2018. január 20., szombat
Fábián, Sebestyén

Egyéb Debrecen

Jól halad az új szakasz építése

Jól halad az M35-ös autópálya Debrecen és Berettyóújfalu közötti új szakaszának építése – adta hírül a dehir.hu. Az első ütem öt kilométer hosszban készül el és a 4-es főúttól a leendő 481-es útig, a déli elkerülőig tart.

Jó ütemben halad a műtárgyak építése is, így hamarosan kezdődhetnek az aszfaltozási munkák az M35-ös sztráda új szakaszán. A 4-es főúton átívelő hídnál egy felhajtót 40 méteren már le is betonoztak így ott is rövidesen elkezdődik az aszfaltozás. A sztráda Debrecenhez közeli első üteme az év végére elkészül. A beruházás egyik legmunkaigényesebb része a 4-es számú főút felett épülő felüljáró kialakítása. A hídnál néhány hete kezdték el a tartógerendák beemelését, valamint a főpályán a pályaszerkezeti réteg építését.


Az információkat a hírportállal Kiss Boglárka, a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. szóvivője közölte. A nyomvonal teljes hosszának kiépítéséhez mintegy 1,6 millió köbméter töltésanyagot dolgoznak el, és hamarosan a teljes szakaszon indulhat az aszfaltozás. A tervek szerint a déli elkerülő út és az első, Debrecenhez közeli szakasz elkészül a jövő év elejére. A sztráda több mint 20 kilométer hosszú – a 481-es számú főút és Berettyóújfalu közötti – részét pedig 2018 végén vehetik birtokba az autósok. A beruházás 69 milliárd forintba kerül.

Kapcsolódó Cikkek

 • Czippán Anett: A szoptatás őrületesen fáj

  Czippán Anett: A szoptatás őrületesen fáj

  Meglepő fotót osztott meg követőivel Czippán Anett. A műsorvezető tavaly novemberben adott életet második gyermekének, Somának és szerette volna megmutatni, hogy a szoptatás mennyire fájdalmas tud lenni.

 • A közösség ünnepe

  A közösség ünnepe

  Hetedik alkalommal rendezték meg a város bálját, amelynek bevételét ezúttal a kanizsai gyermekotthon javára fordítják: az intézményben sószobát és sportpályát akarnak kialakítani.

 • Rotary-bál a jótékonykodás jegyében

  Rotary-bál a jótékonykodás jegyében

  A korábbi hagyományokhoz híven idén is megrendezik a Jótékonysági Rotary-bált. Mivel a célok közösek, a Sopronban működő két Rotary klub együtt szervezi a rangos eseményt a Liszt Központban január 20-án.

 • A zöld SZTK felújítása miatt lezárták a parkolót

  A zöld SZTK felújítása miatt lezárták a parkolót

  Megkezdődtek  a korábbi II. számú rendelőintézet (“Zöld SZTK”) átalakítási- felújítási munkálatai. Ahogy arról már beszámoltunk, a Fejér Megyei Kormányhivatal költözik majd a jelenleg használaton kívüli épületbe.