EUR: 325,98 Ft
CHF: 296,72 Ft
2019. július 23., kedd
Lenke

Egyéb Szeged

Georg Spöttlével és telt házzal nyitott a SZEGEDma Klub

Még a csilláron is lógtak az érdeklődők Szeged új beszélgetős rendezvénysorozatának első estjén, ahol Csúri Ákos, a Blogstar.hu alapítója Georg Spöttle biztonságpolitikai szakértőt kérdezte a Bistorantban.

„Találkozzunk!” Ezzel a mottóval indult útjára július végén a SZEGEDma Klub a SZEGEDma.hu hírportál és a Déli Szó hetilap kiadójának szervezésében. A közel 150 résztvevőt Pintér M. Lajos ügyvezető-főszerkesztő üdvözölte, hangsúlyozva, az új rendezvénysorozat célja, hogy a Szeged és Magyarország mindennapjait érintő, érdekes és izgalmas témákról tabuk nélkül beszélgethessünk ismert és elismert vendégekkel – a tervek szerint augusztus közepétől kéthetente.


Ha Európa befogadja a migránsokat, a tőlük való félelem miatt saját magát zárja ketrecbe – vont mérleget a brüsszeli bevándorláspolitikáról az első esten Georg Spöttle

Telt ház előtt zajlott az első rendezvény

Ha Európa befogadja a migránsokat, a tőlük való félelem miatt saját magát zárja ketrecbe – jellemezte a brüsszeli bevándorláspolitikát az első esten Georg Spöttle. A népszerű biztonságpolitikai szakértő szerint Magyarország példát mutat az öreg kontinensnek, hiszen Orbán Viktor és kormánya komolyan veszi az ország és a nemzet védelmét. Hiába igyekeznek bizonyos körök megbélyegezni ezt a nemzeti politikát, a magyar fizikai és jogi határvédelemnek jól láthatjuk az eredményeit, hiszen amíg London polgármestere azt vallja, hogy a nyugat-európai nagyvárosok életéhez már hozzátartoznak a terrortámadások, addig Magyarország a biztonság szigetének tűnik a nyugatiak szemében. Nem véletlen, hogy épp itt vesznek házakat a sváb falvakban a német nyugdíjasok, hogy nyugalomban tölthessék életüket – mutatott rá.

Melocco Miklós érkezik

A SZEGEDma Klub következő estjét augusztus 17-én 18 órakor tartják a Bistorant rendezvénytermében (Szeged, Kelemen u. 7.). Csúri Ákos újságíró vendége ekkor Melocco Miklós Kossuth- és Prima Primissima díjas szobrászművész, a nemzet művésze lesz.

Azt is kiemelte, hogy az átlagos nyugat-európai polgár a migráció kérdéskörében legkevésbé sem saját kormányának álláspontjával ért egyet, hanem a magyar megoldást támogatja, ennek bizonyítéka hogy létezik például külön német Orbán Viktor-rajongói oldal. Szólt arról, hogy a folyamatosan Európába érkező illegális bevándorlók egy része kezdi felismerni, hogy hiába tűrik meg az öreg kontinensen, sőt segélyben is részesítik, megfelelő végzettség, valamint nyelvtudás híján nem tud érvényesülni távol otthonától. Az európai álom szétfoszlásának hatására sokan visszafordulnának, azonban hazájuk számos esetben már nem fogadja vissza őket, így marad a tétlenség és az uniós államok szociális hálóján való függés, ami viszont a bűnözés melegágyává válhat – hívta fel a figyelmet a veszélyekre Georg Spöttle.


Kapcsolódó Cikkek