2018. július 21., szombat
Dániel, Daniella

Sport

Guti méltatta Lisztesék csapatát

Bár a pályán soha nem találkoztak, a napokban sikerült összefutnia egy legendás magyar és spanyol középpályásnak. Lisztes Krisztián Dortmundban ismerkedett meg a Real Madrid korábbi sztárjával, José María Gutiérrez Hernándezzel, ismertebb nevén Gutival.

– A Ferencváros U19-es csapatával szerepeltünk a hétvégén Dortmundban, a Ruhr-Kupán, ahol több európai labdarúgócsapat képviseltette magát. Többek között a Real Madrid korosztályos együttese is részt vett a bajnokságon, és mindannyian tudjuk, hogy nekik Guti az edzőjük – mesélte a Lokálnak Lisztes Krisztián, a Ferencváros szakmai utánpótlás-koordinátora. – Az elődöntőben találkozott a két csapat, és sajnos 1-0-ra kikaptunk a madridiaktól, akik később meg is nyerték a kupát. Amikor ott áll melletted minden idők egyik legjobb passzgépe, nem hezitálsz, kihasználod az alkalmat egy rövid beszélgetésre és egy közös fotóra. Meg is tettem, gratuláltam neki, ő is nekem, méltatta a munkát, amit az FTC-nél végzünk.


A Fradi fiatal tehetségei nagyon jól szerepeltek, hiszen a negyedik helyen végeztek a tornán. Olyan neves csapatok utánpótlás-együtteseit utasították maguk mögé, mint a Bayern München, az AS Roma, a Werder Bremen, a CSZKA Moszkva, az AS Monaco vagy a Rapid Wien. A harmadik helyért vívott küzdelemben a Fradi a Schalke 04 korosztályos csapatától kapott ki 7-0-ra.

– Büszke vagyok a fiúkra, összességében nagyon jól szerepeltek, és arra is esély van, hogy jövőre visszahívnak minket. Az volt a hab a tortán, hogy élőben megnézhettük a német Szuperkupa-döntőt a Dortmund és a Bayern München között – mesélte a 49-szeres válogatott játékos.


– Bár a Real Madrid ellen játszottam 1995-ben, a Bajnokok Ligájában, akkor Guti még nem volt a csapat tagja, szóval ellene sosem tudtam bizonyítani – emlékezett vissza Lisztes.

Guti egyébként elképesztő munkát végez a Real Madrid U19-es csapatával, idén bajnokságot, Király Kupát és BL-t is nyertek. Sokak szerint csak idő kérdése, és a felnőttcsapat kispadján láthatjuk.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek