EUR: 324,12 Ft
CHF: 280,91 Ft
2018. június 21., csütörtök
Alajos, Leila

Egyéb Szekszárd

Két díjat is átvehetett Nepp Dénes

Nepp Dénes népi iparművész, a Népművészet Mestere cím birtokosa is pályázott a Magyar Kézművességért Alapítvány kiírására egy „parádés lószerszám farhámmal” elnevezésű alkotással, amely természetesen kézzel varrott remekmű lett.

A pályázatra 226-an küldtek be egy-egy alkotást, ezek közül mintegy harmincat talált kiválónak a zsűri, közöttük Nepp Dénes munkáját. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma díját, valamint Szekszárd város különdíját a Duna Palotában vette át a népi iparművész. Ács Rezső, Szekszárd polgármestere is a fővárosba utazott, hogy a város nevében átadhassa a díjat Nepp Dénesnek.

Kapcsolódó Cikkek

 • 650 perc zene

  650 perc zene

  650 perc zenével tisztelegtek a 650 éves Kecskemét város előtt a kecskeméti szólisták és együttesek, akik a Máltai Szeretetszolgálat szervezésében a Nagytemplom ódon falait töltötték meg zenével a múlt szombaton reggeltől egészen estig.

 • Megújul a színház, uszoda épül

  Megújul a színház, uszoda épül

  A Petőfi Színház rekonstrukciója, az uszoda kivitelezése és a kerékpárutak fejlesztése várhatóan még ebben az évben startol, de jó ütemben halad a csomag többi eleme is.

 • Ne dobj mindent a kukába!

  Ne dobj mindent a kukába!

  Észre sem vesszük, de hétköznapi tevékenységeink során számtalanszor esünk abba a hibába, hogy egy-egy tárgyat, már feleslegessé váló használati eszközt a kukába dobunk, anélkül, hogy arra gondolnánk, mások számára az még hasznos lehet, vagy újragondolva adott esetben még saját magunk is újra tudnánk hasznosítani.