2018. július 21., szombat
Dániel, Daniella

Egyéb Pécs

Körmenettel emlékeztek meg a templom építőiről

A menet közben imádságok és énekek hangzottak el, amelyek Havas Boldogasszonyért és a XVII. században épült templom építőiért szólt.

A pont 320 évvel ezelőtt épült, 1697-re elkészült templomocska a pécsiek egy kedvelt helye. A körmenettel minden évben azokról is megemlékeznek, akik megfeszített munkával, vállukon hátukon cipelték fel a meredek sziklákon az építőanyagot a mai Ágoston tér felől. A hívők mindegyike egy darab kavicsot is magával visz ilyenkor, hogy azzal szimbolizálja a cipekedést.

Meredek utcákon felfelé halad a körmenet (Fotó: PKK)

Kapcsolódó Cikkek

 • Megtanultunk újraéleszteni

  Megtanultunk újraéleszteni

  Kollégánk, Fehér György nem csupán remek sportújságíró, de évekig mentősként is dolgozott. Újraélesztő tanfolyamán megtanultuk, mit kell tenni, ha netán olyan helyzetbe kerülnénk, hogy újra kellene éleszteni valakit, és megismertünk a félautomata újraélesztő készülék használatát is.

 • A lángos mellé bajnoki címet is kaptak

  A lángos mellé bajnoki címet is kaptak

  A vártnál sokkal több nevezővel, remek hangulatban zajlott le szombaton a Balaton-átevezés, amelyet első alkalommal rendezett meg a Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ) és Fonyód közösen.

 • Példátlan magyar siker!

  Példátlan magyar siker!

  Óriási fieszta volt Debrecenben, hiszen a junior női válogatott világbajnok lett, nyolcadik meccsén is megőrizte veretlenségét az U20-as csapat, így a Norvégia elleni győzelem vébéelsőséget jelentett.

 • Kiállítások Izraelről

  Kiállítások Izraelről

  Július 10-én a Művészetek Házában két kiállítást nyitottak meg, amely a Babits Mihály Kulturális Központ és a Szekszárdi Magyar-Izraeli Baráti Társaság szervezésében Izrael állam függetlenségének 70. évfordulója alkalmából rendeznek.