2018. február 23., péntek
Alfréd

Belföld

Laci, te, hallod-e?

Kemény hangú nyílt levélben ment neki Botka Lászlónak a DK alelnöke. Vadai Ágnes alaposan kiosztotta az MSZP miniszterelnök-jelöltjét: „Laci, a DK nem eladó. Se elnököstül, se nélküle”. Az MSZP részéről Harangozó Tamás reagált, szavaiból kiderült: a szocialistáknak csak a DK kell, Gyurcsány Ferenc nem.

Nem csitulnak az MSZP körüli hullámok. Korábban a Lokál is beszámolt arról, hogy amikor Botka László elvállalta az MSZP miniszterelnök-jelölti pozícióját, azt ígérte, hogy egymillió új szavazót hoz a szocialistáknak. Ebből nem lett semmi, sőt a párt támogatottsága tovább gyengült. Noha sokan szeretnének egy szoros MSZP–DK együttműködést látni, Botka hallani sem akar Gyurcsányról. A két politikus között több adok-kapok is volt az utóbbi hónapokban.


Most a DK alelnöke, Vadai Ágnes írt egy kemény hangvételű nyílt levelet Botka Lászlónak. Ebből idézünk:

– Volt idő, hogy barátok voltunk. Amikor jelölt lettél, azt ígérted, hogy közös, nagy ellenzéki demokratikus csapatot építesz. Aztán hónapok múltak el, és ebből semmi nem lett. Csak kioktatás, a többiek minősítése, lekezelése. Kár. Bennünket egyszer sem kerestél, pártelnökünk levelére még csak nem is válaszoltál. Nem jó ez így. Azt kéred a sajtón keresztül, hogy a DK menjen veled, de a párt elnöke nélkül. Te nem ismersz bennünket. Mi erős, összetartó közösség vagyunk. Laci, a DK nem eladó. Se elnököstül, se nélküle. Ez a helyzet. Te vállaltad a vezetést. A Te érdemed lesz a siker, a Te számládra írják, ha kudarcot vallunk. De nyilván nem ezt kívánom. Ugyanakkor nem bánnám, ha lassan szembenéznél saját felelősségeddel. Azzal, hogy ha nem változtatsz eddigi magatartásodon, akkor nehéz helyzetbe kerülünk – írta Vadai, aki kilátásba helyezte: ha nem sikerül megállapodnia a két baloldali pártnak, a DK egyedül fog indulni a választásokon.


Az MSZP részéről Harangozó Tamás reagált Vadai szavaira. Az országgyűlési képviselő az ATV-nek elmondta: pártja győzelemre készül, ehhez közös miniszterelnök-jelölt, közös lista és 106 közös jelölt szükséges a baloldalon.

– Ebben a DK-nak helye és szerepe kell, hogy legyen – szögezte le. – A feltételek világosak Botka László részéről, a labda nem nálunk van – utalt a miniszterelnök-jelölt korábbi nyilatkozataira, amelyekben Gyurcsányt „tehertételnek” nevezte, akinek hátrébb kéne lépnie, mert „többet visz, mint hoz”. – Teljesen világosak voltak Botka szavai: mindenkinek meg kell néznie, hogy hozzátesz-e ehhez a dologhoz, vagy elvesz. Jelenleg Gyurcsány Ferenc az egyik legelutasítottabb ellenzéki politikus – tette egyértelművé az MSZP-s képviselő: pártjának legfeljebb a DK, de elnöke, Gyurcsány nem kell.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

  • A V4-ek az egészségügy területén is együttműködnek

    A V4-ek az egészségügy területén is együttműködnek

    A visegrádi országok az egészségügy területén is együttműködnek, fontos a közös fellépés a gyógyszerpolitikában, az alapellátás fejlesztésében és a táplálkozással összefüggő betegségek elleni küzdelemben is – mondta Balog Zoltán az emberi erőforrások minisztere pénteken, a V4 országok egészségügyi minisztereinek konferenciáján Budapesten.

  • Varga Mihály: A KSH-számokban is látszik a csok hatása

    Varga Mihály: A KSH-számokban is látszik a csok hatása

    A lakásépítések tavalyi jelentős bővülésében már látszik a 2016-ban elindított családi otthonteremtési kedvezmény (csok) hatása – hangsúlyozta Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter az M1 aktuális csatornán pénteken, a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) legfrissebb adatait értékelve.