EUR: 303,32 Ft
CHF: 267,22 Ft
2017. augusztus 21., hétfő
Sámuel, Hajna

Külföld

Gumicsónakkal kötött ki egy spanyol strandon húsz afrikai

Mintegy húsz afrikai illegális bevándorló kötött ki gumicsónakkal egy dél-spanyolországi tengerpart strandján a napokban – a szokatlan látványt az egyik fürdőző rögzítette mobiltelefonjával, és tette közzé az interneten.

A felvétel szerint az érkezők a fürdőzők között a partra tolták a csónakot, majd elszaladtak.

A Cádiz közelében lévő Zahara de los Atunes strandján történtekkel kapcsolatban a helyi csendőrség nem adott ki hivatalos állásfoglalást, így egyelőre nem tudni, hogy később mi történt az illegális bevándorlókkal.

A csendőrség érdekvédelmi szervezete (AUGC) szerint érkezett bejelentés az esetről, de a közelben akkor csak egy egyszemélyes egység volt riasztható.

A szakszervezet felhívta a figyelmet arra is, hogy nem mindennapos esetről van szó.

A nyári időszakban a kedvező időjárás feltételek miatt a Gibraltári-szoros környékén is növekszik azok száma, akik gumicsónakokba, bárkákba összezsúfolódva próbálnak eljutni az európai kontinensre Afrika felől, illegálisan. Ennek mértéke azonban nem éri el az Olaszországban partot érők óriási számát.

A Juan Ignacio Zoido, spanyol belügyminiszter legutóbbi ismertetése szerint júniusban megközelítőleg 2200-an próbáltak meg 84 csónakban átkelni a szoroson a spanyol partok irányába. A politikus őket az embercsempész maffiák áldozatainak nevezte.

Spanyolországban összesen az idei első félévben csaknem 11 ezer illegális bevándorlót regisztráltak a hatóságok, kétszer annyit, mint egy évvel korábban ugyanebben az időszakban.

Kapcsolódó Cikkek

  • Vérbe borítja Európát a terror

    Vérbe borítja Európát a terror

    Egy magyar nő is megsérült a barcelonai, legalább 14 halálos áldozattal járó terrortámadásban, amelyet az Iszlám Állam vállalt magára. Később újabb merénylet következett a katalóniai Ripollban, ahol a rendőrök öt terroristával végeztek.

  • Robbantásokra készültek a barcelonai terroristák

    Robbantásokra készültek a barcelonai terroristák

    A spanyolországi merényletek elkövetéséért felelős terrorsejt számos pokolgépes merényletet készített elő, 120 butánggázpalackot a rendőrség megtalált egy alcanari házban – jelentette be Josep Lluis Trapero katalán rendőrfőnök vasárnap.