EUR: 326,55 Ft
CHF: 289,77 Ft
2019. május 21., kedd
Konstantin

Sport

Lefogytak a győzelem érdekében a bajnokok

Újra itt lesz a nagy csapat, millenniumi válogatott néven újra összeálltak a hazai masters vizes vb-re a legendás, sorozatban három olimpiai bajnokságot nyert magyar férfi vízilabdacsapat tagjai. Újra győzni akarnak.

/Fotó: Kovács Anikó

Szándékuk komolyságát mi sem jelzi jobban, mint az, hogy a csapat tagjai körülbelül száz kilót leadtak az újbóli nagy megmérettetés kedvéért. Csak úgy, maguktól, bár a három olimpiai aranyat begyűjtő kapus, Szécsi Zoltán máig aktív tagja – és egyben edzője – a kaposvári pólócsapatnak, így neki egy grammot sem kellett leadnia, de Kásás Tamáson vagy Benedek Tiboron sincs felesleg.


– Azon túl, hogy nyerni akarunk, és hihetetlen jól érezzük magunkat együtt, a sportág is sokat profitálhat a masters vb-ből, hiszen nagyon sok gyerek kaphat kedvet a játékhoz – mondta Szécsi Zoltán, és mondandóját alátámasztotta az a tény, hogy Kósz és Vári Attila azért késett a sajtótájékoztatóról, mert feltartották őket az autogramvadászok.

Mindenesetre most igen kedélyesen folyik a felkészülés, és Kemény Dénesnek, a hajdani sikerkovácsnak nem kell felemelnie a hangját egyik-másik technikai hiányosság láttán. Bár ez utóbbit kikérte magának a kétszeres olimpiai aranyérmes Varga Tamás, mondván, szinte tökéletesek. Mellesleg Kemény korábbi és jelenlegi utódjának is dirigálhat, hiszen a Rió után leköszönt Benedek Tibor és a jelenlegi szövetségi kapitány, Märcz Tamás is játszik majd.

A mastersválogatott a plusz 40-es korosztályban egy olasz és egy török csapattal küzd ma, illetve holnap.

Kapcsolódó Cikkek

  • Meccs közben halt meg a játékvezető

    Meccs közben halt meg a játékvezető

    Meccs közben halt meg a játékvezető a bolíviai El Alto városában. Victor Hugo Hurtado a vasárnapi Always Ready–Oriente Petrolero első osztályú labdarúgó-mérkőzés 47.

  • Búcsúzik az idei NB I-es szezon

    Búcsúzik az idei NB I-es szezon

    Véget ért az OTP Bank Liga 2018/19-es szezonja. A bajnokságot a Ferencváros nyerte meg, így már harmincszoros bajnoknak mondhatja magát az Üllői úti csapat. A tabella két utolsó helyezettje pedig az MTK Budapest lett és a Szombathelyi Haladás, így ezek az együttesek a másodosztályban kezdik meg a következő idényt.