EUR: 311,58 Ft
CHF: 266,01 Ft
2018. március 21., szerda
Benedek

Egyéb Ózd

Lemásolt hullámok az aszfaltban

Mintegy húszéves úthibát akartak eltüntetni Ózdon, a Mekcsey úton, ám az aszfaltcsere után kiderült, a korábban kifogásolt hullámok benne maradtak az úttestben.

Amikor a General Electric Ózdon kezdett építkezni, talajcserét hajtottak végre a kijelölt üzemterületen. A szennyezett talajt és az annak helyére feltöltött földet a Mekcsey úton szállították el, a túlsúlyos gépjárművektől pedig az addig jó minőségű út hepehupássá vált. Az autósok régóta kifogásolták a futóművet próbára tevő hullámokat, amit Obbágy Csaba területi képviselő többször is szóvá tett. A képviselő-testület idén döntött az útszakasz kijavításáról, amire több mint kétmillió forintot biztosítottak. A régi aszfaltot felvágták és leterítették az új burkolatot, ám a hiba mégsem tűnt el, mert a hullámok gyakorlatilag ugyanúgy észlelhetők, mint a javítás előtt.


Fotó: Lokál
Autóból érezhető a hullámzó teljesítmény eredménye

Kérdés, kifizeti-e a város az erre szánt összeget a kivitelezőnek, vagy újra kijavítják a hibásan készült szakaszt. Obbágy Csaba mindenesetre jelezte kifogását az úttal kapcsolatban.

Fotó: Lokál
 Benne maradtak a hullámok az új aszfaltban

Kapcsolódó Cikkek