EUR: 307,72 Ft
CHF: 265,51 Ft
2017. október 23., hétfő
Gyöngyi

Belföld

Kunhalmira cserélik Botkát?

Továbbra sincs vége az MSZP-n belüli háborúknak, egyes pletykák szerint az elégedetlenek már Botka László utódját is megtalálták, aki nem más, mint Kunhalmi Ágnes – erről ír a Figyelő. Úgy tűnik, Botka hiába a legsikeresebb MSZP-s politikus, ez nem elég ahhoz, hogy a pártban teljes mértékben elfogadják.

Hétről hétre új nevek merülnek fel arról, ki lehet Botka László utódja a baloldal miniszterelnök-jelöltjeként. Karácsony Gergely, a Párbeszéd liberális politikusa után szocialista pletykák szerint Kunhalmi Ágnes neve merült fel mint lehetséges utód – értesült a Figyelő című lap. (Molnár Gyula, az MSZP elnöke az ATV-nek cáfolta az értesülést a Botka–Kunhalmi cseréről.)

MTI Fotó: Balogh Zoltán

A lap szerint többen is örülnének Kunhalmi előrelépésének, akinek a neve az után merült fel, hogy MSZP budapesti elnöksége őt bízta meg a fővárosi kampány vezetésével. Azt viszont nem lehet tudni, hogy pontosan milyen feladatai lesznek Kunhalminak a kampány vezetőjeként, ugyanis egy nappal a kinevezése előtt Botka László a XIII. kerületi polgármestert, Tóth Józsefet bízta meg hasonló feladattal.

Szinte biztos, hogy Kunhalmi előrébb lépése csak olaj lesz a tűzre az MSZP-n belüli vitában, hiszen Botka László és Molnár Zsolt csörtéje óta egyébként sem nevezhető békésnek a választási felkészülés. Mint ismert, Molnár Zsolt nyíltan kritizálta az MSZP miniszterelnök-jelöltjének stratégiáját, mire Botka leárulózta párttársát. A balhé óta a két politikus Szegeden találkozott, ahol megegyeztek abban, hogy Molnár Zsolt hátrébb lép, és teret hagy Botkának.

A Figyelő szerint azonban Botkáról már a saját pártján belül úgy beszélnek, hogy „nemhogy egymillió új szavazót nem tudott szerezni, vezetésével szinte egy százalékot sem emelkedett a párt népszerűsége”.

A baloldal harcai

A marakodás nemcsak az MSZP-re, de az egész baloldalra jellemző. A szocialistáknál leginkább Botka László miniszterelnök-jelölt kerül konfliktusba mindenkivel, a leglátványosabb csörte ezek közül a Molnár Zsolttal folytatott purparlé volt. Botka leginkább Gyurcsány Ferenc DK-elnök miatt csatázik, ugyanis ő kihagyná a volt miniszterelnököt a baloldali összefogásból, míg sok MSZP-s szerint ez nem lehetséges. A konfliktus a XV. kerületben odáig fajult, hogy az MSZP kizárta a pártból Móricz Eszter képviselőt, aki szerint mindez egy DK-val kötött alku része. Eltávolításával ugyanis Gyurcsánynak „csinálnak helyet”, hogy ő indulhasson egyéni képviselőjelöltként a kerületben. A legkeményebb csörte ezek után nem meglepően Botka és Gyurcsány között zajlik.

Kapcsolódó Cikkek

 • A hősök emléke ma is fontos

  A hősök emléke ma is fontos

  A hősök emléke ma is fontos, a jóban és a küzdelemben is egyaránt osztozunk, hogy a megpróbáltatásokból végül megerősödve kerüljünk ki – emelte ki Schanda Tamás, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) európai uniós fejlesztéspolitikáért felelős államtitkára Tallinnban, az 1956-os forradalom évfordulójára rendezett megemlékezésen a tárca vasárnapi közleménye szerint.

 • Fidesz: Szanyi megnyilvánulása megdöbbentő és botrányos

  Fidesz: Szanyi megnyilvánulása megdöbbentő és botrányos

  Megdöbbentőnek és botrányosnak tartja a Fidesz a szocialista Szanyi Tibor megnyilvánulását; az MSZP európai parlamenti képviselője ” ‘Ünnephez’ közeledvén” felvezetéssel a közösségi oldalán tett közzé egy fényképet, amely egy, a Köztársaság téri pártszékház ostromakor megkínzott és lábánál fellógatott embert ábrázol.

 • Trócsányi: Ma is ugyanazok az értékek fontosak, mint 1956-ban

  Trócsányi: Ma is ugyanazok az értékek fontosak, mint 1956-ban

  A körülmények változnak, de az igazi értékek állandóak, és ezek szükségesek a sikerhez és megbecsüléshez minden nemzet, így a magyarság számára a harmadik évezred elején is – mondta Trócsányi László igazságügy-miniszter az 1956-os forradalom és szabadságharc emlékére a Műegyetemi emlékműnél tartott ünnepségen vasárnap.