EUR: 318,04 Ft
CHF: 271,63 Ft
2018. május 22., kedd
Júlia, Rita

Egyéb Dunaújváros

Hazai vizeken A kutya vacsorája

„A kutya vacsorája” kifejezést általában bizonytalan dolgok esetében használjuk. Ez a kifejezés ihlette A kutya vacsorája zenekar nevét is, amelyet a Quimbyből ismert Varga Líviusz hívott életre: a Petőfi Művészeti Liget programsorozatában tartott koncertjükre pedig jól illett a kifejezés – legalábbis az időjárásra, ami ismét a színházterembe kényszerítette az előadást. 

Az idei nyár az időjárást tekintve a hőség és zivatarok váltakozásáról szól. A Petőfi Művészeti Liget programjában pedig az egymást követő jobbnál jobb koncertekről és előadásokról. A dunaújvárosi gyökerekkel rendelkező A kutya vacsorája zenekar is elfogadta a szervezők meghívását, és bár koncertjük a vihar miatt a színházterembe „szorult”, az előadás egy cseppet sem látta kárát a kényszermegoldásnak. Varga Líviuszt a Quimby kongásaként ismerhette meg a közönség, ám 2003-ban, a Szigeten újabb formációban ismerhették meg kedvencüket a rajongók. Ekkor lépett színre A kutya vacsorája, amelyben a frontember szerepét vállalta magára.


A kutya ezúttal Dunaújvárosban vacsorázott
(fotó: Juhász Vivien Klára)

Szó szerinti frontember, aki nemcsak elöl áll és énekel, hanem „uralja a frontot” és a színpadot egyaránt. A zenekar összetétele a kezdetekhez képest kissé változott, ám az energia, az alkotókedv nem apadt ki: a formáció minden koncertje felejthetetlen élményt nyújt  ahogy azt a Bartókban is tapasztalhatta a közönség. A zenekar korábban megjárta az EFOTT, a Fishing on Orfű, a VOLT és Tusványos színpadát is, ezúttal pedig „házhoz” jött Dunaújvárosba, hiszen Varga Líviusz mellett a basszusgitáros, Varga László is újvárosi származású.

Kapcsolódó Cikkek