EUR: 330,99 Ft
CHF: 301,01 Ft
2019. október 21., hétfő
Orsolya

Extra

Legyőzte a rákot, most felajánlja haját a szépségkirálynő

Daganatos beteg lánynak ajánlotta fel hajkoronáját a nemzet szépének választott Kis Gabriella. A szépségkirálynő korábban maga is a rákos volt, most, hogy meggyógyult, ápolónőként a szegedi kórház sebészetén gyógyítja a betegeket.

Pár éve még a gyilkos kórral küzdött a huszonkét éves, felsőhegyi lány. Amikor a nyakán csomókat talált, nem vette komolyan a veszélyt, csak hónapokkal később ment orvoshoz. Így derült ki, hogy az alattomos Hodgkin-kór támadta meg az akkor 17 éves lány szervezetét.


– A rák a nyirokrendszeremben burjánzott, nagyon rosszul viseltem a kemoterápiás kezeléseket, ott is kellett hagynom miatta az iskolát – mesélte Gabi. – Akkoriban nagyon féltem, hogy mindent elveszíthetek, nem hittem, hogy lesz kiút ebből a csapdából. Sosem felejtem el, mennyire sírtam, amikor egyik reggel azt vettem észre, hogy csomókban hullik a gyönyörű hajam. Nem akartam parókát hordani. Még otthon is sapkát vettem fel, hogy eltakarja a kopasz fejemet. Azóta nagyot változott a világ: a kezelés hatására végleg eltűntek a rákos sejtjeim, meggyógyultam, csak a nyakamon egy pici heg emlékeztet arra, hogy volt idő, mikor az életemért harcoltam.

Gabi élete azóta mesébe illő fordulatot vett. Ápolónőként végzett a középiskolában, az újvidéki Felsőhegyről Szegedre költözött, ahol a kórház sebészeti osztályán rögtön munkát is kapott. Néha ugyan álmodozott arról, hogy enged a barátai unszolásának és benevez a nemzet szépe versenyre, de azt maga sem gondolta, hogy rögtön meg is nyeri.


– A kórházban lemondóan búcsúztak tőlem a kollégáim. Azt hitték, ha megnyerem a versenyt, úgysem megyek vissza hozzájuk dolgozni. Attól féltek, beszippant a pesti modellek világa. Pedig nekem eszembe sem jutott, hogy mást csináljak. Imádom a kórházi munkámat, az sem zavar, hogy 12 órás műszakban dolgozom. Pár napja eldöntöttem, hogy levágatom a hajam és az abból készült parókát felajánlom egy olyan fiatal, rákos lánynak, aki hasonló korú, mint én voltam a betegségem idején. Tudom, van, akinek jó üzlet a paróka, nekem viszont lehetőséget ad arra, hogy segítsek egy csüggedő, reményvesztett beteg emberen – mondta Gabi.

Nemzet szépe és udvarhölgyei fotó: Koncsek Ádám

Kapcsolódó Cikkek