2018. január 19., péntek
Sára, Márió

Egyéb Székesfehérvár

Lovas kocsival viszik a szemetet

Környezetkímélő módon, lovas kocsival kezdte gyűjteni Bicskén a lakossági szelektív és zöld hulladékot a Zöld Bicske Nonprofit Kft.

Hulladékgyűjtés és -szállítás napenergiával – hogy a hulladéktermeléssel megsebzett Földet ne végezzük ki a
légszennyezéssel. Mert a huszonnegyedik órában is könnyebb megőriznünk hétmilliárd ember földi életterét, mint akár csak hétnek megteremtenünk az életfeltételeket a Marson. Ráadásul az előbbiben mindannyian részt vehetünk, míg az utóbbi néhányak költséges „játéka”. Bicskén mi megtettük az első lépést… (és jönnek a továbbiak)
– fogalmaz a társaság közleménye.


Lovaskocsival gyűjtik a szemetet Fotó: Zöld Bicske

Teszár Tamás ügyvezető igazgató szerint Bicske napközben egy csendes kisváros, zajt szinte csak a közlekedés okoz a településen. Ezt szeretnék valamelyest csökkenteni ott, ahol a belső égésű motorok előnyei (gyorsan, sok szemetet nagy távolságra szállítani) nem érvényesülnek.

Kapcsolódó Cikkek

 • Czippán Anett: A szoptatás őrületesen fáj

  Czippán Anett: A szoptatás őrületesen fáj

  Meglepő fotót osztott meg követőivel Czippán Anett. A műsorvezető tavaly novemberben adott életet második gyermekének, Somának és szerette volna megmutatni, hogy a szoptatás mennyire fájdalmas tud lenni.

 • A közösség ünnepe

  A közösség ünnepe

  Hetedik alkalommal rendezték meg a város bálját, amelynek bevételét ezúttal a kanizsai gyermekotthon javára fordítják: az intézményben sószobát és sportpályát akarnak kialakítani.

 • Rotary-bál a jótékonykodás jegyében

  Rotary-bál a jótékonykodás jegyében

  A korábbi hagyományokhoz híven idén is megrendezik a Jótékonysági Rotary-bált. Mivel a célok közösek, a Sopronban működő két Rotary klub együtt szervezi a rangos eseményt a Liszt Központban január 20-án.

 • A zöld SZTK felújítása miatt lezárták a parkolót

  A zöld SZTK felújítása miatt lezárták a parkolót

  Megkezdődtek  a korábbi II. számú rendelőintézet (“Zöld SZTK”) átalakítási- felújítási munkálatai. Ahogy arról már beszámoltunk, a Fejér Megyei Kormányhivatal költözik majd a jelenleg használaton kívüli épületbe.