2018. január 17., szerda
Antal, Antónia

Belföld

Kidobták a Momentum bulijáról a részeg LMP-st

Kidobták a biztonsági őrök Ungár Pétert, az LMP elnökségi tagját a Momentum pár héttel ezelőtti Nyitás Fesztiváljáról. Állítólag minősíthetetlenül viselkedett, ám Ungár azt mondja, volt már sokkal részegebb más bulikban, és abból nem volt baj.

Nem múlt el balhé nélkül a Momentum bodajki fesztiválja. A rendezvényről távoznia kellett Ungár Péternek, az LMP elnökségi tagjának, mert részegen inzultusba keveredett egy biztonsági őrrel – számolt be az esetről az azonnali.hu.
Arról, hogy ez pontosan mit jelent, megverte őt az őr, vagy vissza is ütött, Ungár hetekkel később egy Madách téri kocsmában azt mondta: „Szeretném remélni, hogy viszonozni tudtam, de nem vagyok benne biztos, hogy fizikai képességeim alkalmassá tesznek erre. Megkértek, hogy távozzak” – idézte az LMP-s szavait a portál. A Momentum szóvivője, Hajnal Miklós megerősítette a lapnak, hogy Ungárnak el kellett hagynia a fesztivál helyszínét, miután „minősíthetetlenül viselkedett”.

– Az Azonnali buliján részegebb voltam, mint a Nyitás Fesztiválon, annak mégis szép vége lett – védekezett Ungár Péter. Az mno.hu szerint Ungárt az eset után az összes momentumos rendezvényről kitiltották.

– Ungár Péter erősen ittas állapotban többször befeküdt a sátramba, többszöri felszólítás ellenére sem hagyta el, majd a sátorba való bemászkálást akkor hagyta abba, amikor jeleztem, hogy hívom a biztonsági személyzetet – mondta a lapnak az egyik fesztiválozó. A lap kérdésére a politikus nem tagadta, hogy a fesztivál biztonsági személyzete egy patakból szedte ki, majd vezette ki hiányos öltözetben a területről. Ekkor került összetűzésbe az őrökkel. Hozzátette: sajnálja a történteket.


Milliós veszteségek

A Lokál korábban már beszámolt a Momentum néhány héttel ezelőtti fesztiváljáról, melyen olyan sztárfellépők is színpadra léptek, mint például a Welhello vagy az Anima Sound System. A párt azóta sem hajlandó elárulni, miből finanszírozták a veszteséges fesztivált, melyet még júliusban rendeztek Bodajkon. A Nyitás a Momentum szerint 23 millió forintba került, a bevétel 11 millió forint volt, vagyis a Momentum 12 millió forintot költött rá saját forrásból. Továbbra is kérdés, hogy ez a pénz honnan származik.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

  • Mintegy kétmilliárd forinttal támogatják a felsőoktatást

    Mintegy kétmilliárd forinttal támogatják a felsőoktatást

    Bevezetik az országos felsőoktatási kompetenciamérést és bővül a digitális tankönyvtár is az Oktatási Hivatal (OH) kiemelt programjának köszönhetően, amely mintegy kétmilliárd forintos uniós támogatásból 2019 szeptemberéig valósulhat meg – közölte a hivatal szerdán az MTI-vel.

  • Hatalmasat nőtt a házasságkötések száma

    Hatalmasat nőtt a házasságkötések száma

    Hét év alatt csaknem a másfélszeresére, 35 500-ról 51 800-ra nőtt a házasságkötések évenkénti száma Magyarországon. Ennyi idő alatt ilyen mértékű emelkedés utoljára a második világháború utáni években, 1945 és 1950 között történt, amikor a világégés alatt elmaradó esküvőket pótolták be a párok – írta a Magyar Nemzet szerdán a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) friss tanulmánya alapján.