EUR: 308,14 Ft
CHF: 267,56 Ft
2017. október 18., szerda
Lukács

Külföld

Londonban is indul a kínai Mobike kerékpármegosztó szolgáltatás

Londonban is megkezdi működését a kínai Mobike kerékpármegosztó szolgáltatás.

A Mobike szeptemberben 750 bérelhető kerékpárral indítja el szolgáltatását London Ealing kerületében. A kínai kerékpármegosztó szolgáltatás rögzített dokkolók nélkül működik. A szolgáltatást a Mobike mobil alkalmazásának letöltésével és a kerékpáron lévő QR kód beolvasásával lehet igénybe venni. A kerékpárokat használat után a manuális rögzítő szerkezet lezárásával a kijelölt parkolókban kell hagyni.

A fejlett technológiával ellátott kerékpárok GPS jeladóval rendelkeznek, közlekedési adataikat a Mobike alkalmazás a szolgáltatás minőségének javítására használja.

A kínai Mobike, a világ legnagyobb kerékpármegosztó szolgáltatása pár hét alatt már több európai városban indította el szolgáltatását: Manchesterben kezdett júniusban, majd a múlt héten Olaszországban Firenzében és Milánóban jelent meg.

Kapcsolódó Cikkek

 • A nap képe: Grilljárgány haladóknak

  A nap képe: Grilljárgány haladóknak

  Különleges ajándékkal lepte meg a Land Rover a legendás brit sztárszakácsot, Jamie Olivert. A hatalmas múlttal rendelkező autógyár egy olyan továbbfejlesztett terepjárót készített a séfnek, amivel ezen túl bármikor és bárhol tud sütni.

 • Facebookon árulta a drogot, lebukott

  Facebookon árulta a drogot, lebukott

  Van az a mondás, hogy nagy az Isten állatkertje. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint annak a 26 éves amerikai fiúnak a húzása, aki közösségi oldalán próbált értékesíteni 500 gramm marihuánát.

 • Franciaországban törvény készül az utcai szexuális zaklatás büntetésére

  Franciaországban törvény készül az utcai szexuális zaklatás büntetésére

  Nők százezrei emeltek szót Franciaországban a közösségi oldalakon a szexualitás zaklatás és erőszak témájában Harvey Weinstein amerikai filmproducer botránya óta, a kormány pedig törvénytervezetet készít elő az utcai molesztálás büntetésére, a szexualitás zaklatás elévülési idejének meghosszabbítására és a gyerekek jobb védelmére.