2018. március 21., szerda
Benedek

Belföld

Kunhalmi léphet Botka helyére?

Folytatódni látszik a szocialisták belső háborúja, egyes pletykák szerint az elégedetlen MSZP-sek már Botka László utódját is megtalálták – erről ír a Figyelő. Bár az egyik legsikeresebb MSZP-s politikus Botka László, úgy tűnik, népszerűsége mégsem elég ahhoz, hogy pártjában is teljes mértékben elfogadják.

Hétről-hétre változnak a nevek, hogy kik lehetnek Botka László utódjai a baloldal miniszterelnök-jelöltjeként. A Párbeszéd politikusa, Karácsony Gergely után újabb név röppent fel Botka László utódjaként, aki a szocialista pletykák szerint nem más, mint Kunhalmi Ágnes – értesült a Figyelő. A lap szerint sokan örülnének a fiatal politikus előrébb lépésének, akinek neve azután merült fel, hogy az MSZP budapesti elnöksége Kunhalmit bízta meg a fővárosi kampány vezetésével. Hogy Kunhalminak pontosan mi lesz a feladata a kampány vezetőjeként, azt pontosan nem tudni. Ugyanis egy nappal Kunhalmi kinevezése előtt Botka László a XIII. kerületi polgármestert, Tóth Józsefet bízta meg a budapesti választási felkészülésért felelős politikusnak.


Hogy Tóth kinevezése mennyire volt hadüzenet Molnár Zsoltnak, azt pontosan nem tudni. Az azonban biztos, hogy Kunhalmi ellenjelölése tovább szíthatja a tüzet az MSZP-ben, ahol Botka László és Molnár Zsolt csörtéje óta egyébként sem nevezhető békésnek a választási felkészülés. Mint arról korábban írtunk, Molnár Zsolt nyíltan kritizálta az MSZP miniszterelnök-jelöltjének stratégiáját, miszerint legfeljebb egy Gyurcsány Ferenc nélküli DK-val szabadna csak összefogni. Molnár szerint azonban Gyurcsányt nem lehet megkerülni a baloldali összefogásban, és ezt be kell látni szimpátiától függetlenül.

Az MSZP két oszlopos tagjának vitájáról ír a 168 óra is. A hetilap részletesen leírja, hogy hogyan üzengetett egymásnak a tengerpartról Botka László és Molnár Zsolt. A tengerparti sms-ezés eredményeként végül a két politikus Szegeden találkozott, ahol megegyeztek abban, hogy Molnár Zsolt hátrébb lép és teret hagy Botkának, akiről a Figyelő értesülései szerint már a saját pártjában is úgy beszélnek, hogy „nemhogy egymillió új szavazót nem tudott szerezni, vezetésével szinte egy százalékot sem emelkedett a párt népszerűsége.”


További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

  • Egymásnak szólogat be az ellenzék

    Egymásnak szólogat be az ellenzék

    Sokat elmond a kormányváltásért kiáltó ellenzéki pártokról, hogy látszólag együttműködésről tárgyalnak, valójában egymásnak szólnak be. Vonáék beintettek az LMP-nek egy sztrádabüfében, Gyurcsányék ugyanezt tették a Jobbikkal már jó előre, Szél Bernadett a szocialisták árnyékpolitikáját hibáztatta, neki pedig a 4-es metró császára, Demszky Gábor szólt be a partvonalon túlról.

  • Lekurvázzák az ápolónőket a migránsok

    Lekurvázzák az ápolónőket a migránsok

    Döbbenetes történtet látott napvilágot a napokban a németországi Bielefeld városából. A Nueue Westfalishe című lap szerint a helyi kórházakban úgy bánnal a migránsok az ott dolgozókkal, mint a kutyákkal, ezért egyes intézményekben önvédelmet tanítanak, másokban biztonsági szolgálat vigyáz az emberekre.