2019. július 16., kedd
Valter

Egyéb Nyíregyháza

Félévesek az állatpark fehér kisoroszlánjai

A Nyíregyházi Állatparkban 2015 óta él egy fehér oroszlánpár, a család az idén hattagúra bővült.

A hármas ikrek: Marcus, Flóra és Fauna (Fotó: Kohut Árpád)

Binti és Inkosi első tavalyi kölyke Kókusz volt, majd idén januárban érkeztek a hármas ikrek, Marcus, Flóra és Fauna. A jövevényeket hatalmas rajongás övezte már az első hetekben is, és noha márciusban még csak ismerkedtek a kifutóval, már bátran uralják a teret.


Játékból sosem elég! (Fotó: Kohut Árpád)

A Nyíregyházi Állatpark igazi sztárcsemetéi a hármas ikrek. Ők január 8-án születtek, és most már félévesek. Míg korábban csak anyatejjel táplálkoztak, most napi másfél kilogramm húst fogyasztanak fejenként. A hím és a két nőstény szinte egész nap játszik, a kisfiú igazi trónörökös, gyakran kötekedik szüleivel is – árulta el a Nyíregyházi Állatpark szóvivője, Révészné Petró Zsuzsa.

A kis hím igazi trónörökös, gyakran kötekszik szüleivel is (Fotó: Kohut Árpád)

Kapcsolódó Cikkek

 • Az EP-választás után tovább erősödhet Magyarország

  Az EP-választás után tovább erősödhet Magyarország

  Az európai parlamenti választás után életbe lépő intézkedések és elfogadott törvények jó alapot adnak Magyarország további erősödéséhez – mondta a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára hétfői sajtótájékoztatóján, Budapesten.

 • Túl szexi lány

  Túl szexi lány

  Hatodik alkalommal rendezték meg a Besenyszögi Városnapot a Fecskelyuki Sportpályán. A rendezvény egész napos kikapcsolódást nyújtott a látogatóknak: számtalan előadás, népdalkör, táncosok, freestyle foci show, mulatós műsor, zenés tűzijáték, tűzugrás és természetesen koncertek is várták a fiatalokat és időseket egyaránt.

 • Nemzetközi vizekre evez a Miskolci Egyetem robotja

  Nemzetközi vizekre evez a Miskolci Egyetem robotja

  Külföldi piacokra is eljuthat az a víz alatti robot, amelyet a Miskolci Egyetem vezetésével nemzetközi csapat fejlesztett az uniós támogatású, Horizont 2020-as UNEXMIN (Underwater Explorer for flooded Mines) projekt keretében.