EUR: 325,31 Ft
CHF: 295,48 Ft
2019. július 22., hétfő
Magdolna

Egyéb Érd

Fejlesztik az érdi egészségügyi és oktatási intézményeket

Az érdi szolgáltatások színvonalát szeretnék emelni abból a 26 milliárd forintos fejlesztési támogatásból, amelyet a Pest megyei város a Modern Városok Program keretében odaítélt 64 milliárdból eddig megkapott – mondta a Miniszterelnökség parlamenti államtitkára.

Csepreghy Nándor érdi sajtótájékoztatóján elmondta: erre az évre csaknem 18 milliárdos támogatást, 2018-ra pedig 8 milliárdot ítélt meg a kormány a város egészségügyi és oktatási intézményeinek fejlesztésére. A távirati iroda tájékoztatása szerint az államtitkár arról is beszélt, hogy az említett fejlesztéseken túl még az ipari park kialakítása tekinthető fontosabb beruházásnak, erről a kormány augusztus végi ülésén hoz végleges támogatói döntést./Fotó: MTI – Szigetváry Zsolt

Közölte: a kormány tervei szerint Érd 2022-re akár 130 milliárdnyi fejlesztési támogatással lehet gazdagabb. T. Mészáros András, Érd polgármestere megnevezte azokat a városi egészségügyi és oktatási intézményeket, amelyek a most megítélt támogatásból megújulnak vagy újonnan épülnek. Közöttük szerepel a Fenyves Parkvárosi Köznevelési Centrum és a Batthyány Sportiskolai Általános Iskola rekonstrukciója, a Teleki Sándor Általános Iskola fejlesztése, parkvárosi óvoda építése és szakképzési centrum kialakítása. Aradszki András, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium energiaügyért felelős államtitkára, a térség KDNP-s országgyűlési képviselője hangsúlyozta: minden érdi polgár profitálni fog ezekből a beruházásokból.

Kapcsolódó Cikkek