EUR: 324,12 Ft
CHF: 280,91 Ft
2018. június 21., csütörtök
Alajos, Leila

Belföld

Laci, te, hallod-e?

Kemény hangú nyílt levélben ment neki Botka Lászlónak a DK alelnöke. Vadai Ágnes alaposan kiosztotta az MSZP miniszterelnök-jelöltjét: „Laci, a DK nem eladó. Se elnököstül, se nélküle”. Az MSZP részéről Harangozó Tamás reagált, szavaiból kiderült: a szocialistáknak csak a DK kell, Gyurcsány Ferenc nem.

Nem csitulnak az MSZP körüli hullámok. Korábban a Lokál is beszámolt arról, hogy amikor Botka László elvállalta az MSZP miniszterelnök-jelölti pozícióját, azt ígérte, hogy egymillió új szavazót hoz a szocialistáknak. Ebből nem lett semmi, sőt a párt támogatottsága tovább gyengült. Noha sokan szeretnének egy szoros MSZP–DK együttműködést látni, Botka hallani sem akar Gyurcsányról. A két politikus között több adok-kapok is volt az utóbbi hónapokban.


Most a DK alelnöke, Vadai Ágnes írt egy kemény hangvételű nyílt levelet Botka Lászlónak. Ebből idézünk:

– Volt idő, hogy barátok voltunk. Amikor jelölt lettél, azt ígérted, hogy közös, nagy ellenzéki demokratikus csapatot építesz. Aztán hónapok múltak el, és ebből semmi nem lett. Csak kioktatás, a többiek minősítése, lekezelése. Kár. Bennünket egyszer sem kerestél, pártelnökünk levelére még csak nem is válaszoltál. Nem jó ez így. Azt kéred a sajtón keresztül, hogy a DK menjen veled, de a párt elnöke nélkül. Te nem ismersz bennünket. Mi erős, összetartó közösség vagyunk. Laci, a DK nem eladó. Se elnököstül, se nélküle. Ez a helyzet. Te vállaltad a vezetést. A Te érdemed lesz a siker, a Te számládra írják, ha kudarcot vallunk. De nyilván nem ezt kívánom. Ugyanakkor nem bánnám, ha lassan szembenéznél saját felelősségeddel. Azzal, hogy ha nem változtatsz eddigi magatartásodon, akkor nehéz helyzetbe kerülünk – írta Vadai, aki kilátásba helyezte: ha nem sikerül megállapodnia a két baloldali pártnak, a DK egyedül fog indulni a választásokon.


Az MSZP részéről Harangozó Tamás reagált Vadai szavaira. Az országgyűlési képviselő az ATV-nek elmondta: pártja győzelemre készül, ehhez közös miniszterelnök-jelölt, közös lista és 106 közös jelölt szükséges a baloldalon.

– Ebben a DK-nak helye és szerepe kell, hogy legyen – szögezte le. – A feltételek világosak Botka László részéről, a labda nem nálunk van – utalt a miniszterelnök-jelölt korábbi nyilatkozataira, amelyekben Gyurcsányt „tehertételnek” nevezte, akinek hátrébb kéne lépnie, mert „többet visz, mint hoz”. – Teljesen világosak voltak Botka szavai: mindenkinek meg kell néznie, hogy hozzátesz-e ehhez a dologhoz, vagy elvesz. Jelenleg Gyurcsány Ferenc az egyik legelutasítottabb ellenzéki politikus – tette egyértelművé az MSZP-s képviselő: pártjának legfeljebb a DK, de elnöke, Gyurcsány nem kell.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

 • 145 millióba kerül egy migráns a németeknek

  145 millióba kerül egy migráns a németeknek

  Egyetlen menekült 450 ezer eurójába, vagyis mintegy 145 millió forintjába kerül Németországnak – számolták ki német gazdasági szakemberek, akik egyre inkább azt hangoztatják: a “wilkommenspolitik” nem hasznára válik, hanem egyre nagyobb kárt okoz a német gazdaságban.

 • Ennyien még sosem jöttek

  Ennyien még sosem jöttek

  „Az eddigi legjobb sörfesztivált zártuk” – értékelte a hétvégét Szutter Levente, a szervező Tatabánya Pont vezetője.

 • Kövér: Jó reggelt kívánok a nyugati politikusoknak

  Kövér: Jó reggelt kívánok a nyugati politikusoknak

  Nagy kedvence a Trónok harca sorozat. Olyan kispályás futballcsapatban játszik immár negyven éve, amely most két ponttal vezeti a bajnokságot. És huszonhat éve nem ült sem metrón, sem villamoson, de még BKV buszon sem.