EUR: 309,68 Ft
CHF: 267,43 Ft
2017. szeptember 25., hétfő
Eufrozina, Kende

Sport

Guti méltatta Lisztesék csapatát

Bár a pályán soha nem találkoztak, a napokban sikerült összefutnia egy legendás magyar és spanyol középpályásnak. Lisztes Krisztián Dortmundban ismerkedett meg a Real Madrid korábbi sztárjával, José María Gutiérrez Hernándezzel, ismertebb nevén Gutival.

– A Ferencváros U19-es csapatával szerepeltünk a hétvégén Dortmundban, a Ruhr-Kupán, ahol több európai labdarúgócsapat képviseltette magát. Többek között a Real Madrid korosztályos együttese is részt vett a bajnokságon, és mindannyian tudjuk, hogy nekik Guti az edzőjük – mesélte a Lokálnak Lisztes Krisztián, a Ferencváros szakmai utánpótlás-koordinátora. – Az elődöntőben találkozott a két csapat, és sajnos 1-0-ra kikaptunk a madridiaktól, akik később meg is nyerték a kupát. Amikor ott áll melletted minden idők egyik legjobb passzgépe, nem hezitálsz, kihasználod az alkalmat egy rövid beszélgetésre és egy közös fotóra. Meg is tettem, gratuláltam neki, ő is nekem, méltatta a munkát, amit az FTC-nél végzünk.

A Fradi fiatal tehetségei nagyon jól szerepeltek, hiszen a negyedik helyen végeztek a tornán. Olyan neves csapatok utánpótlás-együtteseit utasították maguk mögé, mint a Bayern München, az AS Roma, a Werder Bremen, a CSZKA Moszkva, az AS Monaco vagy a Rapid Wien. A harmadik helyért vívott küzdelemben a Fradi a Schalke 04 korosztályos csapatától kapott ki 7-0-ra.

– Büszke vagyok a fiúkra, összességében nagyon jól szerepeltek, és arra is esély van, hogy jövőre visszahívnak minket. Az volt a hab a tortán, hogy élőben megnézhettük a német Szuperkupa-döntőt a Dortmund és a Bayern München között – mesélte a 49-szeres válogatott játékos.

– Bár a Real Madrid ellen játszottam 1995-ben, a Bajnokok Ligájában, akkor Guti még nem volt a csapat tagja, szóval ellene sosem tudtam bizonyítani – emlékezett vissza Lisztes.

Guti egyébként elképesztő munkát végez a Real Madrid U19-es csapatával, idén bajnokságot, Király Kupát és BL-t is nyertek. Sokak szerint csak idő kérdése, és a felnőttcsapat kispadján láthatjuk.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

  • Mandula egyedülálló anya lesz

    Mandula egyedülálló anya lesz

    Egyedülálló anya lesz Mandula Petra. Legalábbis néhány hónapig, hiszen az egykori kitűnő teniszező férje Floridában edzősködik, és hamarosan visszatér Amerikába, Petra pedig itthon gondoskodik négy gyerekükről.

  • Ünnepeltek az érdi röplabdázók

    Ünnepeltek az érdi röplabdázók

    Fennállása tizedik születésnapját ünnepli idén a Delta Röplabda Sportegyesület Érd. A szeptember 17-én alapított klub hétfőn tartott jubileumi eseményt a Vörösmarty gimnázium új sportcsarnokában.