EUR: 325,32 Ft
CHF: 295,20 Ft
2019. július 22., hétfő
Magdolna

Egyéb Tatabánya

Kismamafotelt adtak át a kórházban

Nemes célért táncoltak a Kanga Tréning Magyarország anyukái májusban, a koraszülöttek világnapján.

Egyszerre több helyszínen, például egy tatabányai bevásárlóközpontban tartott jótékonysági flashmobon a Melletted a Helyem Egyesülettel közösen a kórházak PIC 3 részlegeinek gyűjtöttek, így a Szent Borbála Kórházénak is. Az akció sikerült, hozzájárulhattak ahhoz, hogy az úgynevezett kengurus módszert kényelmesebb körülmények között alkalmazhassák az anyukák, apukák és koraszülött babáik.


Az új szék kényelmesebb, komfortosabb, mint a korábbiak


– A Kanga Tréning Magyarország évről évre új célokat tűz ki, és kézenfekvő volt, hogy a gyerekeknek segítünk. Most a PIC került előtérbe, de ősszel szeretnénk a kórház gyermekosztályának is segíteni. A szék értéke 73 ezer forint, emellett kis plüssállatokat is készítettünk a kangaanyukákkal, amiket szintén behoztunk a pici babáknak – mondta el Sudárné Pócs Nikolett kangatréner a fotel ünnepélyes átadásakor.
A kangaanyukák segítsége jól jött a Szent Borbála Kórháznak, hiszen az átadott szék komfortosabb, kényelmesebb, mint a már meglévők. Így még több időt tölthetnek szüleik védelmező karjai között azok a pici babák, akiknek erre tényleg nagy szükségük van. Dr. Komáromi Margit, a Szent Borbála Kórház koraszülöttrészlegének vezetője kiemelte:

– Elterjedt, hogy a szülőket bevonjuk a gyerekek ellátásába, ami a szülőknek is nagyon jó, mert ebben az időszakban ők tehetetlenül állnak az inkubátor mellett, de ha találunk nekik feladatot, az nekik és a babáknak is jó. Jó a babáknak, mert javulnak az értékeik, az anyukáknak, mert segíti a tejelválasztást, és persze pszichésen mindannyiuknak – fejtette ki a tréner.
A most átadott széket rögtön fel is avatta a mindössze egy kilogrammot nyomó Ervin és anyukája, a kangamamik pedig már készülnek is a következő hasonló akciójukra.


Címkék

Kapcsolódó Cikkek

  • A Vodafone felvásárolja a UPC-t

    A Vodafone felvásárolja a UPC-t

    Az Európai Bizottság jóváhagyta, hogy a Vodafone csoport 18,4 milliárd euróért megvásárolja a Liberty Global német, cseh, román és magyar leányvállalatát, így a UPC Magyarországot is.

  • Pintér Gábor: Ezzel a fejlesztéssel kerületünk betegellátása is javul

    Pintér Gábor: Ezzel a fejlesztéssel kerületünk betegellátása is javul

    Pintér Gábor, a Fidesz–KDNP XV. kerületi frakcióvezetője, kerületünk polgármesterjelöltje és Kásler Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztériumának minisztere adta át a Nyírő Gyula Országos Pszichiátriai és Addiktológiai Intézetben azt az két digitális diagnosztikai eszközt, illetve a hozzájuk tartozó informatikai fejlesztést, amely az Egészséges Budapest Programból nyújtott 280 millió forintos támogatásnak köszönhetően valósult meg.