EUR: 323,46 Ft
CHF: 291,36 Ft
2019. június 26., szerda
János, Pál

Egyéb Győr

Körforgalomba kerültek a nevezetességeink

Újabb körforgalom szépült meg Győrben, ráadásul nagyon egyedire sikerült, hiszen a város új arculatába illeszkedő maketteket helyeztek el, amelyek alapját a közkedvelt nevezetességek adják a Radnóti–Erkel–Kiss–Stromfeld utcák kereszteződésében.

Győr első zöld körforgalmában nagy hangsúlyt kap a díszgyep, emellett egynyári virágok emelik ki az alkotásokat a térben. A makettek között láthatjuk többek között a székesegyházat, a Püspökvárat, a várfal egyes részeit és a Győri Nemzeti Színház kicsinyített mását. A megújult körforgalom növényzetének fenntartását automata öntözőrendszer segíti.


Közelről és távolról is szép látványt nyújt a körforgalom
Fotó: O . Jakócs Péter

Győrben a körforgalmak növényzetének megújítására 2015-ben hirdetett programot a Győr-Szol Zrt., Radnóti Ákos városüzemeltetésért felelős alpolgármester kezdeményezésére.

– Fontosnak tartom, hogy az utóbbi években szép számban megépített körforgalmak ne csak a közlekedők biztonságát szolgálják, de egyúttal legyenek a város rendezett, üde színfoltjai is – mondta el a program indításakor az alpolgármester.


Idén először a Radnóti utca–Bercsényi liget–Olimpiai út csomópontjában található körforgalom látványát vették gondozásba a szakemberek, ugyanakkor befejeződtek a munkálatok az Új Bácsai út középső körforgalmában is. A következő időszakban várhatóan megszépül a Radnóti utca–Szarvas utca, az Ipar út– Szigethy Attila út–Fehérvári út körforgalma is.

Győr nevezetességei a körforgalomban
Fotó: O . Jakócs Péter

A körforgalmak felújításán túl a Győr-Szol Zrt. a közelmúltban a Szent István út közepén található
egynyári ágyás egy részét átalakította évelő ágyássá. Itt formára nyírt lombkoronájú cserjéket és fákat ültettek, amelyek már most szebbé varázsolják a környezetet. A fentiek mellett a Győr-Szol Zrt. Városüzemeltetési és Kivitelezési Igazgatósága nagy hangsúlyt helyez a már megszépült körforgalmak és ágyások fenntartására is. A kipusztult vagy éppen ellopott növények helyett új, színes levelű évelő növényeket is telepítenek, az ágyásokat pedig folyamatosan kapálják és gyommentesítik.

Kapcsolódó Cikkek