EUR: 323,95 Ft
CHF: 287,88 Ft
2018. szeptember 21., péntek
Máté, Mirella

Egyéb Dunaújváros

Hazai vizeken A kutya vacsorája

„A kutya vacsorája” kifejezést általában bizonytalan dolgok esetében használjuk. Ez a kifejezés ihlette A kutya vacsorája zenekar nevét is, amelyet a Quimbyből ismert Varga Líviusz hívott életre: a Petőfi Művészeti Liget programsorozatában tartott koncertjükre pedig jól illett a kifejezés – legalábbis az időjárásra, ami ismét a színházterembe kényszerítette az előadást. 

Az idei nyár az időjárást tekintve a hőség és zivatarok váltakozásáról szól. A Petőfi Művészeti Liget programjában pedig az egymást követő jobbnál jobb koncertekről és előadásokról. A dunaújvárosi gyökerekkel rendelkező A kutya vacsorája zenekar is elfogadta a szervezők meghívását, és bár koncertjük a vihar miatt a színházterembe „szorult”, az előadás egy cseppet sem látta kárát a kényszermegoldásnak. Varga Líviuszt a Quimby kongásaként ismerhette meg a közönség, ám 2003-ban, a Szigeten újabb formációban ismerhették meg kedvencüket a rajongók. Ekkor lépett színre A kutya vacsorája, amelyben a frontember szerepét vállalta magára.


A kutya ezúttal Dunaújvárosban vacsorázott
(fotó: Juhász Vivien Klára)

Szó szerinti frontember, aki nemcsak elöl áll és énekel, hanem „uralja a frontot” és a színpadot egyaránt. A zenekar összetétele a kezdetekhez képest kissé változott, ám az energia, az alkotókedv nem apadt ki: a formáció minden koncertje felejthetetlen élményt nyújt  ahogy azt a Bartókban is tapasztalhatta a közönség. A zenekar korábban megjárta az EFOTT, a Fishing on Orfű, a VOLT és Tusványos színpadát is, ezúttal pedig „házhoz” jött Dunaújvárosba, hiszen Varga Líviusz mellett a basszusgitáros, Varga László is újvárosi származású.

Kapcsolódó Cikkek

 • Meghalt Kulcsár Győző, a nemzet sportolója

  Meghalt Kulcsár Győző, a nemzet sportolója

  Szerda este hetvenhét éves korában elhunyt Kulcsár Győző négyszeres olimpiai bajnok párbajtőröző. Csapatban háromszoros világbajnok, továbbá két világbajnoki ezüst- és négy bronzérem tulajdonosa, valamint többszörös országos bajnok.

 • Egy elfelejtett hadjárat története

  Egy elfelejtett hadjárat története

  1968. augusztus 20-áról 21-ére virradó éjszaka a Varsói szerződés négy tagállama – Szovjetunió, Lengyelország, Bulgária és Magyarország – megszállta a szintén szövetséges Csehszlovákia területét.

 • Fesztivál fesztivál hátán

  Fesztivál fesztivál hátán

  Javában dübörög a Jameson CineFest nemzetközi filmfesztivál, de a muzsika kedvelői sem unatkoznak ebben az időszakban. Múlt hétvégén zajlott az Utcazenei Fesztivál, ahol élő zenés programokkal várták az érdeklődőket, és ahol többek között a Vahúr csodát lát együttes szórakoztatta a közönséget.

 • Gondolatmegállóban várhatunk a buszra

  Gondolatmegállóban várhatunk a buszra

  Gondolatmegállót avattak a Horváth-kertben, az Alagút utca–Attila utca sarkánál. A Budavári Önkormányzat által megvalósított megálló falain kerületi írók, költők, művészek Krisztinavárosról írt idézetei olvashatók, amelyeket diákok küldtek be egy ebből a célból kiírt pályázatra.