2020. január 25., szombat
Pál

Extra

Klapka Sandy: Apámnak nem is volt olyan mesés vagyona

Békés úton megállapodott a Klapka-örökségről az Aranyember családja. Lánya, Sandy bevallotta, hogy kisebb zökkenők után végre túl vannak a nehezén, ám közel sem akkora a vagyon, mint azt sokan gondolnák.

Klapka György (Fotó: Máté Krisztián)

Édesapja után Aranyasszonyként emlegetik Klapka Sandyt, aki az elmúlt néhány hónapban embert próbáló módon állt ki apja hagyatéka és a családi béke megőrzése mellett. – Apu a végrendeletében sok olyan dolgot megszabott, amit valószínűleg ma már ő is másképp akarna. Sokan mesés vagyont emlegetnek, de az az igazság, hogy amilyen számokat és összegeket az édesapám korábban az éppen aktuális anyagi helyzetéről mondott, ma már messze nem felelnek meg a valóságnak. Pontos összeget nem árulhatok el, de azt igen, hogy minden gyermeke egy vidéki ház vagy lakás és egy új középkategóriás autó árával ment haza, miután mindent aláírtunk – mesélte Sandy, aki nem tagadja, hogy nagyon nehéz feladat volt hat ember akaratát közös nevezőre hozni. – Voltak kisebb-nagyobb feszültségek a háttérben, de azt gondolom, mindenki úgy állt fel az asztaltól, hogy nem maradt benne tüske. A végrendeletben korábban foglaltakat két ponton is megváltoztattuk, így tudtuk elkerülni az évekig tartó huzavonát. Az első pontot – miszerint egyik bátyám, György egyáltalán nem örökölhet, és Christian is csak akkor, ha bemutatja a DNS-tesztet, amely bizonyítja, hogy Klapka fiú – végül nem tartottuk be. Ha a bátyám fotóját az apukánké mellé tesszük, szinte tökéletes a hasonlóság. A tesztet egyébként velem is elvégeztette, de én csak felnevettem, majd azt mondtam, rendben, hiszen csak a hamis örökösjelölteket szerette volna kizárni, és minket védeni ezzel a kitétellel – mondta Sandy, aki még egy pontot kiemelt. – Marika, édesapám felesége is kérte, hogy tekintsünk el a korábban leírtaktól. Pontos összeget itt sem mondhatok, de arra kért minket, hogy az üzletrészét a korára való tekintettel inkább ingatlanra és néhány ingóságra cserélhesse, így őt tulajdonképpen kivásároltuk a Vámház körúti zálogházból. Ugyanígy döntött a dióültetvényről, amelyet most egy külföldi cég tart rendben, és az is lehet, hogy megveszik. Inkább látjuk más kezében azt a földet, de épen és ápolva, mintsem hogy tönkremenjen, és elvesszen apu hagyatéka – szögezte le Sandy, aki elmesélte, először áprilisban tudta annyira elengedni magát, hogy átjárja édesapja hiánya.


– Tavasszal, talán április végén zokogtam ki magam először szívből. Olykor-olykor azóta is megengedem magamnak, hogy kicsit kieresszem a gőzt, és visszaemlékezzek. Nem tagadom, olykor elvonulok és csak sírok, de azt gondolom, hogy ez normális. Az, hogy a gyász feldolgozásában pszichológushoz vagy coachhoz forduljak, nem jutott még eszembe, azt hiszem, ezzel én is elboldogulok. Azonban nem tartom kizártnak, hogy más témában szakember segítségét kérem. Ha találok valakit, aki megtanítja a könnyed és gördülékeny kommunikációt a munkahelyen, annak szerintem több hasznát veszem. Azt gondolom, eddig nem volt problémánk a munkatársakkal, de sohasem árt, ha az ember még felkészültebb. Sokban segíti a jövőbeni munkát, hogy két testvérem és Marika is lemondott a zálogház őket illető üzletrészéről, így csupán négyünknek, tulajdonosoknak kell szót értenünk a jövőben, de abban már korábban megállapodtunk, hogy én fogom vezetni a céget – mondta az Aranyasszony.

Klapka György üzletember és legkisebb lánya Sandy.

Kapcsolódó Cikkek