EUR: 311,78 Ft
CHF: 270,84 Ft
2017. október 09., hétfő
Dénes

Belföld

Laci, te, hallod-e?

Kemény hangú nyílt levélben ment neki Botka Lászlónak a DK alelnöke. Vadai Ágnes alaposan kiosztotta az MSZP miniszterelnök-jelöltjét: „Laci, a DK nem eladó. Se elnököstül, se nélküle”. Az MSZP részéről Harangozó Tamás reagált, szavaiból kiderült: a szocialistáknak csak a DK kell, Gyurcsány Ferenc nem.

Nem csitulnak az MSZP körüli hullámok. Korábban a Lokál is beszámolt arról, hogy amikor Botka László elvállalta az MSZP miniszterelnök-jelölti pozícióját, azt ígérte, hogy egymillió új szavazót hoz a szocialistáknak. Ebből nem lett semmi, sőt a párt támogatottsága tovább gyengült. Noha sokan szeretnének egy szoros MSZP–DK együttműködést látni, Botka hallani sem akar Gyurcsányról. A két politikus között több adok-kapok is volt az utóbbi hónapokban.

Most a DK alelnöke, Vadai Ágnes írt egy kemény hangvételű nyílt levelet Botka Lászlónak. Ebből idézünk:

– Volt idő, hogy barátok voltunk. Amikor jelölt lettél, azt ígérted, hogy közös, nagy ellenzéki demokratikus csapatot építesz. Aztán hónapok múltak el, és ebből semmi nem lett. Csak kioktatás, a többiek minősítése, lekezelése. Kár. Bennünket egyszer sem kerestél, pártelnökünk levelére még csak nem is válaszoltál. Nem jó ez így. Azt kéred a sajtón keresztül, hogy a DK menjen veled, de a párt elnöke nélkül. Te nem ismersz bennünket. Mi erős, összetartó közösség vagyunk. Laci, a DK nem eladó. Se elnököstül, se nélküle. Ez a helyzet. Te vállaltad a vezetést. A Te érdemed lesz a siker, a Te számládra írják, ha kudarcot vallunk. De nyilván nem ezt kívánom. Ugyanakkor nem bánnám, ha lassan szembenéznél saját felelősségeddel. Azzal, hogy ha nem változtatsz eddigi magatartásodon, akkor nehéz helyzetbe kerülünk – írta Vadai, aki kilátásba helyezte: ha nem sikerül megállapodnia a két baloldali pártnak, a DK egyedül fog indulni a választásokon.

Az MSZP részéről Harangozó Tamás reagált Vadai szavaira. Az országgyűlési képviselő az ATV-nek elmondta: pártja győzelemre készül, ehhez közös miniszterelnök-jelölt, közös lista és 106 közös jelölt szükséges a baloldalon.

– Ebben a DK-nak helye és szerepe kell, hogy legyen – szögezte le. – A feltételek világosak Botka László részéről, a labda nem nálunk van – utalt a miniszterelnök-jelölt korábbi nyilatkozataira, amelyekben Gyurcsányt „tehertételnek” nevezte, akinek hátrébb kéne lépnie, mert „többet visz, mint hoz”. – Teljesen világosak voltak Botka szavai: mindenkinek meg kell néznie, hogy hozzátesz-e ehhez a dologhoz, vagy elvesz. Jelenleg Gyurcsány Ferenc az egyik legelutasítottabb ellenzéki politikus – tette egyértelművé az MSZP-s képviselő: pártjának legfeljebb a DK, de elnöke, Gyurcsány nem kell.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

  • Orbán: Magyarország az egyik legbiztonságosabb ország Európában

    Orbán: Magyarország az egyik legbiztonságosabb ország Európában

    Európában ma kétfajta ország létezik: ahol biztonságos az élet és ahol nem az; Magyarország a legbiztonságosabbak egyike, köszönhetően jó rendőreinek – mondta Orbán Viktor miniszterelnök hétfőn Budapesten, a Hősök terén, a rendőrség állományába kinevezett 227 tiszthelyettes ünnepélyes eskütételén és a rendőrség új szolgálati gépjárműveinek szemléjén.

  • Kétharmaddal vezet a Fidesz

    Kétharmaddal vezet a Fidesz

    Kétharmados többséget szerezne a Fidesz-KDNP a szeptemberi közvélemény-kutatások összesített eredménye alapján az Országgyűlésben, ha most lennének a választások – derült ki az Origo által készített mandátumbecslésből.