EUR: 317,95 Ft
CHF: 280,29 Ft
2019. február 18., hétfő
Bernadett

Belföld

Javultak a fogyatékosok elhelyezkedésének esélyei

Az elmúlt húsz évben jelentősen javultak a fogyatékos emberek munkaerőpiaci elhelyezkedésének esélyei, és a jelenlegi munkaerőhiány is újabb lehetőségeket nyit – mondta a szombati Magyar Hírlapban Vég Katalin, a Salva Vita Alapítvány ügyvezető igazgatója.

Hozzátette, bár maradtak, akik kevésbé nyitottak a fogyatékosok foglalkoztatására, már egyre több munkaadó várja a megváltozott munkaképességű emberek jelentkezését. Van még dolga az alapítványnak ezen a területen, de mindent összevetve jó irányba haladnak a dolgok – összegzett.


A fogyatékos embereket segítő civil szervezetek évente pályázhatnak kormányzati forrásokra, a Salva Vita Alapítvány a pályázat egyik korábbi nyertese, amely az idén harmadszor megrendezett Neked munka, nekem álom! program keretében kétszázhetven fogyatékos embernek adott lehetőséget arra, hogy kipróbálja a hozzá legközelebb álló munkát, és több száz munkáltató találkozhatott személyesen dolgozni vágyó fogyatékos emberekkel, megtapasztalva képességeiket, lehetőségeiket.

Az idei, fogyatékosokat segítő szervezetek szakmai programjait támogató állami pályázat is lezárult, keretösszege 171,5 millió forint volt.

Kapcsolódó Cikkek

  • Sneider magyar SS-t alapított

    Sneider magyar SS-t alapított

    Rendőrségi jegyzőkönyvek bizonyítják, hogy Sneider “Roy” Tamás, a Jobbik jelenlegi elnöke olyan neonáci hálózat megszervezésében gondolkodott a ’90-e sévekben, amely összefogta volna az elszórt hazai szkinhed-csoportokat.