EUR: 317,73 Ft
CHF: 279,90 Ft
2019. február 17., vasárnap
Donát

Egyéb

Hogyan térjünk vissza a szabiról?

A szabadság utáni első napon nem illik elkésni – Profimedia, Panthermedia

A szabadság utáni első munkanapon csak úgy vánszorognak a percek, gondolatban még egy kicsit nyaralunk, és valljuk be: nincs kedvünk dolgozni. Az üdülésből a napi rutinba visszarázódni nem mindig zökkenőmentes, de néhány apró praktika  átlendíthet a holtponton.

  1. Soha ne a nyaralásból essünk be a munkahelyünkre. Az első munkanapot megelőző napot töltsük pihenéssel és a munkára való ráhangolódással.
  2. Az elmúlt heteket papucsban és fürdőruhában töltöttük, most viszont már este készítsük ki a másnapi öltözékünket, nehogy rutinból a rövidnadrág után nyúljunk.
  3. A nyárbúcsúztató bulit ne szervezzük az utolsó estére, a másnaposság is megnehezíti a munkakezdést.
  4. Igyekezzünk minden határidős munkát még a nyaralás előtt elvégezni, hogy érkezéskor ne tornyosuljanak az asztalon!
  5. Érdemes a szabadság alatt átgondolni a főnökkel és a kollégákkal való viszonyunkat, hiszen a konfliktusok kicsit távolról, kipihenve nézve nem tűnnek olyan nagynak, és a hatalmi harcok is értelmüket veszítik. Ebből az érzésből merítsünk energiát az újrakezdéshez.

+1. Ne traktáljuk kollégáinkat a nyaralásunk részleteivel, hiszen van, aki még előtte áll, vagy éppen már el is felejtette a pihenést, ráadásul nem biztos, hogy mindenkit lázba hoznak a tengeri herkentyűk vagy a régi kolostorok képei.


Kapcsolódó Cikkek