböck Alíz

Szombaton az utolsó versenynap is eljött, amelynek végén a záróünnepség tette kerekké a csodálatos napokat. Egy héttel korábban boldogabbak voltunk, mert akkor érkeztetek, majd megkezdődött egy csodálatos rendezvény. Ma szomorúak vagyunk, hogy véget ért és el kell búcsúznunk egymástól, reméljük, minél többen olimpikonok lesztek egyszer! Mindig visszavárunk benneteket Győrbe! – búcsúzott a szervezőbizottság nevében Borkai Zsolt, Győr polgármestere.

Borkai Zsolt polgármester és Győr elköszönt az EYOF-tól
Fotó: EYOF Győr 2017 – Mekli Zoltán

Az Európai Olimpiai Bizottság részéről Aleksander Kozlowski köszönte meg a kitűnő szervezést. Mint fogalmazott, hét csodálatos napot töltöttünk együtt, miközben rengeteg barátság köttetett. – Európa, Magyarország és Győr is büszke lehet rátok! — gratulált a sportolóknak is a teljesítményükhöz.


Sipőcz Ricsi győriként szerzett aranyérmet, hazai pályán
Fotó: EYOF Győr 2017 – Mészáros Mátyás

A záróünnepségen Győr átadta a stafétát és a zászlót a következő rendezőnek, Bakunak. Chingiz Huseynzade, az Azerbajdzsáni Olimpiai Bizottság alelnöke megjegyezte, Győr nagyszerű EYOF-ot rendezett, Baku pedig hasonlóan jó házigazda szeretne lenni.

A kiköltözés egyik pillanata, sajnos véget ért a győri EYOF
Fotó: EYOF Győr 2017 – Marcali Gábor

Az EYOF hivatalos lezárása után kezdődhetett a búcsúbuli, amelyen Lotfi Begi gondoskodott a jó zenékről. Ahogy kezdődött, úgy is végződött a győri Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál: egy fergeteges partival! Azonban ami még ennél is fontosabb: a két ünnepség közötti egy hét is felejthetetlen pillanatokat, óriási sikereket, rengeteg új barátságot hozott.

Kapcsolódó Cikkek

  • A Vodafone felvásárolja a UPC-t

    A Vodafone felvásárolja a UPC-t

    Az Európai Bizottság jóváhagyta, hogy a Vodafone csoport 18,4 milliárd euróért megvásárolja a Liberty Global német, cseh, román és magyar leányvállalatát, így a UPC Magyarországot is.

  • Pintér Gábor: Ezzel a fejlesztéssel kerületünk betegellátása is javul

    Pintér Gábor: Ezzel a fejlesztéssel kerületünk betegellátása is javul

    Pintér Gábor, a Fidesz–KDNP XV. kerületi frakcióvezetője, kerületünk polgármesterjelöltje és Kásler Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztériumának minisztere adta át a Nyírő Gyula Országos Pszichiátriai és Addiktológiai Intézetben azt az két digitális diagnosztikai eszközt, illetve a hozzájuk tartozó informatikai fejlesztést, amely az Egészséges Budapest Programból nyújtott 280 millió forintos támogatásnak köszönhetően valósult meg.