EUR: 325,73 Ft
CHF: 295,86 Ft
2019. július 23., kedd
Lenke

Egyéb Debrecen

Jól halad az új szakasz építése

Jól halad az M35-ös autópálya Debrecen és Berettyóújfalu közötti új szakaszának építése – adta hírül a dehir.hu. Az első ütem öt kilométer hosszban készül el és a 4-es főúttól a leendő 481-es útig, a déli elkerülőig tart.

Jó ütemben halad a műtárgyak építése is, így hamarosan kezdődhetnek az aszfaltozási munkák az M35-ös sztráda új szakaszán. A 4-es főúton átívelő hídnál egy felhajtót 40 méteren már le is betonoztak így ott is rövidesen elkezdődik az aszfaltozás. A sztráda Debrecenhez közeli első üteme az év végére elkészül. A beruházás egyik legmunkaigényesebb része a 4-es számú főút felett épülő felüljáró kialakítása. A hídnál néhány hete kezdték el a tartógerendák beemelését, valamint a főpályán a pályaszerkezeti réteg építését.


Az információkat a hírportállal Kiss Boglárka, a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. szóvivője közölte. A nyomvonal teljes hosszának kiépítéséhez mintegy 1,6 millió köbméter töltésanyagot dolgoznak el, és hamarosan a teljes szakaszon indulhat az aszfaltozás. A tervek szerint a déli elkerülő út és az első, Debrecenhez közeli szakasz elkészül a jövő év elejére. A sztráda több mint 20 kilométer hosszú – a 481-es számú főút és Berettyóújfalu közötti – részét pedig 2018 végén vehetik birtokba az autósok. A beruházás 69 milliárd forintba kerül.

Kapcsolódó Cikkek