2018. március 21., szerda
Benedek

Extra

Gyógyszeres kezelésre szorul Szigeti Ferenc

Komoly betegséggel kezelik Szigeti Ferencet. A Karthago frontembere az utóbbi hónapokban több mint tíz kilót szedett magára, miután több jóindulatú kinövést, göböt fedeztek fel a pajzsmirigyén. A sztár azonban töretlenül koncertezik tovább és igyekszik fitten tartani magát a nyári fesztiválszezonra. 

A közel 40 éves Karthago zenekar alapítója fiatalokat meghazudtoló fizikummal és vehemenciával járja az országot és csap fergeteges bulikat a csapatával. Egyáltalán nem látszik, hogy a 68 éves zenésznél komoly betegséget diagnosztizáltak az utóbbi hónapokban, jelenleg gyógyszeres kezelést kap.


– Az egyik orvosi kivizsgálásom során egy-két göböt találtak a pajzsmirigyemen – mondta a zenész, majd arra is reagált, hogy az orvosok szerint egy ilyen típusú elváltozás komolyabb testi tünetek előjele is lehet.

Szigeti Ferenc – Karthago zenekar
/Fotó: Mészáros Diána

– Valóban előfordulhat, de nálam nem találtak semmi ilyesmit az orvosaim. Jelenleg reggelente egy tablettát kell bevennem és ennyi. A betegség egyetlen látható jele, hogy az utóbbi fél évben felszedtem 10 kilót. Nem érzem vészesnek, szerencsére nagyon jó fizikumom van. Ez egy népbetegség, amivel rengeteg ember küszködik nap mint nap, de nem kell temetni magunkat, mert kis odafigyeléssel tökéletesen kezelhető. Mindig is igyekeztem megőrizni a kondíciómat, hiszen az állandó koncertezéshez elengedhetetlen a jó fizikai állapot. Fiatalkoromban is sokat sportoltam, majd miután 16 éve abbahagytam a lemezkiadást, újra visszatértem a konditerembe, illetve rendszeresen lejárok bokszolni is. Ez persze nem azt jelenti, hogy az orvost nagy ívben elkerülöm, éves szinten járok teljes kivizsgálásokra, a szokásos vérnyomásméréstől és laborvizsgálatoktól az olyan komolyabb diagnosztikai eszközökig, mint a CT vagy az MRI – osztotta meg lapunkkal Szigeti.


A legendás zenész legközelebbi nagy dobása a szeptember 8–9. között zajló Rock Fesztivál Budapest lesz, amelyen egy nagyszabású koncertet adnak a magyar zeneipar meghatározó együttesével, akik nemcsak muzsikájuk, hanem összetartásuk miatt is egyedülállók a hazai zenei piacon.

Gidófalvy Attila (b), Kiss Zoltán Zéro (b2), Kocsándi Miklós (b3), Szigeti Ferenc (j2) és Takáts Tamás, a turnényitó koncertjére készülő Karthago együttes tagjai /Fotó: MTI – Kollányi Péter

– Sokáig kutattam és rá kellett jönnöm, hogy nincs olyan zenekar, amely 38 éve ugyanabban a formációban játszik. A titkunk, hogy öt különböző politikai, vallási és világnézetű ember vagyunk. Nagyon sokat vitatkozunk, leggyakrabban a már említett politikáról és sportról szoktunk, valamint fiatalabb korunkban a csajokon. Bármilyen meglepő, a koncertjeinken nem szoktunk, mert kiveszekedjünk magunkat a próbafolyamat alatt. A számainkat általában én írom, és az első próbákra már egy demoverzióval érkezem, amihez a próbák alatt mindenki hozzáadja a legjobb tudását – osztotta meg a Karthago sikerének titkát Szigeti.

Mi az a pajzsmirigygöb?

A pajzsmirigygöb vagy más néven strúma a pajzsmirigyen keletkező jóindulatú kinövés. Diagnosztizálása nem egyszerű, mivel a túlzott vagy csökkent hormontermelés igen szerteágazó, számos esetben más szervi vagy egészségügyi problémára is utalhat. Leggyakrabban a dohányzással és a jódhiánnyal hozzák összefüggésbe a megjelenését, de számos esetben családon belül öröklődik a probléma.


Kapcsolódó Cikkek

  • Kamu képekkel fenyegeti az Iszlám Állam Meghan Markle-t

    Kamu képekkel fenyegeti az Iszlám Állam Meghan Markle-t

    Hamarosan elérkezik a nagy nap, amikor Harry herceg feleségül veszi Meghan Markle-t. Felhőtlen boldogságukba csupán egy dolog rondít bele: a leendő aráról készült kamu pucér képek, melyeket egy az Iszlám Államhoz (IS) köthető portál tett közzé az interneten.

  • Lagzi Lajcsi: A gyerekeim miattam lesznek jogászok

    Lagzi Lajcsi: A gyerekeim miattam lesznek jogászok

    Lagzi Lajcsit és családját mérhetetlenül megviselte az a 125 nap, amit rács mögött kellett töltenie 2015-ben. Lajcsi gyermekei pedig azóta még jobban féltik apjukat, éppen ezért, nagyfia és lánya, Bogi úgy döntöttek, a jogi pályát fogják választani.