2018. szeptember 23., vasárnap
Tekla, Líviusz

Egyéb Érd

Fejlesztik az érdi egészségügyi és oktatási intézményeket

Az érdi szolgáltatások színvonalát szeretnék emelni abból a 26 milliárd forintos fejlesztési támogatásból, amelyet a Pest megyei város a Modern Városok Program keretében odaítélt 64 milliárdból eddig megkapott – mondta a Miniszterelnökség parlamenti államtitkára.

Csepreghy Nándor érdi sajtótájékoztatóján elmondta: erre az évre csaknem 18 milliárdos támogatást, 2018-ra pedig 8 milliárdot ítélt meg a kormány a város egészségügyi és oktatási intézményeinek fejlesztésére. A távirati iroda tájékoztatása szerint az államtitkár arról is beszélt, hogy az említett fejlesztéseken túl még az ipari park kialakítása tekinthető fontosabb beruházásnak, erről a kormány augusztus végi ülésén hoz végleges támogatói döntést./Fotó: MTI – Szigetváry Zsolt

Közölte: a kormány tervei szerint Érd 2022-re akár 130 milliárdnyi fejlesztési támogatással lehet gazdagabb. T. Mészáros András, Érd polgármestere megnevezte azokat a városi egészségügyi és oktatási intézményeket, amelyek a most megítélt támogatásból megújulnak vagy újonnan épülnek. Közöttük szerepel a Fenyves Parkvárosi Köznevelési Centrum és a Batthyány Sportiskolai Általános Iskola rekonstrukciója, a Teleki Sándor Általános Iskola fejlesztése, parkvárosi óvoda építése és szakképzési centrum kialakítása. Aradszki András, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium energiaügyért felelős államtitkára, a térség KDNP-s országgyűlési képviselője hangsúlyozta: minden érdi polgár profitálni fog ezekből a beruházásokból.

Kapcsolódó Cikkek

 • Meghalt Kulcsár Győző, a nemzet sportolója

  Meghalt Kulcsár Győző, a nemzet sportolója

  Szerda este hetvenhét éves korában elhunyt Kulcsár Győző négyszeres olimpiai bajnok párbajtőröző. Csapatban háromszoros világbajnok, továbbá két világbajnoki ezüst- és négy bronzérem tulajdonosa, valamint többszörös országos bajnok.

 • Egy elfelejtett hadjárat története

  Egy elfelejtett hadjárat története

  1968. augusztus 20-áról 21-ére virradó éjszaka a Varsói szerződés négy tagállama – Szovjetunió, Lengyelország, Bulgária és Magyarország – megszállta a szintén szövetséges Csehszlovákia területét.

 • Fesztivál fesztivál hátán

  Fesztivál fesztivál hátán

  Javában dübörög a Jameson CineFest nemzetközi filmfesztivál, de a muzsika kedvelői sem unatkoznak ebben az időszakban. Múlt hétvégén zajlott az Utcazenei Fesztivál, ahol élő zenés programokkal várták az érdeklődőket, és ahol többek között a Vahúr csodát lát együttes szórakoztatta a közönséget.