EUR: 311,04 Ft
CHF: 265,78 Ft
2018. március 18., vasárnap
Sándor, Ede

Egyéb Székesfehérvár

Kollégiumi segítség a diákoknak

Három fehérvári fiatal elhelyezését biztosítja Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzata a pécsi Szántó Kovács János Kollégiumban.

A férőhelyekre mindazon székesfehérvári lakosok pályázhatnak, akik valamely pécsi felsőoktatási intézmény nappali tagozatos képzésének beiratkozott hallgatói és kollégiumi felvételi kérelmüket elutasították.


Az önkormányzat évek óta segíti a Pécsett tanuló fehérvári diákokat Fotó: K. Mátyás Bertalan

A pályázati adatlap átvehető Székesfehérvár Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal Hatósági Főosztály Igazgatási Iroda Ügyfélszolgálatán (Kossuth Lajos utca). A pályázatot augusztus 22. napján 12 óráig kell eljuttatni postai úton Székesfehérvár Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal Hatósági Főosztály Szociális Ellátási és Gyermekvédelmi Irodájára (Városház tér 1.), vagy személyesen Székesfehérvár Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal Hatósági Főosztály Igazgatási Iroda Ügyfélszolgálatára (Kossuth Lajos utca).

Az önkormányzat évek óta segíti a Pécsett tanuló fehérvári diákokat. Tíz éve még tizenöt kollégiumi férőhely elnyerésére írtak ki pályázatot, s azóta ezt minden évben megismételték, bár kevesebbre. A város az akkori indoklás szerint azért vásárolt Pécsen kollégiumi helyeket a Szántó kollégiumban, a volt munkásszálláson, mert oda jár a legtöbb székesfehérvári diák felsőoktatási intézménybe. A helyi politikusok célja deklaráltan az volt, hogy a diákok pécsi tanulmányaik után jöjjenek vissza Székesfehérvárra és itt kamatoztassák megszerzett tudásukat.


Kapcsolódó Cikkek

  • Francia rekorder darab a csabai színpadon

    Francia rekorder darab a csabai színpadon

    Igazi világsiker premierjére készül a Békéscsabai Jókai Színház társulata. Bár a darabot csak április 6-tól láthatja a közönség, Seregi Zoltán színházigazgató már az évad kezdetekor ezt az előadást jelölte meg a talán legjobban várt alkotásként.

  • Kisdiákok nagy szavalása

    Kisdiákok nagy szavalása

    Harmincöt gyermek mérettette meg magát a kistérségi versmondóversenyen, amelyet már több éve a hódmezővásárhelyi Liszt Ferenc Ének-zenei Általános Iskola szervez meg.