EUR: 323,30 Ft
CHF: 276,08 Ft
2018. július 15., vasárnap
Henrik, Roland

Egyéb Székesfehérvár

Kollégiumi segítség a diákoknak

Három fehérvári fiatal elhelyezését biztosítja Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzata a pécsi Szántó Kovács János Kollégiumban.

A férőhelyekre mindazon székesfehérvári lakosok pályázhatnak, akik valamely pécsi felsőoktatási intézmény nappali tagozatos képzésének beiratkozott hallgatói és kollégiumi felvételi kérelmüket elutasították.


Az önkormányzat évek óta segíti a Pécsett tanuló fehérvári diákokat Fotó: K. Mátyás Bertalan

A pályázati adatlap átvehető Székesfehérvár Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal Hatósági Főosztály Igazgatási Iroda Ügyfélszolgálatán (Kossuth Lajos utca). A pályázatot augusztus 22. napján 12 óráig kell eljuttatni postai úton Székesfehérvár Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal Hatósági Főosztály Szociális Ellátási és Gyermekvédelmi Irodájára (Városház tér 1.), vagy személyesen Székesfehérvár Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal Hatósági Főosztály Igazgatási Iroda Ügyfélszolgálatára (Kossuth Lajos utca).

Az önkormányzat évek óta segíti a Pécsett tanuló fehérvári diákokat. Tíz éve még tizenöt kollégiumi férőhely elnyerésére írtak ki pályázatot, s azóta ezt minden évben megismételték, bár kevesebbre. A város az akkori indoklás szerint azért vásárolt Pécsen kollégiumi helyeket a Szántó kollégiumban, a volt munkásszálláson, mert oda jár a legtöbb székesfehérvári diák felsőoktatási intézménybe. A helyi politikusok célja deklaráltan az volt, hogy a diákok pécsi tanulmányaik után jöjjenek vissza Székesfehérvárra és itt kamatoztassák megszerzett tudásukat.

Kapcsolódó Cikkek

 • Rosszul használják a parkolókat a Ligetsoron

  Rosszul használják a parkolókat a Ligetsoron

  Egy év után befejeződött a Ligetsor felújítása. Az útszakaszon a teljes pályaszerkezetet cserélni kellett, az út alatt fekvő hatalmas, közel száz éves víznyomócsővel együtt.

 • Nagy értékek a kiskertekben

  Nagy értékek a kiskertekben

  Gyümölcstermesztés iránt érdeklődőknek tartottak nyílt napot a Nemzeti Agrárkutatási és Innovációs Központ Gyümölcstermesztési Kutatóintézetében, Érden, az Elvira majorban.

 • Két napig szólt az opera Perkupán

  Két napig szólt az opera Perkupán

  Egy elszármazott művész lokálpatriótaként segítette faluját abban, hogy nem mindennapi kulturális eseménnyel hívják fel a figyelmet a településre.