2018. január 19., péntek
Sára, Márió

Egyéb Veszprém

Közel száz indulóval rajtol az idei Hungarian Baja Veszprémben

A hétvégén a Dakar ralin is bizonyító gyári pilóták mérik össze tudásukat a Veszprém környéki tereprali-világkupafutamon.

A versenyt augusztus 11. és 13. között tartják meg, péntektől vasárnapig, az ünnepélyes rajtceremóniára pénteken 16 órától a veszprémi Óváros téren kerül sor, amelyen közreműködik az Animal Cannibals.


– Az idén is köszönthetünk valódi világsztárokat: eljön a kétszeres Dakar-győztes Nasszer al-Attijah, itt lesz a rali-világbajnokságon pallérozódó, de a terepraliban is egyre jobban teljesítő Mikko Hirvonen vagy éppen a pályafutását motorosként kezdő, de négy keréken is rettenetesen gyors Kuba Przygonski.

A versenyzők tavaly is a belvárosban parádéztak a futam előtt. Fotó: Domján Attila

Nem is lehet kérdés, hogy ők hatalmas csatát vívnak majd egymással, s nem csupán azért, mert kellenek nekik a világkupapontok, hanem azért is, mert számukra ez az egyik utolsó állomása a Dakar-felkészülésnek. Az idén is kijelöltünk a szurkolók számára nézői pontokat, és szeretnénk is kérni őket, hogy onnan nézzék a versenyt, ezek a helyszínek pedig Hajmáskér, nullpont, valamint Jutaspuszta – mondta a múlt heti sajtótájékoztatón Garamvölgyi Zoltán, a HunGarian Baja főszervezője Veszprémben.


Garamvölgyi Zoltán, a verseny főszervezője. Fotó: Gesztesi Ákos

Ovádi Péter önkormányzati képviselő elmondta, Veszprém városa büszke arra, hogy ismét vendégül láthatja az eseményt. – Ilyenkor mindenki egy kicsit Veszprémre figyel, a szállodáink tele vannak, sok turista érkezik a városba, jó hírünket viszik a világba. Bátran mondhatjuk, hogy a HunGarian Baja hozzánőtt Veszprémhez, akárcsak az Utcazene Fesztivál vagy a VeszprémFest – mondta. – Mostanában országosan is bebizonyítottuk, hogy sikeresen meg tudjuk rendezni a legnagyobb sporteseményeket is, biztos vagyok benne, hogy Veszprém ismét helytáll és remek versenynek lehetünk tanúi.

Ovádi Péter büszke arra, hogy a Hungarian Baja ismét Veszprémbe látogat

Az idei HunGarian Baján négy kategóriában (autók és kamionok, motorok és quadok, Buggies & SBS & SSV és XCountry Rally Tour) közel 100 versenyző áll rajthoz  Veszprémben. A verseny egyik különlegessége, hogy a Forma–1-hez hasonlóan a kupa idén a Herendi Porcelánmanufaktúra egy ékes alkotása lesz.

A tavalyi viadalt Mikko Hirvonen nyerte, akinek nagyon feküdt a Veszprém környéki technikás
pálya, rajta kívül Nasszer al-Attijah is rettentően gyors tudott lenni a HunGarian Baján. Érdekes lesz látni, hogy mennyire tudnak beleszólni a hazai pálya előnyét  élvező magyar versenyzők a nagyok csatájába.

Kapcsolódó Cikkek

 • Czippán Anett: A szoptatás őrületesen fáj

  Czippán Anett: A szoptatás őrületesen fáj

  Meglepő fotót osztott meg követőivel Czippán Anett. A műsorvezető tavaly novemberben adott életet második gyermekének, Somának és szerette volna megmutatni, hogy a szoptatás mennyire fájdalmas tud lenni.

 • A közösség ünnepe

  A közösség ünnepe

  Hetedik alkalommal rendezték meg a város bálját, amelynek bevételét ezúttal a kanizsai gyermekotthon javára fordítják: az intézményben sószobát és sportpályát akarnak kialakítani.

 • Rotary-bál a jótékonykodás jegyében

  Rotary-bál a jótékonykodás jegyében

  A korábbi hagyományokhoz híven idén is megrendezik a Jótékonysági Rotary-bált. Mivel a célok közösek, a Sopronban működő két Rotary klub együtt szervezi a rangos eseményt a Liszt Központban január 20-án.

 • A zöld SZTK felújítása miatt lezárták a parkolót

  A zöld SZTK felújítása miatt lezárták a parkolót

  Megkezdődtek  a korábbi II. számú rendelőintézet (“Zöld SZTK”) átalakítási- felújítási munkálatai. Ahogy arról már beszámoltunk, a Fejér Megyei Kormányhivatal költözik majd a jelenleg használaton kívüli épületbe.