2019. március 21., csütörtök
Benedek

Egyéb Szekszárd

Kilenc szekszárdi pincészet a X. Győri Bornapokon

Ötvennyolc pincészet kínálja borait a tizedik alkalommal megrendezett Győri Bornapokon, amelyet augusztus 24. és 27. között rendeznek meg. A nyárzáró koncertet augusztus 26-án a nyolcvanas évek egyik legsikeresebb német zenekara, az Alphaville adja.

A szervezők tájékoztatása szerint a borkóstolók pavilonjait a Széchenyi és a Dunakapu téren állítják fel, ahova a Balaton-felvidéki, az egri, az etyeki, a pannonhalmi, a soproni, a szekszárdi, a tokaji és a villányi borvidékről érkeznek pincészetek.


A program 24-én borkóstolóval és a borlovagrendek felvonulásával kezdődik. Másnap megválasztják az esemény és a város borát is. A négy nap alatt számos koncert szórakoztatja a közönséget, a nyárzáró koncert szombaton este kilenc órakor kezdődik, az Alphaville lép fel a Városház téren. A koncert után tűzijáték zárja a programot.

Forrás: www.mufegyor.hu

Kapcsolódó Cikkek

 • Termékeny tavasz az állatkertben

  Termékeny tavasz az állatkertben

  Utódokat nevelnek a tanyaházi juhok, megszülettek az első kecskegidák, és a kengurukölyök is rendszeresen kidugja fejét anyja erszényéből.

 • Teljesen megújul a Sas út

  Teljesen megújul a Sas út

  A beruházás alapján 780 méteres szakasz újul meg, emellett 830 méter hosszú kerékpárút épül, amely csatlakozik az észak-déli hálózatba.

 • Pro Urbe díjat kapott Ormos Zsuzsanna

  Pro Urbe díjat kapott Ormos Zsuzsanna

  Ormos Zsuzsanna pedagógus, képzőművész kapta Hódmezővásárhely önkormányzatának Pro Urbe-díját. Az elismerést teljes egyetértésben ítélte oda a kitüntetett négy évtizeden át zajló munkájáért a város vezetése és a képviselő-testület.