2018. szeptember 23., vasárnap
Tekla, Líviusz

Egyéb Nyíregyháza

Félévesek az állatpark fehér kisoroszlánjai

A Nyíregyházi Állatparkban 2015 óta él egy fehér oroszlánpár, a család az idén hattagúra bővült.

A hármas ikrek: Marcus, Flóra és Fauna (Fotó: Kohut Árpád)

Binti és Inkosi első tavalyi kölyke Kókusz volt, majd idén januárban érkeztek a hármas ikrek, Marcus, Flóra és Fauna. A jövevényeket hatalmas rajongás övezte már az első hetekben is, és noha márciusban még csak ismerkedtek a kifutóval, már bátran uralják a teret.


Játékból sosem elég! (Fotó: Kohut Árpád)

A Nyíregyházi Állatpark igazi sztárcsemetéi a hármas ikrek. Ők január 8-án születtek, és most már félévesek. Míg korábban csak anyatejjel táplálkoztak, most napi másfél kilogramm húst fogyasztanak fejenként. A hím és a két nőstény szinte egész nap játszik, a kisfiú igazi trónörökös, gyakran kötekedik szüleivel is – árulta el a Nyíregyházi Állatpark szóvivője, Révészné Petró Zsuzsa.

A kis hím igazi trónörökös, gyakran kötekszik szüleivel is (Fotó: Kohut Árpád)

Kapcsolódó Cikkek

 • Meghalt Kulcsár Győző, a nemzet sportolója

  Meghalt Kulcsár Győző, a nemzet sportolója

  Szerda este hetvenhét éves korában elhunyt Kulcsár Győző négyszeres olimpiai bajnok párbajtőröző. Csapatban háromszoros világbajnok, továbbá két világbajnoki ezüst- és négy bronzérem tulajdonosa, valamint többszörös országos bajnok.

 • Egy elfelejtett hadjárat története

  Egy elfelejtett hadjárat története

  1968. augusztus 20-áról 21-ére virradó éjszaka a Varsói szerződés négy tagállama – Szovjetunió, Lengyelország, Bulgária és Magyarország – megszállta a szintén szövetséges Csehszlovákia területét.

 • Fesztivál fesztivál hátán

  Fesztivál fesztivál hátán

  Javában dübörög a Jameson CineFest nemzetközi filmfesztivál, de a muzsika kedvelői sem unatkoznak ebben az időszakban. Múlt hétvégén zajlott az Utcazenei Fesztivál, ahol élő zenés programokkal várták az érdeklődőket, és ahol többek között a Vahúr csodát lát együttes szórakoztatta a közönséget.