2019. július 22., hétfő
Magdolna

Egyéb Székesfehérvár

Körgyűrű épül Szabadegyházánál

– Elkezdődött a 62-es főút Szabadegyháza-ipartelepet elkerülő útszakaszának építése: a beruházás uniós és hazai források felhasználásával valósul meg, a kivitelezés nettó költsége 3,16 milliárd forint lesz.

Varga Gábor, a térség fideszes országgyűlési képviselője, megyei fejlesztési biztos a munkaterület átadásakor kiemelte: néhány éve adták át a Seregélyest és Perkátát elkerülő szakaszt és felújították a Fejér megye két nagyvárosát, Dunaújvárost és Székesfehérvárt összekötő utat, a mostani beruházással a még hiányzó rész épül meg. A várható befejezés 2018 júniusa – a NIF Zrt. beruházásában 2,9 kilométer hosszú, kétszer egysávos út épül, továbbá egy 96,6 méter hosszú – a vasúti fővonal, egy iparvágány, valamint egy közút felett
átívelő – külön szintű és további három szintbeli csomópontot alakítanak ki.


Simon László Fejér megye kormánymegbízott úgy vélte: a 62-es út fejlesztése stratégiai fontosságú Fejér megyének Fotó: K. Mátyás Bertalan

Simon László Fejér megyei kormánymegbízott úgy vélte: a 62-es út fejlesztése stratégiai fontosságú Fejér megyének. Egriné Ambrus Andrea, Szabadegyháza polgármestere elmondta, hogy több mint tíz éve téma a településen az elkerülő út építése, ezért sokan várják a megvalósulását. Megjegyezte, hogy a nyomvonal nem örvend nagy népszerűségnek, mert elvágja egymástól Szabadegyházát és az ipartelepet, a 62-es útról a faluba érkező bekötőút pedig nem kap körforgalmú csomópontot, ami nehézkessé teheti a le- és felhajtást. Az
önkormányzat azt is szeretné elérni, hogy a vasúti átjáró ne csak a gyalogosok és kerékpárosok számára legyen használható, hanem az autók és autóbuszok számára is.
Kiss Boglárka, a NIF Zrt. szóvivője elmondta, zajlanak az egyeztetések az önkormányzattal és ennek eredményeként már egy problémát megoldottak. A vasúti átjáró a közúti közlekedés számára is használható lesz.

Kapcsolódó Cikkek

  • A Vodafone felvásárolja a UPC-t

    A Vodafone felvásárolja a UPC-t

    Az Európai Bizottság jóváhagyta, hogy a Vodafone csoport 18,4 milliárd euróért megvásárolja a Liberty Global német, cseh, román és magyar leányvállalatát, így a UPC Magyarországot is.

  • Pintér Gábor: Ezzel a fejlesztéssel kerületünk betegellátása is javul

    Pintér Gábor: Ezzel a fejlesztéssel kerületünk betegellátása is javul

    Pintér Gábor, a Fidesz–KDNP XV. kerületi frakcióvezetője, kerületünk polgármesterjelöltje és Kásler Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztériumának minisztere adta át a Nyírő Gyula Országos Pszichiátriai és Addiktológiai Intézetben azt az két digitális diagnosztikai eszközt, illetve a hozzájuk tartozó informatikai fejlesztést, amely az Egészséges Budapest Programból nyújtott 280 millió forintos támogatásnak köszönhetően valósult meg.