2018. január 17., szerda
Antal, Antónia

Belföld

Fidesz: Czeglédyt fizetik, a diákokat nem

A Fidesz felháborítónak tartja, hogy a költségvetési csalás gyanúja miatt hetedik hete előzetes letartóztatásban lévő Czeglédy Csaba továbbra is kapja a fizetését a szombathelyi önkormányzattól, miközben az ügyben károsult több ezer diák hiába várja a pénzét – mondta Budai Gyula fideszes országgyűlési képviselő keddi sajtótájékoztatóján.

Budai Gyula közlése szerint a szocialista politikus által irányított bűnszervezet több mint 3 milliárdos adócsalást követett el és több ezer diák pénzét lopta el, ugyanakkor úgy tudják, hogy mai napig kapja képviselői juttatását.


“Úgy látszik a szocialistákat nem zavarja, hogy Czeglédy fizetést kap, miközben több ezer becsapott diák várja azt a pénzt, amiért megdolgozott” – fogalmazott. Felháborítónak nevezte, hogy az MSZP és a Demokratikus Koalíció (DK) nem mondtatta le Czeglédy Csabát a képviselői mandátumáról a büntetőeljárás megindulása után, hanem védik őt és még fizetést is biztosítanak számára. Szerinte az MSZP és az DK ezzel “fizeti ki” Czeglédy Csabát, “ez lesz a hallgatás ára”.

Elmondta: tudomásuk szerint Czeglédy Csaba (Éljen Szombathely!-MSZP-DK-Együtt) szombathelyi önkormányzati képviselő tiszteletdíja 150 ezer forint, ez kiegészül még 150 ezerrel, ami egy bizottsági és egy felügyelőbizottsági poszt után jár.


Budai Gyula az MSZP-től és a DK-tól vár választ arra a kérdésre, hogy a Czeglédy Csaba által eltüntetett milliárdokból mennyi pénz jutott a két párthoz, és hány titkos rejtekhely van még, ahol bűncselekményből származó pénz lehet.

Hetedik hete várjuk ezekre kérdésekre a választ, és hetedik hete hallgat az MSZP és a DK, ezért most már valakinek meg kellene szólalnia – mondta.

Kérdésre válaszolva úgy vélte: előbb-utóbb a kormánypártoknak valamilyen döntést kell hozni annak érdekében, hogy a károsult diákok ne csak a büntetőeljárás befejezésekor, hanem sokkal előbb hozzájussanak az őket megillető fizetséghez.

Budai Gyula kérdésre válaszolva arról is beszélt, szerinte a nemzetbiztonsági bizottság előtt kell tisztáznia Molnár Zsoltnak, a testület szocialista elnökének azt az ügyet, hogy a hírek szerint tavasszal a madridi reptéren elhagyta a laptopját, amelyen minősített adatok lehettek. Ez már önmagában bűncselekmény, hiszen Magyarország területéről nem lehet minősített adatot kivinni – jegyezte meg.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

 • 2,5 milliárdot kap az idegtudományi intézet

  2,5 milliárdot kap az idegtudományi intézet

  Két és fél milliárd forint állami támogatásból újul meg az Országos Klinikai Idegtudományi Intézet az Egészséges Budapest Program keretében – jelentette be László Tamás országgyűlési képviselő az intézményben tartott sajtótájékoztatóján.

 • Budapesten lesz a Michelin-díjátadó

  Budapesten lesz a Michelin-díjátadó

  Hatalmas siker! Magyarország fővárosában, Budapesten tartják márciusban a gasztronómiai világ egyik legnagyobb eseményét, a Michelin-díjátadót.

 • 11 évet is kaphat a zuglói gázoló

  11 évet is kaphat a zuglói gázoló

  Ma kezdődik a Pesti Központi Kerületi Bíróságon a zuglói gázoló néven elhíresült T. Klára büntetőpere. A 25 éves nő 2016 novemberében gázolt halálra egy 86 éves bácsit, majd segítségnyújtás nélkül továbbhajtott.

 • Kitilthatják Magyarországról Sorost

  Kitilthatják Magyarországról Sorost

  Olyan javaslatot tárgyal a kormány ma, amely akár Soros György kitiltását is lehetővé teszi Magyarországról – értesült az Origo. Információjukat az támasztja alá, hogy tegnap Hidvéghi Balázs, a Fidesz kommunikációs igazgatója bejelentette: a párt országos választmánya politikai határozatban ítéli el a Soros-tervet, és felszólították a kormányt, hogy minden eszközzel lépjen fel annak végrehajtása ellen.