2018. október 19., péntek
Nándor

Extra

A szüleit gyászoló Judit: Sosem bocsátok meg Rezesovának

Nem múlik el nap, hogy Judit ne gondolna szeretett szüleire és keresztszüleire, akik azután haltak meg, hogy Eva Rezesová luxusterepjárójával a házaspár autójának csapódott. A szlovák milliomosnő jövőre szabadulhat, részeg ámokfutása összesen négy áldozatot követelt. 

Eva Rezesová nevét öt éve ismerte meg az ország. A szlovák milliomosnő luxusterepjárójával az M3-as autópályán 170 kilométeres sebességgel ütközött egy Fiattal, amelyben két házaspár ült. A kisautó azonnal kigyulladt, vezetője és két utasa a helyszínen, a negyedik áldozat pedig a kórházban halt meg. Rezesová kilenc év börtönbüntetést kapott, de kedvezménnyel egy év múlva szabadulhat. Míg gondolatban már a szabadulására, az új életére készül, az áldozatok hozzátartozóinak fájdalmát azóta sem enyhíti az idő.


/Fotó: Mihádák Zoltán

˜– Nem múlik el nap, hogy ne gondolnék szeretett szüleimre. Nem tudom megérteni, sem elfogadni, hogy miért kellett ilyen értelmetlenül meghalniuk – sóhajtotta a könnyeivel küszködő Judit. – Apu vezette az autót, amelyben még anyu és a keresztszüleim ültek, a Pest környékén lakó testvéremékhez igyekeztek szüretelni. Apu mindig körültekintően, óvatosan vezetett, még csak koccanása sem volt soha… Aztán jött egy hívás… A lányom telefonált, hogy rendőrök vannak nálunk, engem keresnek. Rosszat sejtettem. Azonnal hívtam a szüleimet, de nem vették fel a telefont. A rendőrök előbb azt mondták, csak a sofőr élte túl a balesetet, őt a hatvani kórházban ápolják. Reménykedtem, hogy apa életben van, és azonnal a kórházba siettem. Ott azt mondták, egy részeg nőt hoztak be a rendőrök. Később megtudtam, hogy Rezesová volt az.

Eva Rezesova
/MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

– Juditot nagyon megviselte a tragédia. Sokáig nem temethette el a szüleit, akiknek azonosításához DNS-mintára volt szükség. Gyakran rémálmok gyötörték, sírva ébredt, a szüleit szólongatta – mondta a Lokálnak Judit férje.


– De a temetés után sem lett jobb, az sem hozott megnyugvást – tette hozzá az asszony. – Soha nem bocsátom meg Rezesovának, amit a szüleimmel tett. Még csak bocsánatot sem kért tőlem. Mindennap eszembe jutnak anyuék, itt laktak, tőlünk nem messze, imádták a gyerekeimet. Mivel nagyon korán jártam dolgozni, az édesapám minden reggel nálunk kezdte a napot. Ő készítette el az unokák tízóraiját, vitte őket az iskolába. Onnan hozzájuk mentek haza, édesanyám finom ebéddel várta őket. Mindketten nagy szeretettel, okosan nevelték őket. Borzasztó fájdalom, hogy már nem lehetnek velünk. Gyermekeim életében is óriási veszteség ez a tragédia. Az ő fájdalmukat nem enyhíti semmi, ez a tragédia elvette a gyermekkorukat, s egész életükre kihatással lesz – tette hozzá.

A szülői ház azóta üresen áll. Hogy miért nem adja el Judit? Mert az nem egy egyszerű ház, hanem a szülei otthona volt. Amit Judit mindennap meglátogat, megeteti a kutyát, és emlékezik.

Kapcsolódó Cikkek

  • Születésnaposok indítják a klubszezont

    Születésnaposok indítják a klubszezont

    Van azért valami jó is abban, ha véget ér a nyár, hiszen a zenerajongók számára megkezdődik a klubszezon, ami mindig a legérdekesebb eseményeket tartogatja a „kluberek” számára.

  • Rangos díjat kapott a Nanushka

    Rangos díjat kapott a Nanushka

    A turizmus legmagasabb szintű kormányzati elismerését kapta meg Sándor Szandra, a Nanushka tervezője. A fiatal tehetség méltán részesült elismerésben, hiszen márkájának köszönhetően Magyarország felkerült a ruhagyártás és a divatvilág nemzetközi térképére.