2018. január 20., szombat
Fábián, Sebestyén

Egyéb Hódmezővásárhely

Ízirájder és álomhalmozás Mártélyon

Horváth Lídia imádja az Üvegtigris-filmeket, Mártélyt és a főzést. E három kombinációja hozta létre a mártélyi strandon található büfékocsit, az Üvegtigris Maxit. A rekkenő hőségben is mindig mosolygós Lídiával beszélgettünk az indulás körülményeiről, illetve arról is, mi mindent szeretne még megvalósítani.

Lídia – a fentieken túl – leginkább élni szeret és az álmait valóra váltani. Ez utóbbiból pedig számos akad. Az egyik ilyen álom volt az ő életében az Üvegtigris-filmekben látott büfékocsihoz hasonló vendéglátós hely létrehozása. Tavaly nyílt lehetősége a Hódmezővásárhelyen élő hölgynek arra, hogy ezt az álmát valóra váltsa. Akkora sikere volt a helynek, hogy nem is volt kérdés a folytatás ebben az évben.


Családi vállalkozásként működik a hely. „Édesanyám süti a süteményeket, illetve rajtam kívül még a testvérem segít, valamint egy alkalmazottunk is van. Beosztjuk egymás között, mindig valaki műben van, és általában ketten vagyunk itt kint.”

Lídia maga is mindennap beáll a pultba, akár palacsintát sütni. A lángos, a lepény és a kürtőskalács is régi családi recept alapján készül, így ezekről sokat nem is árult el Lídia. Csupán annyit, hogy a dédnagymama, az üknagymama, illetve a keresztapa fortélyainak köszönhetően olyan finomak.

Magát a helyet könnyű felismerni, hiszen a kocsik oldalát a filmből vett fotók díszítik, illetve formára is hasonlatos a kettő, bár Lídiáé háromszor akkorára sikeredett, mint filmbeli társa.


Mártélyon mindenki átszellemül.

Kiderült, hogy a film szereplőivel is jó a kapcsolata. Csuja Imrét, aki Csokit alakította a filmben, személyesen ismeri.

– Tavaly is volt nálam, és az idén is tervbe van véve, hogy ellátogat Mártélyra. Nagyon jó barátok vagyunk. Szeretnének minden nyáron eljönni ide – fogalmazott Lídia, aki rögtön fűzte tovább a mondandóját, és Mártéllyal kapcsolatos véleményét fogalmazta meg. – Szerintem Csongrád megyének ez a legszebb része. Ezt látják mindazok, akik kilátogatnak ide, és ők egyre többen vannak. Rengetegen jönnek Makóról, Kiszomborról, Orosházáról, Székkutasról, Mindszentről is, de külföldről is sokan ellátogatnak ide.

Kapcsolódó Cikkek

 • Czippán Anett: A szoptatás őrületesen fáj

  Czippán Anett: A szoptatás őrületesen fáj

  Meglepő fotót osztott meg követőivel Czippán Anett. A műsorvezető tavaly novemberben adott életet második gyermekének, Somának és szerette volna megmutatni, hogy a szoptatás mennyire fájdalmas tud lenni.

 • A közösség ünnepe

  A közösség ünnepe

  Hetedik alkalommal rendezték meg a város bálját, amelynek bevételét ezúttal a kanizsai gyermekotthon javára fordítják: az intézményben sószobát és sportpályát akarnak kialakítani.

 • Rotary-bál a jótékonykodás jegyében

  Rotary-bál a jótékonykodás jegyében

  A korábbi hagyományokhoz híven idén is megrendezik a Jótékonysági Rotary-bált. Mivel a célok közösek, a Sopronban működő két Rotary klub együtt szervezi a rangos eseményt a Liszt Központban január 20-án.

 • A zöld SZTK felújítása miatt lezárták a parkolót

  A zöld SZTK felújítása miatt lezárták a parkolót

  Megkezdődtek  a korábbi II. számú rendelőintézet (“Zöld SZTK”) átalakítási- felújítási munkálatai. Ahogy arról már beszámoltunk, a Fejér Megyei Kormányhivatal költözik majd a jelenleg használaton kívüli épületbe.