EUR: 325,31 Ft
CHF: 295,48 Ft
2019. július 22., hétfő
Magdolna

Egyéb Érd

Jó itt lakni!

Tavaly többen költöztek el Budapestről, mint amennyien beköltöztek, és a kiköltözők közül sokan Érdet választották új otthonuknak. Odavándorlás az országban csak három településre jellemző, közülük az egyik a mi városunk.

2016-ban többen költöztek el Budapestről, mint amennyien beköltöztek, pedig az elmúlt években ez pont fordítva volt – derült ki a KSH kutatásából. – A községek és városok esetében is változott a helyzet, de épp ellenkező irányban: 2016-ban pozitív volt a vándorlási egyenlegük, vagyis többen költöztek vidéki városokba vagy községekbe, mint ahányan elköltöztek, az előző öt évben épp ellenkező volt a trend.


Egyre többen hagyják ott Budapestet Érdért (Fotó: Máté Krisztián)

Ez az eredmény főleg a budapesti agglomerációnak köszönhető, a városok többségéből ugyanis továbbra is elvándorlás tapasztalható. Néhányuk esetében van csak odavándorlás, a megyei jogú városoknál az elmúlt 20 évben például Érd, Sopron és Kecskemét ilyen – tájékoztatott az Inforádióban Dickmann Ádám, a KSH vándorlásstatisztikai osztályának vezetője. A többi város közül a Pest megyeiek egyértelműen kiemelkednek, elsősorban Szigetszentmiklós, Dunakeszi, Veresegyház és Budaörs.

A fiatalok is jól érzik magukat itt(Fotó: Máté Krisztián)

Címkék

Kapcsolódó Cikkek