EUR: 354,02 Ft
CHF: 333,42 Ft
2020. július 08., szerda
Ellák

Belföld

Halálra éheztette a lovát a kegyetlen gazda

Nincs határa az emberi brutalitásnak. A Bottyán Equus Hungária Ló és Kutyaotthon osztott meg egy szívszorító történetet a Facebook-oldalukon, amely főszereplője egy ló volt. Sajnos a szervezet mindent megtett, de az állat elpusztult.

Augusztus elején lakossági bejelentést kaptunk, hogy Sándorfalva-Homokpusztán egy állattartónál egy ló napok óta fekszik, nem tud lábra állni, csontsovány, gazdája egy gumicsővel ütlegelve próbálja talpra állítani – olvasható az állatvédők honlapján. A társaság ahogy tudott útnak indult, közben már az autóból elkezdték szervezni a mentést, de az is kiderült, hogy az ügy nem már hamarabb kezdődött, hónapok óta komoly problémák voltak az állattartóval, több bejelentés is volt ellene.


Fotó: Facebook

Kiderült, hogy a tanya tulajdonosa, aki egyben a lovak ellátásával megbízott személy nem az elfekvő ló gazdája, de a tulajdonos is perceken belül a helyszínre érkezett, és beleegyezett, hogy az állatorvos ellássa a lovat. Az állatmentők beszámolója szerint a tanyán 7 másik ló is „él”, inkább tengődik. Egy közülük, egy 4-6 hónapos csődörcsikó hasonló állapotban volt, bár ő még állt a lábán. Egy ló szintén eléggé sovány, kettő szintén vékony, két póni és egy pónicsikó viszont megfelelő állapotban voltak.

Fotó: Facebook

A körzeti megbízott egyébként már kora reggel járt kint a helyszínen a körzeti megbízott és egy hatósági állatorvos, ez utóbbi sajnos nem tudta megállapítani, hogy betegség vagy éheztetés miatt feküdt el a ló, de a tulajdonos megígérte, hogy kerít hozzá állatorvost. Ebbe az állatvédők nem nyugodtak bele, hiszen egyértelmű, hogy a ló nem egyik napról a másikra került ilyen állapotba, és állatorvost már rég hívni kellett volna hozzá, így a helyszínre már egy helyi lóspecialista állatorvossal és az újra a helyszínre kért rendőrökkel érkeztek.


Fotó: Facebook

A helyszínre kiérkező rendőrök nem húzták az időt, az állatorvos szakvéleménye alapján hamar elrendelték a két csontsovány, közvetlen életveszélyben lévő ló lefoglalását, átadva a terepet a bűnügyi helyszínelő csapatnak. A kis csődörcsikó egy fokkal jobb állapotban volt, őt azonnal szállíthatták. Az állatvédők elmondása szerint, még soha nem láttak ilyen sovány, rossz állapotban lévő kiscsikót.

Fotó: Facebook

A rendőrség megtette a feljelentést állatkínzás megalapozott gyanúja miatt, és a helyi jegyzőnél kezdeményezik az állattartástól való eltiltást.

Bár a mentés sikeres volt, sajnos az Amulett névre hallgató ló már sosem tudott meggyógyulni, szerdán elhunyt. A Bottyán Equus viszont Amulett kiskocsiját elkezdték gondozni. Jelenleg a fiatal lónak még nincs neve, ezért a szervezet a Facebook-oldalukon indított szavazást, hogy mi legyen az állat neve. Mivel az apja Amulett volt, az ő apja pedig Amati, az egyetlen kikötés, hogy a kiscsikó neve is “Am”-mal kezdődjön.

Fotó: Facebook

 

További cikkeink:

A Lokál az állatkínzás ellen

Nem biztos, hogy mindenben egyetértünk, de az állatkínzás elleni harc közös ügyünk! Az emberi kegyetlenség sokszor határtalan, pedig az állatok csak szeretetet adnak, védtelenek! Küldjük börtönbe az állatkínzókat! A Lokál kiáll az állatok jogaiért, kövesse a „Börtönt az állatkínzóknak!” Facebook-oldalunkat. Kérünk mindenkit, aki állatokkal kapcsolatos brutalitással találkozik, írja meg nekünk a Facebook-oldalon vagy küldje el a [email protected] címre. Bátran csatoljon fotót beszámolójához, hogy annak minél nagyobb hangot adjunk, ezzel növelve az esélyét, hogy az állatkínzó elnyeri méltó büntetését. Természetesen nem csak a tragédiával végződő esetekkel foglalkozunk. Sikertörténeteket, szerencsés kiszabadításokat, megmentéseket is megoszthatnak velünk. Ismerje meg a világ a névtelen hősöket is, akik folyamatos harcot vívnak a kegyetlen emberekkel!

Börtönt az állatkínzóknak! Kövessen minket a Facebookon:

https://www.facebook.com/bortontazallatkinzoknak/

Kapcsolódó Cikkek