2018. július 21., szombat
Dániel, Daniella

Sport

Hosszú Katinka nem ment el bátyja esküvőjére

Összeházasodott a hétvégén Hosszú Gergő és barátnője. Hosszú Katinka azonban nem lehetett ott bátyja életének nagy eseményén, ugyanis épp a rövidpályás világkupán gyűjti az érmeket.

Nagy az öröm Hosszú Katinkáék családjában, ugyanis öt év együtt járás után az úszónő bátyja, Gergő elvette feleségül a szerelmét.


– A hétvégén valóban megtörtént a nagy esemény Felsőmocsoládon. Mindenki csodálatosan érezte magát, és természetesen nagyon boldogok vagyunk, hogy a fiam révbe ért – mondta a Lokálnak Hosszú István, Gergő édesapja, aki hozzátette, hogy Katinka nem volt ott az esküvőn.

– Katinka sajnos nem tudott eljönni, hiszen épp úszott a hétvégén, nem tudta egyeztetni az esküvőt a versenynaptárával. Egyébként nem tudom, milyen nászajándékot küldött, de biztos vagyok benne, hogy amint lehetősége lesz, meglátogatja a testvérét és újdonsült sógornőjét – fogalmazott az apuka.


Gergő egyébként szintén sportol, ő a kosárlabdát választotta. Korábban a Bajai Bácska FKE együttesében szerepelt, majd légiósnak állt és Németországba, a Kaiserslautern együtteséhez igazolt.

Arra a kérdésre, hogy a leendő unoka úszó vagy kosaras lesz-e, Hosszú apuka nevetve válaszolt: – Ez egy nagyon jó kérdés, de egyelőre nem tudok rá felelni. Azt fognak csinálni, amit akarnak, ők választanak majd sportágat maguknak, ha eljön az ideje.

Katinka vasárnap és hétfőn a rövidpályás világkupa berlini állomásán szerepelt kiválóan, hiszen aranyérmes lett 100 méter vegyesen, 200 méter háton, 100 méter pillangón és 400 méter vegyesen. A háromszoros olimpiai bajnok magyar klasszis önmaga 2015 decemberében felállított 56.67 másodperces világcsúcsát döntötte meg vegyesen, amiért 10 ezer dolláros (2,5 millió forint) bónuszt kap. A világkupa-sorozat három részből áll, az első múlt szerdán Moszkvában kezdődött, és szombaton Eindhovenben zárul.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek