2017. december 14., csütörtök
Szilárda

Egyéb Szekszárd

Két díjat is átvehetett Nepp Dénes

Nepp Dénes népi iparművész, a Népművészet Mestere cím birtokosa is pályázott a Magyar Kézművességért Alapítvány kiírására egy „parádés lószerszám farhámmal” elnevezésű alkotással, amely természetesen kézzel varrott remekmű lett.

A pályázatra 226-an küldtek be egy-egy alkotást, ezek közül mintegy harmincat talált kiválónak a zsűri, közöttük Nepp Dénes munkáját. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma díját, valamint Szekszárd város különdíját a Duna Palotában vette át a népi iparművész. Ács Rezső, Szekszárd polgármestere is a fővárosba utazott, hogy a város nevében átadhassa a díjat Nepp Dénesnek.

Kapcsolódó Cikkek

 • Csapadékos, hűvös lesz a hétvége időjárása

  Csapadékos, hűvös lesz a hétvége időjárása

  A hétvégén ismét csapadékosra fordul az idő: ónos eső, eső, de havazás is lehet. Emellett lehűlés várható, a kezdetben még 10 Celsius-fok körüli maximumok után a hét végén néhol már csak 1 fokig melegszik a levegő – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtökön az MTI-hez eljuttatott országos, középtávú előrejelzéséből.

 • Klímatudatossággal az élhetőbb környezetért

  Klímatudatossággal az élhetőbb környezetért

  November 30-án a Vármegyeházán tartották azt a zárókonferenciát, amelynek keretében bemutatták a Tolna megyei klímastratégiát. E stratégiában meghatározták a klímastratégiát érintő azon döntéseket, amelyek Tolna megye elkövetkező éveit, évtizedeit definiálják a klímatudatosság jegyében.

 • Szeretetakcióval a rászorulókért

  Szeretetakcióval a rászorulókért

  Debrecen a béke szigete – a Debreceni Karitatív Testület III. Karácsonyi Szeretetakcióján foglalta így össze a karácsonyi segítségnyújtás, adományozás és szeretet lényegét Széles Diána alpolgármester.