EUR: 326,00 Ft
CHF: 294,36 Ft
2019. július 17., szerda
Endre, Elek

Egyéb Veszprém

Kéri Bianka révén hazai siker is született a Balaton Bajnokságon

A Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Club (VEDAC) kiválósága magabiztosan nyerte a 800 méteres síkfutást a hazai rendezésű viadalon. Jövőre az Európa-bajnokságon indul. A dobogó legalsó fokára is VEDAC-os sportoló állhatott fel.

Július 23-án immáron 59. alkalommal rendezték meg Veszprém legrangosabb atlétikai viadalát, a Balaton Bajnokságot. Idén a nemzetközi nagydíjjal egy időben az utánpótláskorúak is megmérettek, ők a Kis Balaton Bajnokság keretében csaptak össze a Wartha Vince utcai stadionban.


A sporteseményt Halmay György önkormányzati képviselő nyitotta meg

 

Az esemény hivatalos megnyitóján Halmay György, a köznevelési, ifjúsági és sportbizottság elnöke a veszprémi sportélet szerves részének nevezte a Balaton Bajnokságot. – Nekünk, veszprémieknek a Balaton Bajnokság nem a vizes világbajnokság árnyékában, hanem amellett egy kiemelt fontosságú rendezvény – tette hozzá.

Ezt követően a VEDAC szenior atlétáját díjazták. A nyolcvanöt esztendős Pallai Gyula szenior futó és távolugró a nevével ellátott mezt vehetett át a klub elnökétől, Németh Attilától.


Új mezt kapott a szenior futó  fotók:S.Tamás

Az egész napos viadalon öt ország több mint háromszáz atlétája versengett egymással. A VEDAC versenyzője, Kiss Gergő remekül szerepelt: a hazai pálya egyéni csúcsot (1:48,13) s második helyet jelentett számára 800 méteren.

Ötezer méteren is volt veszprémi dobogós. Szögi István egy hete még az U23-as Eb-n remekelt, most a lengyelországi kontinenstornán futott idejétől (14:18,06) jócskán elmaradva a harmadik helyen ért célba (14:45,65). A klasszikus sprintszámban, 100 méteren Kéri Bettina szintén harmadik lett, ideje 12,24 volt.

Minden résztvevő sportszerűen küzdött

Testvére, Kéri Bianka – aki nemrégiben 800 méteren sikeresen kvalifikálta magát a jövő évi felnőtt Európa-bajnokságra – nem hagyott kérdést, közel tíz másodperces előnnyel verte a mezőnyt a kétkörös távon (2:04,16). A dobogó legalsó fokára is VEDAC-os sportoló állhatott fel: Bányai Petra 2:13,78-at futott.

Orbán Éva saját közönség előtt mérethette meg magát

Ötezer méteren mindössze ketten álltak rajthoz a nőknél, a futamgyőztes Ladányi Fruzsina, a VEDAC futója így is idei legjobbját produkálta.

Kalapácsvetésben Orbán Évának drukkolhattak a hazai szurkolók. A sérüléssel is küszködő dobó 61,58 méteres eredményével ötödik lett.

Kapcsolódó Cikkek

 • Az EP-választás után tovább erősödhet Magyarország

  Az EP-választás után tovább erősödhet Magyarország

  Az európai parlamenti választás után életbe lépő intézkedések és elfogadott törvények jó alapot adnak Magyarország további erősödéséhez – mondta a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára hétfői sajtótájékoztatóján, Budapesten.

 • Túl szexi lány

  Túl szexi lány

  Hatodik alkalommal rendezték meg a Besenyszögi Városnapot a Fecskelyuki Sportpályán. A rendezvény egész napos kikapcsolódást nyújtott a látogatóknak: számtalan előadás, népdalkör, táncosok, freestyle foci show, mulatós műsor, zenés tűzijáték, tűzugrás és természetesen koncertek is várták a fiatalokat és időseket egyaránt.

 • Nemzetközi vizekre evez a Miskolci Egyetem robotja

  Nemzetközi vizekre evez a Miskolci Egyetem robotja

  Külföldi piacokra is eljuthat az a víz alatti robot, amelyet a Miskolci Egyetem vezetésével nemzetközi csapat fejlesztett az uniós támogatású, Horizont 2020-as UNEXMIN (Underwater Explorer for flooded Mines) projekt keretében.