EUR: 325,02 Ft
CHF: 294,99 Ft
2019. július 21., vasárnap
Dániel, Daniella

Egyéb Békéscsaba

Ismét büszkék lehetünk békéscsabai úszónkra!

Bohus Ricsit talán be sem kell mutatni, hiszen tavaly az olimpián, idén pedig a vizes világbajnokságon izgulhattunk érte. Volt is miért, ugyanis segítségével bronzérmes lett a férfiak gyorsváltója.

A csabai sportoló először nem is az úszással, hanem a focilabdával ismerkedett meg, még négyévesen, de az első edzésen lefutott tíz perc azzal a lendülettel el is vette a kedvét a sportágtól. Édesanyja hatására következett az uszodai kaland, először csak azért, hogy megtanuljon úszni. Lázár Olgának köszönhetően aztán már ötévesen versenyzett, a béka korosztályban megszerezte első bronzérmét.


Hatalmas bravúrt hajtott végre a medencében
MTI Fotó: Illyés Tibor

 

Alig 18 évesen, 2011-ben bronzérmet szerzett 50 méteres hátúszásban az ifjúsági Európa-bajnokságon, majd egy évvel később ugyancsak harmadik lett, de már a felnőtt Eb-n, Debrecenben. Ugyanitt 100 háton a nyolcadik lett, és kijutott a londoni olimpiára, azt követően viszont elveszettnek érezte magát és nem érzett kellő motivációt. Az érettségit követően éppen ezért felvette az egyik legjobb amerikai edzővel, az arizonai egyetemen oktató Sonya Porterrel a kapcsolatot, majd teljes ösztöndíjjal fel is vették az intézménybe.

2013 májusában egy balesetben megsérült, 2014-ben a vállműtét miatt egy év kihagyás következett számára, majd a csuklóját kellett megoperálni. A két műtét után sem adta fel, a 2016-os londoni Európa-bajnokságon 50 méteres hátúszásban ezüstérmes lett. Ráadásul még a 4 x 100-as vegyes váltóval is bronzérmes lett. Ha itthon van, a mai napig Szarvas János segíti. Amerikában pedig a világ egyik legjobb edzőjével, Bob Bowmannel dolgozik együtt, aki Michael Phelps edzője is egyben.A bronzérmes Kozma Dominik, Németh Nándor, Bohus Richárd és Holoda Péter (balról jobbra) a férfi 4×100 méteres gyorsváltó eredményhirdetése után
MTI Fotó: Kovács Tamás

Most ismét hatalmas bravúrt hajtott végre, ugyanis a magyar 4 × 100-as férfi gyorsváltó a harmadik helyen végzett az amerikaiak és a brazilok mögött, amelynek utolsó tagjaként úszott. Németh Nándor, Holoda Péter, Kozma Dominik és Ricsi ezzel megszerezték a magyar csapat első érmét a megmérettetésen. De Ricsi önmagában is fantasztikus teljesítményt nyújtott, hiszen valamennyi amerikainál jobb időeredményt ért el a 47,21-gyel.

Kapcsolódó Cikkek

  • A Vodafone felvásárolja a UPC-t

    A Vodafone felvásárolja a UPC-t

    Az Európai Bizottság jóváhagyta, hogy a Vodafone csoport 18,4 milliárd euróért megvásárolja a Liberty Global német, cseh, román és magyar leányvállalatát, így a UPC Magyarországot is.

  • Pintér Gábor: Ezzel a fejlesztéssel kerületünk betegellátása is javul

    Pintér Gábor: Ezzel a fejlesztéssel kerületünk betegellátása is javul

    Pintér Gábor, a Fidesz–KDNP XV. kerületi frakcióvezetője, kerületünk polgármesterjelöltje és Kásler Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztériumának minisztere adta át a Nyírő Gyula Országos Pszichiátriai és Addiktológiai Intézetben azt az két digitális diagnosztikai eszközt, illetve a hozzájuk tartozó informatikai fejlesztést, amely az Egészséges Budapest Programból nyújtott 280 millió forintos támogatásnak köszönhetően valósult meg.