2018. január 18., csütörtök
Piroska

Egyéb Érd

Jó itt lakni!

Tavaly többen költöztek el Budapestről, mint amennyien beköltöztek, és a kiköltözők közül sokan Érdet választották új otthonuknak. Odavándorlás az országban csak három településre jellemző, közülük az egyik a mi városunk.

2016-ban többen költöztek el Budapestről, mint amennyien beköltöztek, pedig az elmúlt években ez pont fordítva volt – derült ki a KSH kutatásából. – A községek és városok esetében is változott a helyzet, de épp ellenkező irányban: 2016-ban pozitív volt a vándorlási egyenlegük, vagyis többen költöztek vidéki városokba vagy községekbe, mint ahányan elköltöztek, az előző öt évben épp ellenkező volt a trend.


Egyre többen hagyják ott Budapestet Érdért (Fotó: Máté Krisztián)

Ez az eredmény főleg a budapesti agglomerációnak köszönhető, a városok többségéből ugyanis továbbra is elvándorlás tapasztalható. Néhányuk esetében van csak odavándorlás, a megyei jogú városoknál az elmúlt 20 évben például Érd, Sopron és Kecskemét ilyen – tájékoztatott az Inforádióban Dickmann Ádám, a KSH vándorlásstatisztikai osztályának vezetője. A többi város közül a Pest megyeiek egyértelműen kiemelkednek, elsősorban Szigetszentmiklós, Dunakeszi, Veresegyház és Budaörs.

A fiatalok is jól érzik magukat itt(Fotó: Máté Krisztián)

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Czippán Anett: A szoptatás őrületesen fáj

  Czippán Anett: A szoptatás őrületesen fáj

  Meglepő fotót osztott meg követőivel Czippán Anett. A műsorvezető tavaly novemberben adott életet második gyermekének, Somának és szerette volna megmutatni, hogy a szoptatás mennyire fájdalmas tud lenni.

 • A közösség ünnepe

  A közösség ünnepe

  Hetedik alkalommal rendezték meg a város bálját, amelynek bevételét ezúttal a kanizsai gyermekotthon javára fordítják: az intézményben sószobát és sportpályát akarnak kialakítani.

 • Rotary-bál a jótékonykodás jegyében

  Rotary-bál a jótékonykodás jegyében

  A korábbi hagyományokhoz híven idén is megrendezik a Jótékonysági Rotary-bált. Mivel a célok közösek, a Sopronban működő két Rotary klub együtt szervezi a rangos eseményt a Liszt Központban január 20-án.

 • A zöld SZTK felújítása miatt lezárták a parkolót

  A zöld SZTK felújítása miatt lezárták a parkolót

  Megkezdődtek  a korábbi II. számú rendelőintézet (“Zöld SZTK”) átalakítási- felújítási munkálatai. Ahogy arról már beszámoltunk, a Fejér Megyei Kormányhivatal költözik majd a jelenleg használaton kívüli épületbe.