EUR: 324,65 Ft
CHF: 281,85 Ft
2018. június 22., péntek
Paulina

Egyéb Debrecen

Jól halad az új szakasz építése

Jól halad az M35-ös autópálya Debrecen és Berettyóújfalu közötti új szakaszának építése – adta hírül a dehir.hu. Az első ütem öt kilométer hosszban készül el és a 4-es főúttól a leendő 481-es útig, a déli elkerülőig tart.

Jó ütemben halad a műtárgyak építése is, így hamarosan kezdődhetnek az aszfaltozási munkák az M35-ös sztráda új szakaszán. A 4-es főúton átívelő hídnál egy felhajtót 40 méteren már le is betonoztak így ott is rövidesen elkezdődik az aszfaltozás. A sztráda Debrecenhez közeli első üteme az év végére elkészül. A beruházás egyik legmunkaigényesebb része a 4-es számú főút felett épülő felüljáró kialakítása. A hídnál néhány hete kezdték el a tartógerendák beemelését, valamint a főpályán a pályaszerkezeti réteg építését.


Az információkat a hírportállal Kiss Boglárka, a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. szóvivője közölte. A nyomvonal teljes hosszának kiépítéséhez mintegy 1,6 millió köbméter töltésanyagot dolgoznak el, és hamarosan a teljes szakaszon indulhat az aszfaltozás. A tervek szerint a déli elkerülő út és az első, Debrecenhez közeli szakasz elkészül a jövő év elejére. A sztráda több mint 20 kilométer hosszú – a 481-es számú főút és Berettyóújfalu közötti – részét pedig 2018 végén vehetik birtokba az autósok. A beruházás 69 milliárd forintba kerül.

Kapcsolódó Cikkek

 • 650 perc zene

  650 perc zene

  650 perc zenével tisztelegtek a 650 éves Kecskemét város előtt a kecskeméti szólisták és együttesek, akik a Máltai Szeretetszolgálat szervezésében a Nagytemplom ódon falait töltötték meg zenével a múlt szombaton reggeltől egészen estig.

 • Megújul a színház, uszoda épül

  Megújul a színház, uszoda épül

  A Petőfi Színház rekonstrukciója, az uszoda kivitelezése és a kerékpárutak fejlesztése várhatóan még ebben az évben startol, de jó ütemben halad a csomag többi eleme is.

 • Ne dobj mindent a kukába!

  Ne dobj mindent a kukába!

  Észre sem vesszük, de hétköznapi tevékenységeink során számtalanszor esünk abba a hibába, hogy egy-egy tárgyat, már feleslegessé váló használati eszközt a kukába dobunk, anélkül, hogy arra gondolnánk, mások számára az még hasznos lehet, vagy újragondolva adott esetben még saját magunk is újra tudnánk hasznosítani.