EUR: 323,74 Ft
CHF: 287,20 Ft
2018. szeptember 19., szerda
Vilhelmina

Egyéb Érd

Jó itt lakni!

Tavaly többen költöztek el Budapestről, mint amennyien beköltöztek, és a kiköltözők közül sokan Érdet választották új otthonuknak. Odavándorlás az országban csak három településre jellemző, közülük az egyik a mi városunk.

2016-ban többen költöztek el Budapestről, mint amennyien beköltöztek, pedig az elmúlt években ez pont fordítva volt – derült ki a KSH kutatásából. – A községek és városok esetében is változott a helyzet, de épp ellenkező irányban: 2016-ban pozitív volt a vándorlási egyenlegük, vagyis többen költöztek vidéki városokba vagy községekbe, mint ahányan elköltöztek, az előző öt évben épp ellenkező volt a trend.


Egyre többen hagyják ott Budapestet Érdért (Fotó: Máté Krisztián)

Ez az eredmény főleg a budapesti agglomerációnak köszönhető, a városok többségéből ugyanis továbbra is elvándorlás tapasztalható. Néhányuk esetében van csak odavándorlás, a megyei jogú városoknál az elmúlt 20 évben például Érd, Sopron és Kecskemét ilyen – tájékoztatott az Inforádióban Dickmann Ádám, a KSH vándorlásstatisztikai osztályának vezetője. A többi város közül a Pest megyeiek egyértelműen kiemelkednek, elsősorban Szigetszentmiklós, Dunakeszi, Veresegyház és Budaörs.

A fiatalok is jól érzik magukat itt(Fotó: Máté Krisztián)

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Tovább növelte előnyét a Ferencváros

  Tovább növelte előnyét a Ferencváros

  A Budapest Honvéd vendégeként 1-0-ra győzött a Ferencváros az NB I-es labdarúgó-bajnokságban, így a tabellán négy pontra nőtt a különbség a listavezető és a második helyezett Honvéd között.

 • Újabb többmilliárdos beruházás

  Újabb többmilliárdos beruházás

  Lassan megszokottá válnak Debrecenben a nagyberuházások. Ezek közé tartozik az Egyetem téri campus területén csaknem hárommilliárd forintból, 2019 végére felépülő modern, többfunkciós tanulóközpont is.

 • A Vass Lajos a kézisek második otthona lesz

  A Vass Lajos a kézisek második otthona lesz

  Birtokba vehették a diákok a Vass Lajos Általános Iskolában nemrég elkészült új kézilabdapályát, amely a kormány hárommilliárd forintos „Rekortánpálya-fejlesztési programja” részeként, a Magyar Kézilabda Szövetség beruházásában valósult meg idén nyáron.