2018. július 21., szombat
Dániel, Daniella

Egyéb Ózd

Lemásolt hullámok az aszfaltban

Mintegy húszéves úthibát akartak eltüntetni Ózdon, a Mekcsey úton, ám az aszfaltcsere után kiderült, a korábban kifogásolt hullámok benne maradtak az úttestben.

Amikor a General Electric Ózdon kezdett építkezni, talajcserét hajtottak végre a kijelölt üzemterületen. A szennyezett talajt és az annak helyére feltöltött földet a Mekcsey úton szállították el, a túlsúlyos gépjárművektől pedig az addig jó minőségű út hepehupássá vált. Az autósok régóta kifogásolták a futóművet próbára tevő hullámokat, amit Obbágy Csaba területi képviselő többször is szóvá tett. A képviselő-testület idén döntött az útszakasz kijavításáról, amire több mint kétmillió forintot biztosítottak. A régi aszfaltot felvágták és leterítették az új burkolatot, ám a hiba mégsem tűnt el, mert a hullámok gyakorlatilag ugyanúgy észlelhetők, mint a javítás előtt.


Fotó: Lokál
Autóból érezhető a hullámzó teljesítmény eredménye

Kérdés, kifizeti-e a város az erre szánt összeget a kivitelezőnek, vagy újra kijavítják a hibásan készült szakaszt. Obbágy Csaba mindenesetre jelezte kifogását az úttal kapcsolatban.

Fotó: Lokál
 Benne maradtak a hullámok az új aszfaltban

Kapcsolódó Cikkek

 • Megtanultunk újraéleszteni

  Megtanultunk újraéleszteni

  Kollégánk, Fehér György nem csupán remek sportújságíró, de évekig mentősként is dolgozott. Újraélesztő tanfolyamán megtanultuk, mit kell tenni, ha netán olyan helyzetbe kerülnénk, hogy újra kellene éleszteni valakit, és megismertünk a félautomata újraélesztő készülék használatát is.

 • A lángos mellé bajnoki címet is kaptak

  A lángos mellé bajnoki címet is kaptak

  A vártnál sokkal több nevezővel, remek hangulatban zajlott le szombaton a Balaton-átevezés, amelyet első alkalommal rendezett meg a Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ) és Fonyód közösen.

 • Példátlan magyar siker!

  Példátlan magyar siker!

  Óriási fieszta volt Debrecenben, hiszen a junior női válogatott világbajnok lett, nyolcadik meccsén is megőrizte veretlenségét az U20-as csapat, így a Norvégia elleni győzelem vébéelsőséget jelentett.

 • Kiállítások Izraelről

  Kiállítások Izraelről

  Július 10-én a Művészetek Házában két kiállítást nyitottak meg, amely a Babits Mihály Kulturális Központ és a Szekszárdi Magyar-Izraeli Baráti Társaság szervezésében Izrael állam függetlenségének 70. évfordulója alkalmából rendeznek.